Knjiga tjedna: Povratak divljeg ratnika

„Povratak divljeg ratnika“ povijesna je romansa o škotskim gorštacima začinjena vrućom strašću

Knjiga tjedna: Povratak divljeg ratnika
Play logo

Autorica Karen Marie Moning napisala je dva serijala koja su postala bestseleri u svijetu. Oba sadržavaju elemente paranormalnog, ali smještena su u različita razdoblja. Serijal o nadnaravnim bićima Groznica zbiva se u današnje vrijeme i bez obzira na svoju veliku popularnost u Americi, kod nas je dočekao objavu samo prve knjige. Drugi serijal, smješten u 16. stoljeće na škotska visočja, u nas izlazi pod nazivom Highlander.

Prvu knjigu toga serijala „Ljubav izvan vremena“, nedavno je objavila izdavačka kuća Stilus, a stigao je i nastavak. Zaljubljenici u maštovite radnje, zabavne likove i vruću strast doći će na svoje jer gorski ratnici koje opisuje ova autorica nisu dosadni divljaci već likovi veći od života. Knjiga počinje prologom iz 1499. godine u kojem upoznajemo četrnaestogodišnjeg dječaka Gavraela McIlliocha. Njegov dvorac i pripadajuće selo napao je moćan klan. Majka mu je ubijena te on usred bijesa zazove staru kletvu i postane „berserker“. Berserkeri su mitski ratnici koji, kad ugledaju borbu i krv, postaju divlja bića nadljudske snage i vještine. Gavrael uspije spasiti svoj klan, ali srameći se onoga što je postao, bježi u divljinu.

Priča se tada vraća u 1515. godinu. Gavrael, koji je u međuvremenu postao Grimm, najbolji je prijatelj junaka iz prethodnog romana Jastreba. Grimm sada živi u Jastrebovu dvorcu i dalje skrivajući svoju prošlost i podrijetlo. Kada ga stari prijatelj pozove u pomoć, on se rado i trenutačno odaziva. No ta pomoć mogla bi mu svijet promijeniti iz korijena jer je riječ o njegovoj staroj ljubavi Jillian. Njih su se dvoje zaljubili kao vrlo mladi, ali u jednom je trenutku Grimm pobjegao kako ona ne bi doznala strašnu istinu o njemu – da je divlji ratnik, berserker. Novi poziv, čini se, stigao je kako bih ih ponovno spojio – zauvijek.

Autorica nas i u ovom romanu uveseljava svojim kratkim, ali bogatim opisima miljea te živahnim likovima čije ponašanje razvlači smiješak na licu čitatelja. Ovo je zapravo povijesna verzija knjige iz žanra paranormalne romanse te ne treba očekivati pretjerano oslanjanje na činjenice. Na prvome mjestu je priča, a tek onda sve ostalo. Monig se iskazuje kao vrsna pripovjedačica jer stranice romana uistinu lete potaknute otkačenim dijalozima i situacijama. Vrućih scena ima nekoliko, ali ne dovoljno da odbiju čitatelje koji im nisu previše skloni. Očekujte dobru zabavu, dosta simpatičnih protagonista i zdravu dozu smijeha.

Play logo

“Vrlo originalna… senzualna romansa koju ćete pročitati u jednome dahu. Karen Marie Moning predodređena je da ostavi dubok trag na žanru.” – Romantic Times “Prekrasna i nadahnjujuća ljubavna priča… Karen Marie Moning napisala je emotivno remek-djelo koje će vas natjerati da ga pročitate nekoliko puta.” – Rendezvous


Nastavak maštovite priče o škotskim gorštacima iz 16. stoljeća i njihovim ljubavnim avanturama

Serijalima Groznica i Highlander Karen Marie Moning stigla je na sam vrh liste bestselera New York Timesa.
Dobitnica je prestižne RITA nagrade za najbolju paranormalnu romansu za koju je nekoliko puta konkurirala, a dobitnica je i Goodreadsove nagrade po izboru čitatelja. Poslije Akademije Bezgrešnog Začeća pohađala je Sveučilište Purdue gdje je studirala društvene znanosti i pravo, a sporedni predmeti bili su joj filozofija, kreativno pisanje i teatar. Prije nego što se profesionalno počela baviti spisateljstvom, radila je u osiguravajućoj tvrtki kao voditeljica odjela za komercijalne parnice i nagodbe. Slaže se s Jorgeom Luisom Borgesom da je raj sigurno svojevrsna knjižnica.

Karen Marie Moning Povratak divljeg ratnika
Serijal Highlander, drugi dio
Preveo: Ruđer Jeny
Format: 135 x 205 mm
Izdavač: Stilus
Uvez: meki
Broj stranica: 336
Cijena: 99,oo kn

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.