Istraživanje je pokazalo da su ljubitelji Harryja Pottera bolji partneri u vezi

Još jedna dobra vijest za sve ljubitelje poznatog čarobnjaka

Istraživanje je pokazalo da su ljubitelji Harryja Pottera bolji partneri u vezi

Fanovi Harryja Pottera znat će da prema riječima stručnjaka, ako su pročitali knjige, to ih čini boljim osobama, jer je dokazano da čitanje serijala o Harryju Potteru značajno poboljšava percepciju mladih o stigmatiziranim skupinama.

Sada je provedeno novo istraživanje koje otkriva da su obožavateljine samo Harryja Pottera, već i Igre prijestolja i Gospodara prstenova, bolji partneri u vezi.

Image

Harry Potter: Izbačene scene iz filmova za koje bismo htjele da su ostale


Preko 400 čitatelja, što muškaraca, što žena, sudjelovalo je u anketi o raznim žanrovima - od klasika, suvremene književne fantastike, romantike, fantazije, znanstvene fantastike, trilera i horora. Anketa je ispitala njihov stav prema rodnim ulogama i seksualnom ponašanju, kao i nerealistična i destruktivna vjerovanja u odnosima, a rezultati su vrlo zanimljivi.

Istraživanje je otkrilo da su tri žanra značajno povezana s različitim uvjerenjima o odnosima. Pojedinci koji su više izloženi književnim klasicima manje su vjerovali da je neslaganje u vezi destruktivno.


Čitatelji znanstvene fantastike imali su manje vjerojatnosti da podržavaju vjerovanje da je neslaganje destruktivno, kao i vjerovanje da se partneri ne mogu promijeniti, da su spolovi različiti i vjerovanje da se u vezama očekuje čitanje uma.

Istraživački tim koji stoji iza ovog istraživanja istaknuo je da pojedinci koji su više izloženi znanstvenoj fantastici i fantaziji manje će vjerojatno podržati nerealna uvjerenja u odnosima.


Ovo je istraživanje samo jedan razlog više da izađeš s nekim tko voli Harryja Pottera - uvijek ćeš imati nekoga s kime ćeš svakog vikenda održavati maratone Harry Potter filmova, raspravljati o različitim teorijama iz filmova i knjiga i još mnogo toga.

Ukratko, hodaš li s osobom koja voli priču o najpoznatijem čarobnjaku, zasigurno nećeš požaliti.