Image
Foto: www.profimedia.hr
Slatkica iz celebrity obitelji
Foto: www.profimedia.hr

Slatkica iz celebrity obitelji

Miley Ray Cyrus je američka pjevačica, glumica i tekstopiskinja koju danas znamo kao buntovnicu Hollywooda koja nas je tijekom duge karijere osvojila i svojim glazbenim, ali i glumačkim talentom. No, Miley je nekoć također bila tek malena djevojčica. Rodila se u obitelji slavnog country pjevača Rayja Cyrusa 1992., a postala je zvijezda već kao klinka. U svom je djetinjstvu tako malena Miley igrala mnoge manje uloge u TV serijama, a pojavila se i u filmu „Big Fish“ Tima Burtona. Svakako bismo mogli reći da je oduvijek bila predodređena za velike stvari. Odrasla je u obitelji celebova, obožavala svjetla reflektora od malih nogu, a ni talenta za uspjeh joj nije nedostajalo.

Teen zvijezda
Foto: www.profimedia.hr

Teen zvijezda

2006. Miley je tako sa samo 14 godina postala teen idol nakon što je dobila glavnu ulogu u Disney Channel televizijskoj seriji „Hannah Montana“, u kojem je glumila Miley Stewart. Već je tad bilo jasno da se radi o djevojci koja će obilježiti sljedećih par desetljeća show business scene. Postala je teen zvijezda, a ubrzo se odlučila okušati i u glazbi. Naime, nakon potpisivanja ugovora s Hollywood Records 2007., izdaje svoj debitantski studijski album „Meet Miley Cyrus“ koji je ostvario četverostruku platinastu prodaju te iznjedrio prvi singl koji je postao veliki hit ove pjevačice – „See You Again“. Mnogi se nisu uopće začudili što je Miley krenula glazbenim putem jer je ionako stalno u intervjuima naglašavala da joj je najveći uzor i podrška upravo njezin otac, slavni pjevač.

Miljenica Disney svijeta
Foto: www.profimedia.hr

Miljenica Disney svijeta

Kao i mnoge druge zvijezde prije nje, Miley je tako karijeru započela kao Disney zvijezda. Njezina prva hit uloga, ona u seriji „Hannah Montana“ emitirala se od 2006. do 2011. godine, a za to je vrijeme Miley postala takav hit da je 2009. snimila i film „Hannah Montana: The Movie“. Također je 2010. snimila film „Posljednja pjesma“ koji je snimljen prema noveli Nicholasa Sparksa. U srpnju 2010. godine počela je snimati komediju „LOL“ s Ashley Green i Demi Moore, a do tada se već profilirala i kao glazbenica. Svojim ja talentom privukla pažnju proslavljenih redatelja, a poznato je kako je genijalni oskarovac Woody Allen više puta naglasio kako je znao da će Miley postati puno više od Disney teen idola čim ju je prvi puta vidio na malom ekranu.

Glazba je ipak prevagnula
Foto: www.profimedia.hr

Glazba je ipak prevagnula

No, nakon što se zasitila glumačke slave, Miley je svu svoju pažnju usmjerila razvijanju glazbene karijere po kojoj je danas i najpoznatija. Njezin je pomalo hrapav, neobičan glas bio atipičan pa je brzo privukla publiku, a ubrzo se pokazalo i kako je definitivno od djevojčice postala žena te se počela propagirati kao nova seks boginja suvremene ere. Izazovni kombinezoni, seksi trikoi i lateks odijela zamijenili su svečane haljine koje je nekoć nosila te je postalo očito da je Miley čvrsto odlučila u 20-ima promijeniti svoj imidž iz slatkice u zavodnicu. Pjevačku karijeru gradila je usporedno s glumačkom. Nakon što je 2007. godine izdala prvi svoj album, 2008. godine izdala je i "Breakout", svoj album koji je postigao masovni uspjeh. Zatim je kolovoza 2009. izdala EP naziva "The Time Of Our Lives", izdavši veoma uspješne singlove "Party in the U.S.A." i "When I Look At You". U lipnju 2010. godine izdala je treći studijski album naziva "Can't Be Tamed", te istoimeni singl. U lipnju 2013. godine izdala je novi singl pod nazivom "We Can't Stop", a u kolovozu iste godine i drugi najavni singl albuma Bangerz, pjesmu "Wrecking Ball". Početkom veljače 2014. godine krenula je na svoju svjetsku turneju Bangerz. U svibnju 2017. godine novim hitom zvanim "Malibu" posvećen Liamu Hemsworthu, sada već bivšem suprugu i dugogodišnjoj ljubavi pjevačice. Danas Miley oduševljava i vlastitim singlovima, ali i suradnjama s drugim megapopularnim zvijezdama, poput Due Lipe.

Od djevojčice do žene
Foto: www.profimedia.hr

Od djevojčice do žene

Kao što smo rekli, Miley je postala odrasla žena istančanog glazbenog i fashion stila, a sve je više pažnju javnosti počela plijeniti svojim turbulentnim ljubavnim životom. Naime, prvo je ljubila glazbenika Nicka Jonasa od 2006. do 2007. godine, a onda je par mjeseci ljubila Justina Gastona da bi se 2009. pak smrtno zaljubila u jednog od najseksi glumaca svijeta - Liama Hemswortha. Miley je prekidala i mirila se s Liamom od 2009. pa sve do 2016. u intervalima, a u konačnici su se i vjenčali u prosincu 2018. godine. No, iako je svijet mislio kako par nikad nije bio sretniji , bračna idila raspala se nakon svega 8 mjeseci braka kada su se razveli. Što je tomu kumovalo? Navodno je do raspada ljubavi došlo zbog Miley. Liam je tvrdio kako je ona željela seksualno eksperimentirati s drugim ljudima te nije željela biti monogamna, dok je ona pak njega optužila da pretjeruje s alkoholom. Sve u svemu, par se na ružan i skandalozan način mjesecima međusobno povlačio po medijima, da bi Miley utjehu zatim pronašla u naručju s Kaitlynn Carter, slavnom blogericom. No, ni ona nije zadržala njezino srce pa je Miley pažnju okrenula prijatelju Codyju Simpsonu. Nakon par mjeseci ljubovanja i ta se veza prekinula.

