Jesi li već pogledala hit seriju 'The Queen's Gambit'? Saznale smo sve o glavnoj glumici

Mini serija zapalila je javnost i postala planetarni hit, a mi smo ti odlučile donijeti priču o glumici Anyi Taylor-Joy koja je utjelovila glavni lik

Jesi li već pogledala hit seriju 'The Queen's Gambit'? Saznale smo sve o glavnoj glumici
Play logo

Svijet profesionalnog šaha sve nas do nedavno nije uopće zanimao, ali s novom Netflixovom hit mini serijom "The Queen's Gambit" to se itekako promijenilo. Ova neobična serija od sedam epizoda prati nadarenu i nevjerojatno briljantnu šahisticu Beth Harmon u njezinom pohodu na muški svijet šaha. Naime, radnja se odvija 1960-ih te isprepliće fikciju i stvarne priče. Tako su u seriji prikazani mnogi slavni šahisti tog doba, dok je lik Beth Harmon izmišljen. Moramo reći da spoj fikcije i stvarnosti nikad nije izgledao šarmantnije. 

Play logo
Image

15 najljepših holivudskih glumica svih vremena

S obzirom na to da se ovih dana priča o malo čemu osim o koroni i upravo ovoj hvaljenoj seriji, odlučile smo te detaljno upoznati s glavnom glumicom serije, lijepom Anyjom Taylor-Joy koja je svijet zapanjila svojom izvedbom. Ova mlada 24-godišnja glumica argentinsko-američkog porijekla odrasla je dijelom u Argentini, a dijelom u Velikoj Britaniji. Do devete je godine pričala isključivo španjolski, dok je danas pak njezin engleski savršen - bez trunke naglaska. 

Ova prirodna plavuša isprva je karijeru gradila kao model i to nakon što ju je modeling agent otkrio ispred londonske poznate robne kuće Harrods kada je imala 15 godina. Iako je uspješno plivala u manekenskim vodama, Anyja je željela doći do Hollywooda i to zahvaljujući svojoj strasti za glumu. Tako je krenula na sate glume i ubrzo se počela pojavljivati u manje poznatim serijama i reklamama. 

Play logo


Probila se ulogom opsjednute djevojke u horor filmu "Vještica", u filmu "Podvojen" glumila je otetu tinejdžericu Casey, a glumila je i u njegom nastavku, filmu "Glass" uz Jamesa McAvoya. Početkom ove godine, pod redateljskom palicom Autumn de Wilde, udahnula je novi, suvremeni život Emmi Woodhouse, antijunakinji iz romana Jane Austen iz 1815. godine. Osim u filmu "Emma" i seriji "The Queen's gambit", Taylor-Joy pojavljuje se u još dva ovogodišnja filma - "Novim mutantima" i "Here Are the Young Men Jen".


Trenutno se o privatnom životu ove mlade glumice ne zna puno, osim da je u vezi s profesionalnim fotografom. Svoju intimu skriva kao zmija noge, a ono što se ne libi u javnosti priznati je to da se smatra velikom feministicom te da želi svojim radom doprinijeti što većoj uključenosti žena u svijet show businessa i njihovoj ravnopravnosti s njihovim muškim kolegama. 

S obzirom na to koliku je popularnost stekla s "The Queen's Gambit" uopće ne sumnjamo kako ćemo o ovoj mladoj glumačkoj nadi još mnogo toga čuti sljedećih godina. 

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.