Kobne uloge: Deset filmova koji su uništili brakove glavnih glumaca

Kažu da je sve dopušteno u ljubavi i ratu. Negdje između "svjetla, kamere i akcija", ove su se holivudske zvijezde zaljubile na filmskom setu

profimedia-0097971490.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Filmovi su ispunjeni maštovitim likovima i događajima, pa čak i kad se temelje na istinitim pričama, a često su i dramatizirani kako bi se gledatelje što više zabavilo. 

Ipak, svi možemo vidjeti i osjetiti kada glumci i glumice pokažu nevjerojatnu kemiju na ekranu. A ponekad ta kemija postane toliko jaka da dovede do afere koja se odvija iza kamere i pretvori se u stvarnu ljubav, čak iako su neki od tih glumaca već i u braku. 


Pritom će se većina vjerojatno sjetiti Brada Pitta i Angeline Jolie koji su se zaljubili na setu Gospodina i gospođe Smith, ali postoji još zvijezda čiji su brakovi završili nakon što su se na setu zaljubili u svog kolegu ili kolegicu

Image

Celebrity parovi za koje si zaboravila da su bili zajedno


Mi smo izdvojile deset filmova čiji su se glavni glumci toliko zaljubili da je to dovelo do raspada njihovih brakova.

1. Dani groma (1990.)

Glavni glumac Tom Cruise tada nije bio u dobrim odnosima sa sada već bivšom suprugom Mimi Rogers kad je snimao film Dani groma. Na setu se zaljubio u glavnu glumicu Nicole Kidman i okončao brak s Mimi Rogers. Nicole Kidman i Tom Cruise vjenčali su se nakon samo godinu dana poznanstva, kada su njoj bile samo 23 godine, a njemu 28, i dugo su slovili za jedan od omiljenijih parova Hollywooda. Ipak, ni njegov brak s Kidman nije potrajao dugo - završio je 2001., 11 godina kasnije. 

2. Gospodin i gospođa Smith (2005.)

Brad Pitt bio je u braku s Jennifer Aniston do 2005. godine, a mnogi su i dalje vjerovali da će par jednog dana ponovno završiti zajedno, iako se Pitt oženio s Jolie. Jolie je priznala da se na snimanju zaljubila u Pitta, a i Pitt je to potvrdio. Jolie se na snimanju filma navodno koristila različitim taktikama kako bi osvojila Pitta, a nerijetko su ih viđali i kako se ljube za vrijeme pauze od snimanja. Ipak, objavili su da se rastaju 2016., a njihovu brakorazvodnu parnicu pratilo je (i još uvijek prati) previše pompe  - isto kao i početak veze. 

3. Polarna svjetlost (2009.)

Cijela je drama nastala kada se glavni glumac filma, Eddie Cibrian, "spetljao" s LeAnn Rimes u filmu Polarna svjetlost. Cibrian je tada bio 9 godina u braku s glumicom Brandi Glanville s kojom je dobio dva sina, a Rimes je s Deanom Sheremetom u braku bila 7 godina. Njihova afera naštetila je Rimesinoj reputaciji, ali ipak su se Cibrian i Rimes oboje razveli od svojih tadašnjih partnera i vjenčali se 2011. godine. Još uvijek su u braku.

4. Kuća snova (2011.)

Prema mnogim objavama u medijima, Daniel Craig i Rachel Weisz negirali su da su njihova romantična privlačnost započela na snimanju Kuće snova. Weisz je bila u devetogodišnjoj vezi s redateljem Darrenom Aronofskyjem kada je upoznala Craiga. Sedam mjeseci nakon snimanja filma, Weisz i Craig su prvi put izašli u javnost kao par, a nedugo zatim su se i vjenčali. Zanimljivo je da se ovaj par poznaje još iz studentskih dana, a 2018. dobili su prvo dijete.

5. Frankenstein (1994.)

Kenneth Branagh bio je redatelj i glumio je u filmu kada ga je očarala njegova kolegica, glumica Helena Bonham Carter. Njegova supruga Emma Thompson, s kojom je bio u braku pet godina, podnijela je zahtjev za razvod mjesec dana nakon što su se pojavile prve vijesti o njihovoj aferi. No nedavno je otkrila da je prije nekoliko godina sklopila mir s Bonham Carter jer smatra da nema smisla držati se za nešto što se dogodilo i što ne možeš promijeniti. Ipak, Branagh i Bonham Carter prekinuli su 1999., nakon pet godina veze.

6. Kuća voštanih figura (2005.)

Chad Michael Murray je u bio braku s kolegicom Sophiom Bush svega pet mjesec. Na setu horor filma upoznao je Paris Hilton s kojom je imao aferu, a javnost je to saznala od Nicka Cartera, Hiltoninog dečka s kojim je u vezi bila 2006. godine.

7. Daredevil (2003.)

Ben Affleck priznao je da, iako su se on i Jennifer Garner upoznali na snimanju filma Pearl Harbor, u nju se zaljubio tijekom snimanja filma Daredevil 2003. kao i ona u njega. Affleck je prekinuo zaruke s Jennifer Lopez (nedavno su se napokon vjenčali). U međuvremenu, te iste 2003. Garner se razvela od Scotta Foleya. ČInilo se kako su Affleck i Garner ludi jedan za drugime, no ipak njihov je brak završio 2018. godine.

8. Zelena lanterna (2011.)

Iako je to vjerojatno bio njegov najgori film ikad, Ryan Reynolds je na setu upoznao i zaljubio se u Blake Lively, svoju sadašnju suprugu. Nažalost, time je okončan njegov trogodišnji brak sa Scarlett Johansson, a Blake Lively je također prekinula s Pennom Badgelyem, zvijezdom serija Tračerica i You. Par je i danas u braku i imaju troje djece.

9. Dokaz života (2000.)

Meg Ryan i Russel Crowe zaljubili su se tijekom snimanja filma Dokaz života čime je okončan njezin devetogodišnji brak s Dennisom Quaidom, koji je podnio zahtjev za zajedničkim skrbništvom nad njihovim sinom Jackom. Ryan je priznala da joj je razvod bio težak, a u međuvremenu, romantični vrtlog između nje i Crowea raspao se te iste godine kada su i prohodali.


10. Uz more (2015.)

Njihova je veza započela na setu, a gotovo je i završila na setu, tijekom snimanja filma Uz more, koji govori o raspadu braka. Ali sada kad se osvrnemo natrag, čini se da je upravo taj film označio Brangelinin kraj, a godinu dana kasnije Jolie je podnijela zahtjev za razvod. Jolie sada često možemo vidjeti na crvenom tepihu u pratnji njezine djece, a Pitta se povezivalo s par glumica, ali ništa niej potvrđeno.