Jači no ikad

Catherine i Michael slave rođendan - s razlikom do 25 godina. Ovo je njihova priča

Jednog od najdugovječnijih holivudskih parova, Catherine Zetu-Jones i Michaela Douglasa, dijeli čak 25 godina razlike u dobi, no ta činjenica nije stala na put njihovoj ljubavi.

profimedia-0632911652.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones rođeni su na isti dan, 25. rujna pa tako svoj rođendan slave na isti dan. No ,slavni glumac od svoje je lijepe supruge stariji čak 25 godina. Danas se njima oboje u čast prisjećamo njihove ljubavne priče koja traje do današnjeg dana i dokazuje kako ljubav doista nema pravila.

Iako im u startu mnogi nisu davali puno šanse za opstanak, ovaj je bračni par dokazao kako ljubav pobjeđuje sve prepreke - bolesti, turbulencije i skandale, kao i generacijske razlike. U braku su već 22 godine, a dobili su i dvoje djece.

Razlika od 25 godina, ali i mnogobrojni zdravstveni problemi, samo su ih ojačali, pa su danas sretniji nego ikada. Ovo je njihova priča.

"Bit ću otac tvoje djece..."

Iako su danas slavni par koji se nebrojeno puta zajedno pojavio na holivudskim crvenim tepisima, sve je počelo poprilično zanimljivo. Godine 1996. na privatnoj projekciji Michael Douglas se zagledao u prekrasnu Velšanku, koja je imala glavnu ulogu u filmu „Zorro: Maskirani osvetnik“.

„Uvijek govori kako se zaljubio u mene onog trenutka kada me ugledao na velikom platnu“, priznala je Catherine Zeta-Jones, koja je svog budućeg supruga upoznala iste jeseni na filmskom festivalu u Deauvilleu, na kojem je promovirala upravo taj film, a Michael „Savršeno ubojstvo“.

Uz pomoć prijatelja, tada bračnog para Melanie Griffith i Antonija Banderasa, službeno su se upoznali na večeri. Poput pravog kavalira, Michael je Catherine zamolio da sjedne pored nje. Budući da je to bila večera organizirana povodom premijere „Zorroa“, Catherine je imala mnoštvo obveza, pa ju je Douglas zamolio da mu se kasnije pridruži na piću u hotelskom baru.

„Nakon pola sata razgovora iskreno sam joj rekao - znaš, ja sam otac tvoje buduće djece. Zvučalo mi je to sasvim normalno, a onda je ona rekla - znaš, čula sam puno stvari o tebi i vidjela puno toga, stoga mislim da je vrijeme da ti kažem laku noć“, otkrio je u jednom televizijskom intervjuu danas 77-godišnji glumac.

Kasnije joj je glumac poslao i ispriku, pa su se počeli družiti. Iznenađujuće je za sve bilo to koliko su polako i s oprezom uživali u tim posebnim zajedničkim trenucima, a zanimljivo je da su se prvi put poljubili tek devet mjeseci kasnije. Da su zajedno, priznali su tek 1999. godine, na premijeri njezina trilera „Klopka“. Tada je Catherine jasno i glasno rekla okupljenim novinarima: „Michael je ovdje večeras iz jednog jedinog razloga - želimo javno reći da smo zajedno.“

POGLEDAJ VIDEO: Joga protiv PMS-a i bolnih mjesečnica

Vjenčanje iz snova

Ipak, u ovoj divnoj ljubavnoj priči postojao je jedan problem. I to ne malen. Naime Michael Douglas još je bio službeno u braku s Diandrom, s kojom je dobio sina Camerona. Iako su se rastali 1995. godine, papiri za razvod još uvijek nisu bili gotovi. Diandra je tada medijima rekla kako se, prije negoli se oženi Catherine, mora rastati od nje ili se preobratiti na islam kako bi mogao imati dvije žene. No, glumčevi odvjetnici požurili su cijelu stvar te je on ekspresno ponovno postao slobodan čovjek.

Uslijedila je proslava Nove godine koja im je itekako ostala u pamćenju. Par je zajedno bio u Aspenu, a umjesto da uživaju u snježnim radostima, bili su osuđeni na krevet jer ih je oboje dohvatila gripa. U jednom trenutku Michael Douglas je kleknuo ispred Catherine i postavio joj pitanje koje su svi s nestrpljenjem iščekivali te joj poklonio antikni prsten Freda Leightona s 10-karatnim dijamantom, okružen s 28 manjih dijamanata, koji se procjenjuje na milijun dolara.

U to vrijeme Catherine je već bila trudna s njihovim prvim djetetom, sinom Dylanom. Njega je rodila u kolovozu 2000. godine, a 18. studenog par je izmijenio i zavjete na, kako su ga nazvali, „vjenčanju godine“ u slavnom hotelu Plaza u New Yorku. Cijela ceremonija stajala ih je oko milijun i pol dolara, od čega je 250 tisuća dolara otišlo na vjenčanicu s potpisom Davida Emanuella, a među uzvanicima je bio velik broj slavnih holivudskih glumaca s A liste. No za Douglasa ništa nije bilo preskupo.

Umjesto medenog mjeseca na nekoj egzotičnoj destinaciji, Douglas i Catherine noć nakon vjenčanja proveli su u svom stanu s četveromjesečnim sinom.

Nevolje u raju

Udajom za Douglasa, Catherine su se otvorila mnogobrojna vrata u Hollywoodu i ona nije prestajala sa snimanjima, a zbog njene druge trudnoće čak se morao mijenjati i scenarij filma „Traffic“. Godine 2003. dobili su i kćer Carys, a cijela se obitelj potom preselila na Bermude kako bi uživali u normalnom i anonimnom životu. Tamo su živjeli do 2009. godine, kada su shvatili da se zbog djece ipak moraju vratiti u realnost - New York. Idućih godinu dana sve se činilo idilično, a onda je uslijedio šok - slavnom glumcu dijagnosticiran je rak grla. Odlasci na kemoterapiju i zračenje bili su teški za cijelu obitelj.

„Najteže je bilo gledati ga tako umornog jer on je uvijek imao energije“, priznala je tada glumica koja se i sama uskoro suočila sa zdravstvenim problemima. Očito kao reakcija na sve što im se događalo, tri mjeseca nakon što je u siječnju 2011. godine objavljeno da se Douglas izliječio i sama se glumica prijavila u kliniku za psihijatriju te joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

„Nisam osoba koja će o svojim zdravstvenim problemima govoriti na sva zvona. Ipak, odlučila sam javno progovoriti o svom bipolarnom poremećaju u nadi da ću pomoći onima koji se bore s tim i poručiti im da se on može kontrolirati. Nadam se da ću ovim putem maknuti stigmu s toga“, rekla je tada.

Jači no ikad

Zdravstveni problemi itekako su uzdrmali njihov brak pa se 2013. doznalo kako se par odlučio razići, a na upite novinara Douglas je odgovarao da pokušavaju izgladiti stvari, dok je Zeta-Jones odlučila šutjeti na tu temu. Kraj iste te godine donio im je i pomirenje, a Douglas je tada izjavio: „Lud sam za njom. Mislim da svaki par ima problema. Najveći problem kod nas, a što svi dobro znate, taj je da smo javne ličnosti. No ponovno smo zajedno, jači nego ikada.“

Danas tako Catherine i Michael i dalje zapanjuju svijet svojom ljubavnom pričom, a nedavno su i na dodjeli Emmyja ukrali pažnju svojom pojavom. Unatoč velikoj razlici u godinama, brojnim izazovima i problemima, dokazali su da je njihova ljubav i odanost jača od svih nedaća. Sretan rođendan!