Knjiga tjedna: Sunce i njeni cvjetovi – Rupi Kaur

Nova zbirka poezije fenomenalne i neponovljive Rupi Kaur

Knjiga tjedna: Sunce i njeni cvjetovi – Rupi Kaur

U svojoj drugoj zbirci naziva „Sunce i njeni cvjetovi“ Rupi opet progovara o svom životu i onome što ga je obilježilo. Slično prvoj zbirci poezije '' Mlijeko i med'', a opet drugačije, još osobnije ako je to ikako moguće. I to je ono što će vas zadiviti. Rupi tajne svog unutarnjeg života, a divnim riječima i sve naše živote, razotkriva u cijelosti, ulazeći bez straha u dijelove duše koji se nalaze u mraku.

Kroz nekoliko poglavlja: venem, padam, puštam korijenje, rastem i cvatem, još jednom nas je odvela na putovanje puno autentičnih osjećaja. Dotakla se patnje, tuge, prihvaćanja ljudi i okoline, svojih predaka i nasljedstva, i jedne velike i važne teme, ljubavi prema samoj sebi. Jer bitno je voljeti sebe, bitno je znati da si poseban i važan. To, naravno, nema nikakve veze s egoizmom jer su ljubav i egoizam isključivi. Samo treba biti iskren i pronaći razliku. A onda – voljeti.

''čujem tisuće lijepih riječi o sebi i nisu važne čujem jednu uvredu i samopouzdanje uvene''

Teško je zapravo prenijeti koliko joj je snažna poezija, ali kad se prepustite njezinim jakim riječima i osebujnom stilu shvatit ćete da s malo riječi kaže puno. Jako, jako puno. Iskrenost, snaga i sirova strast pršte sa stranica, i uopće nije problem u jednom sjedenju pročitati knjigu od korica do korica. No to vam neće biti dovoljno i svakodnevno ćete se vraćati po još i nalaziti sebe u njezinim stihovima. To što sama radi popratne slike koje se nadovezuju na stihove ogroman je plus, jer otkriva još jedan dio sebe (i nas, ne zaboravite to) kroz njih.

Zlata vrijedni savjeti provlače se kroz njezine stihove, samo dobro treba naćuliti uši i otvoriti srce. Svi smo mi posebni, trebamo pronaći vlastito mjesto, vlastito sunce, i uživati u ovom životu i svijetu kojeg smo samo posjetitelji.

''iako znaju da nisu duga vijeka biraju živjeti najsunčaniji život'' -suncokreti

Naslov: Sunce i njeni cvjetovi Autorica: Rupi Kaur Izdavač: Stilus Uvez: meki s klapnama Broj stranica: 256 Cijena: 129,00 kn

Piše: Renata Grčić