Knjiga tjedna: Ljubavničina osveta

Nikada se ne upuštajte u vezu s nekim tko ima manje toga za izgubiti od vas!

Knjiga tjedna: Ljubavničina osveta

Racionalno, šokantno, moćno...

U izdanju Mozaika knjiga na police knjižara stigao je debitantski roman Tamar Cohen, LJUBAVNIČINA OSVETA. Roman u kojem će se prepoznati nekolicina žena... Da li ste se ikad zapitali „Na što je sve spremna ostavljena i gnjevna ljubavnica?“ U ovom krimi romanu odnosa koji je pisan u formatu dnevnika i u prvom licu, Sally vas uvlači u svoje situacije toliko jako da čitajući stranicu za stranicom osjećate njezine emocije. Emocije ostavljene žene. To je priča o ljubavnici, braku, odvojenosti, odrastanju, muškarcima, ljubavi, mržnji i osveti. Nakon što je dugogodišnji ljubavnik (Clive) ostavi, manično očajna ljubavnica (Sally) odlazi u ludilo. Pročitajte ovaj roman koji je sve samo ne lagano i romantično štivo sa šokirajućim krajem (nikada ne bi pogodili što će se dogoditi).

Misliš da si me se riješio? Misliš da si završio priču? Ti si tako, tako u krivu!

Sally i Clive su proveli pet godina u strastvenoj vezi. On ju je sada ostavio kako bi se posvetio supruzi i obitelji i Sally je prepuštena samoj sebi. Sve počinje običnom šetnjom pokraj njegove kuće i svraćanjem u restoran u kojem radi njegov sin. Potom Sally postane prijateljica s Cliveovom suprugom i kćerkom na Facebooku. Ali to je u redu, zar ne? Mislim, to su savršeno normalne stvari. Zar nisu? Od filma Fatalna privlačnost nismo doživjeli raspad jedne ljubavne veze prikazan na tako oštar, ciničan i uznemirujući način. Naposljetku, tko od nas nije upoznao normalnu i savršeno zdravu ženu koja nije malo poludjela nakon što ju je ostavio voljeni muškarac?

Tamar Cohen slobodna je novinarka, a Ljubavničina osveta prvi je roman koji je napisala i postala slavna. Napisala je i romane Tuđe vjenčanje i Rat supruga. Živi u Londonu sa suprugom i dvoje djece.

„Ostat ćete bez daha pronalazeći se u ovoj izvrsnoj priči čiji je pripovjedač ostavljena žena.“  -Grazia

„Vješto zamišljena i zabavna na neki mračan način te s neočekivanim obratom na samom kraju.“ - Marie Claire

„Ni u paklu nema bijesa kakav je u odbačene žene.“ - Essentials

„Cure, sve smo mi to prošle.“ - Grazia

„Mračna priča o ljubavi koja je krenula nizbrdo.“ - Marie Claire

„Fatalna privlačnost s obratom na kraju.“ - Prima


Pročitajte ulomak iz knjige:

Započet ću objašnjenjem. Znam da ćeš gledati na ovo kao na nešto buntovno, zlobno, možda čak i jezivo. Nazovi to kako god želiš. Ali, vjeruj mi, ništa nije dalje od istine. Ja sam otišla posjetiti psihijatra, baš kao što si mi i savjetovao. Baš je brižno od tebe što si pomislio na to. – Znam kako misliš da je to sve jedna velika glupost, tako sam i ja mislio, ali vjeruj mi da će ti učiniti dobro. – Poticao si me zabrinutim glasom nakon York Way Fridaya dok si još osjećao punu krivnju. I doista si bio u pravu. Ja se već osjećam bolje, stvarno jesam. U svakom slučaju, ona mi je rekla da mi je bolje – slučajno se zove Helen Bunion, možeš li to zamisliti? A kad ja pričam ona mrda glavom na jednu stranu poput vrapčića. Mislim da to čini kako bih ja povjerovala da imam njenu punu pažnju – rekla mi je da će izbacivanje svega “na površinu’’ biti ključna sastavnica mog oporavka. Upravo je tako kazala: ključna sastavnica mog oporavka. I što sam onda mogla? Ne želim kočiti put svog oporavka, a Helen Bunion je tako zabrinuta za moju dobrobit, pa je red da sve izađe “na površinu’’!

Tamar Cohen: Ljubavničina osveta
Izdavač: Mozaik knjiga
Uvez: meki
Godina izdanja: 2013.
Broj stranica: 306
Cijena: 99,00 kn.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.