Kupujete novi bicikl? Doznajte koje su vrste bicikla za vas

Prije nego što krenete u kupnju, pročitajte koje su vrste bicikla za vas

Kupujete novi bicikl? Doznajte koje su vrste bicikla za vas

Ako se upuštate u kupnju bicikla, vrste bicikla koje se nude na tržištu mogu biti zbunjujuće. Vrlo je važno odabrati prave vrste bicikla, a u nastavku možete doznati nešto više o njima.

Image


(FOTO: Pixabay)

Vrste bicikla:
1. MTB hardtail - Volite se voziti po makadamskim putevima, istraživati obližnja brda, cesta vam služi da dođete do šume? Ne smeta Vam blato? Ovo je bicikl za vas.
2. MTB fullsuspension - Isto kao i kod MTB hardtail-a, samo se ugodnije voziti jer bicikli imaju i zadnju suspenziju. 
3. Cross - uglavnom se vozite po cesti, ali volite tu i tamo skrenuti s ceste i voziti po kavoj prečici, dobrim poljskim putevima? Stavljanjem nešto širih guma možete se voziti i po nešto zahtjevnijim makadamskim putevima. 
4. Trekking - Volite komforni položaj tijela tijekom vožnje? Želite bicikl koji ima blatobrane, svjetla, štitnik od lanca? Vozite se na posao biciklom na drugi kraj grada? Ovo je bicikl za vas.
5. City ili gradski bicikl - Bicikl Vam treba za odlazak na posao, na tržnicu? To su bicikli sa 3, 5, 7 ili 8 brzina koje su integrirane u zadnjem kotaču. Bicikl zahtijeva minimalno održavanje. 
6. Cestovni - Zanima Vas brzina i kako prevaliti što više kilometara u što kraćem vremenu? Vožnja isključivo po asfaltu? 
7. Cruiser - Veliki, udobni bicikli za vožnju po gradu do omiljenog kafića. 
8. BMX - Idealne za zezanciju i izvođenje akrobacija 
9. Downhill - i sam prijevod dovoljno govori, dolje po brijegu. Gore bicikl gurate, vozi Vas kombi ili žičara, a dolje se spuštate i uživate.