Bez dlake na jeziku
Foto: www.profimedia.hr

Bez dlake na jeziku

Iako su mnogi smatrali kako je Miley luda što se odlučila razvesti od Liama, po njezinim riječima - nije bilo razloga za žalovanje zbog propale ljubavi. „Ako pitate tipove s kojima sam prekinula reći će da sam manje emotivna od njih, no ja mislim da sam više. Rekla bih da postoji stigma hladnoće koja prati žene koja zaista nastave sa životom. Prošla sam kroz puno trauma i gubitaka u zadnjih nekoliko godina. Imala sam požar u kući u Malibuu u kojem sam ju izgubila i prošla sam nedavno kroz razvod, preminula mi je baka s kojom sam bila jako bliska", ispričala je Miley u jednom intervjuu iz 2020. te dodala kako nije provela puno vremena plačući za Liamom nakon raspada njihova braka. "Na neki način nisam provela previše vremena plačući zbog toga i to nije jer sam hladna osoba ili sam izbjegavala nešto osjećajući nego zato što to ne bi ništa promijenilo. Pokušavala sam biti aktivna u onome što mogu kontrolirati, inače bih se počela osjećati kao da sam u zamci", dodala je Cyrus.

Uvijek svoja
Foto: www.profimedia.hr

Uvijek svoja

Zanimljivo je da je Miley već sa 14 godina rekla svojoj majci da se osjeća kao panseksualka, odnosno osoba koja osjeća privlačnost prema drugima bez obzira na njihov rod ili spol. Tako je Miley više puta naglašavala kako ju monogamne, heteroseksualne veze ograničavaju i guše jer u njima ne može izraziti svu svoju seksualnu energiju. Vjeruje se kako je upravo to kumovalo njezinom raspadu braka koji je u konačnici bio finaliziran početkom 2020. godine. S obzirom da Miley s Liamom nije imala djece, lako su se dogovorili oko podjele imovine te nastavili sa životima. Pjevačica od tada do danas ne prestaje šokirati seksi, provokativnim nastupima i outfitima u kojima se pojavljuje na crvenim tepisima, a prošle je godine obilježila i modnu godinu time što je proslavila povratak frizura "fudbalerki".

Hippie djevojka iz 21. stoljeća
Foto: www.profimedia.hr

Hippie djevojka iz 21. stoljeća

Miley mnogi opisuju kao hippie ikonu današnjice. Ona zagovara slobodnu ljubav, eksperimentiranje i u modnom i u seksualnom smislu, ne libi se biti iskrena u intervjuima te prije svega - uvijek je dosljedna sebi. A njezinu sklonost hippie pokretu dokazuje i činjenica da sama vodi i organizira poslovanje svoje "Happy Hippe Foundation" fondacije koja se bavi zbrinjavanjem beskućnika Kalifornije. Naime, Miley je pokret pokrenula zato što smatra kako ljudi koji žele voditi alternativan stil života ne bi trebali biti dio društvene margine, već im se treba aktivno pomoći da svoj lifestyle promoviraju u općem, širem društvu.

Fashion ikona
Foto: www.profimedia.hr

Fashion ikona

Osim što je svijet pokorila svojim glazbenim i glumačkim talentom, Miley je već prije napunjene 30. godine života postala apsolutna modna senzacija. Njezin unikatan, često vrlo provokativan stil impresionira mnoge, pa nije stoga ni čudo da ju se smatra modnom ikonom novog doba. Kao što smo rekli, prošle je godine isfurala "fudbalerku" te tako pokrenula povratak te mnogima omražene frizure iz 1990-ih, no osim toga uvijek oduševljava neobičnim i izazovnim odjevnim kombinacijama u kojima se pojavljuje. Od šljokičastih kostima za nastupe do potpune golotinje - Miley je isprobala sve lookove te od djevojčice princezastog, pinky stila postala zavodnica s Instagrama koja nerijetko fanove golica svojim eksplicitnim fotografijama.

Jednom riječju - neponovljiva
Foto: www.profimedia.hr

Jednom riječju - neponovljiva

Možemo u konačnici zaključiti kako je Miley doista unikat na show business sceni. Od djetinjstva je zvijezda, a prošla je sve faze - od miljenica i slatkice publike pa sve do razvratnice koju se povlači po stranicama tabloida. No, ni ljubavni brodolomi ni zli jezici Miley nisu pokolebali u tome da i dalje ostvaruje poslovni uspjeh za uspjehom te postane jedna od najvećih zvijezda današnjice. Sretan joj rođendan.

Sretan joj 29. rođendan!

Miley Cyrus: Transformacija od Disneyjeve slatkice do razvratnice Hollywooda

Pjevačica i glumica Miley Cyrus odrasla je pred kamerama, a prošla je dalek put od početka svoje karijere pa do danas. Od slatkice Disney kanala, na kojem se proslavila, postala je jedna od najseksi žena Hollywooda koja iznimno voli naglašavati svoju seksualnost i sklonost egzibicionizmu. Danas ti donosimo njezinu ekscentričnu životnu priču koja tabloide i fanove ne prestaje intrigirati.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.