'RTL Danas'

Ivana Brkić Tomljenović novo je pojačanje informativnog programa RTL-a

Vrsna novinarka i reporterka iza koje su dva desetljeća novinarskog iskustva vraća se na RTL nakon deset godina

Ivana Brkic Tomljenovic_2.jpg
Play logo

Ivana Brkić Tomljenović novo je pojačanje informativnog programa RTL-a. Priključuje se već dobro uhodanom timu središnje informativne emisije 'RTL Danas' kao dnevna urednica, prvi put u karijeri, i spremna je za nove profesionalne izazove.

Play logo

„Od novog angažmana očekujem dobru suradnju s novinarima, kreativnost i s jedne i s druge strane te da i dalje donosimo priče koje mijenjaju Hrvatsku. Veselim se početi uređivati informativnu emisiju na nacionalnoj televiziji, ovo mi je prvi angažman na mjestu urednice i to mi je trenutno najveći izazov“, ističe Ivana te dodaje da je povratku na RTL nakon deset godina presudila ljubav prema novinarstvu, a posebno emotivno opisuje i susret sa starim kolegama s kojima ponovno surađuje.

shimmer fallback

Brkić Tomljenović diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a kasnije je završila i Akademiju za politički razvoj. Novinarsku karijeru započela je na Obiteljskom radiju, a nakon toga su uslijedili brojni televizijski angažmani gdje je radila kao cijenjena novinarka i reporterka. Ivana se u svom radu profilirala ponajviše u praćenju političkih događanja u Hrvatskoj i svijetu, a zanimanje za politiku, ističe, pokazivala je od samih početaka karijere.

„Kad shvatiš da politika vedri i oblači našim svakodnevnim životima, onda je najljepše kad se nešto promijeni u korist čovjeka za kojeg i radimo ovaj posao“, ističe novinarka te otkriva što joj je u dvadeset godina dugoj karijeri bio i ostao najveći pokretač, „Najveća motivacija mi je ispraviti nepravde koje se događaju. To se ne događa često, ali kad se dogodi, to je osjećaj koji te puni i pokreće da ideš dalje“.

Play logo

Aktualne i važne teme te priče ljudi čiji se glas treba čuti gledatelji mogu pratiti svaki dan u 18.30 sati u središnjoj informativnoj emisiji ‘RTL Danas’.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.