Knjiga tjedna: Konkubinina tajna

"Romansa koja će vam ubrzati bilo i oduzeti dah!" napisao je čuveni časopis MarieClaire za knjigu

Knjiga tjedna: Konkubinina tajna

Konkubinina tajna nastavak je Ruske konkubine, velikog svjetskog hita, priče o dvjema „bijelim“ carističkim izbjeglicama, majci i kćeri, koje su bez novca i dokumenata zaglavile u internacionalnom naselju u Kini, izmišljena je, ali temelji se na stvarnim epizodama iz djetinjstva spisateljičine majke.

Dirljiva ljubavna priča
U Konkubininoj tajni, predivna ljubavna priča Djevojke Lisice i njezina kineskog ljubavnika seli se u Staljinovu Rusiju. Jesu li njihove boje dovoljno jake da pobijede sivilo, a njihova ljubav mržnju i izdaju koje vladaju u svakom zakutku novog turobnog carstva?

Kina, 1929. godine: Lidija Ivanova godinama je živjela u uvjerenju da su joj oca ubili boljševici. Kad dozna da je živ, ali zatočen u jednom od zloglasnih Staljinovih gulaga, djevojka vatreno crvene kose spremna je napustiti sve da ga pronađe – čak i svog kineskog ljubavnika Chang An Loa. No Rusija je zemlja opasnosti. Lidijin polubrat Aleksej nestaje i ostavlja je bez novca, a ona je primorana zatražiti pomoć od tajanstvenog komunističkog oficira Dmitrija, svjesna da se igra vatrom koja bi je mogla progutati.

Hoće li joj Chang An Lo pomoći? Intrige između crvene Rusije i crvene Kine vode ga u Moskvu, usred vrtloga nasilja, zavjera i strasti, u času u kojem su ulozi vrtoglavi, a svaki igrač mora izabrati i platiti cijenu za svoje odluke.


Romantična i napeta epska priča, savršen ritam, izvanredno izvedeni likovi! Atmosfera koja osvaja! –TheBookseller
Roman koji savršeno prenosi prizore, zvukove i atmosferu Rusije i Kine s početka 20. stoljeća. –Glamour
Napetost ne popušta od početka do kraja… izvrsno štivo! –Herald Express
Romansa koja će vam ubrzati bilo i oduzeti dah! – MarieClaire

O autoru
Kate Furnivall rođena je u Penarthu, obalnom gradiću u Walesu. Studirala je englesku književnost na Londonskom sveučilištu te zatim radila u izdavaštvu. Ruska konkubina, priča o dvjema „bijelim“ carističkim izbjeglicama, majci i kćeri, koje su bez novca i dokumenata zaglavile u internacionalnom naselju u Kini, izmišljena je, ali temelji se na stvarnim epizodama iz djetinjstva spisateljičine majke. Konkubinina tajna nastavak je ovog velikog svjetskog hita. Kate Furnivall i njezin suprug žive pokraj mora u prekrasnom Devonu.

KATE FURNIVALL: KONKUBININA TAJNA

Cijena: 129,00 kn
Broj stranica: 412
Uvez: meki
Godina izdanja: 2011.
Izdavač: Profil

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.