Knjiga tjedna: Sestra

Roman mlade britanske spisateljice Rosamund Lupton jedan je od najprodavanijih debitantskih romana u britanskim knjižarama svih vremena

Knjiga tjedna: Sestra
Play logo

Kad Beatrice usred nedjeljnoga ručka primi šokantan telefonski poziv iz kojega dozna da joj je mlađa sestra Tess nestala, ukrcat će se na prvi zrakoplov i krenuti kući u London. Ali kad sazna okolnosti vezane uz Tessin nestanak, zapanjena je kad spozna koliko zapravo malo zna o životu svoje sestre unatoč tome što je smatrala da su vrlo bliske i povezane. Vrlo će brzo shvatiti da je potpuno nepripremljena za užasavajuće istine s kojima se mora suočiti. Policija, Beatricein zaručnik, pa čak i njezina majka prihvaćaju da su izgubili Tess, ali Beatrice ne želi prihvatiti tu zastrašujuću činjenicu pa se upušta u opasno putovanje u želji da, po bilo kojoj cijeni, sazna istinu.

Roman Sestra mlade spisateljice Rosamund Lupton jedan je od najprodavanijih debitantskih romana u britanskim knjižarama svih vremena. Samo džepnog izdanja prodano je više od pola milijuna primjeraka, a roman je u kratkom vremenu objavljen u tridesetak zemalja. Roman je podjednako i odličan krimić i vrhunska literatura.

Rosamund Lupton studirala je englesku književnost na Sveučilištu Cambridge. Nakon raznih zaposlenja u Londonu, među kojima je bio i posao lektora za Literary Review, pobjedila je na televizijskom natjecanju za pisce početnike. Također je pozvana u spisateljsku grupu Royal Court Theatre. Prije nego je postala spisateljica, radila je i kao scenarist na televiziji i filmu, pišući originalne scenarije. Živi u Londonu s mužem, dva sina i Tangom - velikim mačkom. Sestra je njena prva knjiga, koja je nakon izdavanja provela 14 tjedana na prvom mjestu ljestvice po izboru Sunday Timesa!


Rosamund Lupton – Sestra
Prijevod: Dragana Grozdanić
Izdavač: Mozaik knjiga
Godina izdanja: 2011
Uvez: meki
Broj stranica: 371
Cijena: 99,00 kn

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.