Intervju s Indirom Levak

Indira je nakon četiri godine objavila album: Borac sam, veseljak, uvijek vidim dobru stranu u životu i to me i u ovim čudnim vremenima vodilo

I dok su posljednje dvije godine za glazbenike bile itekako izazovne jer zbog pandemije nije bilo nastupa, neki poput Indire Levak iskoristili su to vrijeme za rad na novom albumu. Nakon što je prije 10 dana predstavila album 'Atlantida', ovih je dana izbacila i novi singl 'Žena od titana'. Idealna prilika da u kratkom razgovoru s Indirom saznamo sve

image00007.jpeg
Foto: Roberto Uzelac

Indira Levak, pjevačica koja definitivno osvaja svojom nevjerojatnom energijom, ovih je dana izbacila novi singl 'Žena od titana' koji se nalazi na njezinom novom albumu 'Atlantida'. Naime, nakon četiri godine pauze od posljednjeg albuma, Indira je bila spremna za nove hitove. Idealna prilika da inače vrlo zaposlenu Indiru 'privedemo' na kratak razgovor. Kako da u koroni nije dobila ni kilograma, ali i kako je kratila vrijeme bez nastupa, ali i tko je napravio hit pjesmu Atlantida, pročitaj u nastavku.

Nakon četiri godine, objavili ste album. Zašto baš naziv 'Atlantida' ima li neka simbolika ili?

Prije godinu dana zapravo sam imala gotov album, ali čekala sam još jednu pjesmu. To je bila Atlantida koja je postala hit u regiji i osvojila top ljestvice. To je bio dovoljan razlog da postane naslovna pjesma albuma, ali posebna je i po još nekoliko stvari. Glazbu za pjesmu Atlantida potpisuje Boris Đurđević, a ja tekst. Ponovo smo se našli u studiju nakon pet godina i shvatili smo da se najbolje razumijemo. Došla sam mu s tekstom, a on je već imao melodiju koja se savršeno stopila s riječima. Eto toliko dobro se poznajemo. Ja sam školovani glazbenik i klarinet mi je bio glavni instrument tako da zapravo i nije čudno da sam ga odsvirala u ovoj  važnoj pjesmi. Na albumu je i extended verzija Atlantide koja je prava poslastica za sve DJ-eve koji će, sigurna sam, ovu pjesmu uklopiti u klupski program. Baš je savršena za ljetne partyje. 

shimmer fallback

Na albumu je duet s Halidom Bešlićem koji je odmah postao hit. Kako je došlo do te suradnje?

Dugo se kuhala ta suradnja Halid je moj brat po senzibilitetu za glazbu i taj duet mi je bio velika želja koja se ispunila na ovom albumu. Čekala se prava pjesma i Iskra to uistinu jest jer ne postoji dernek u regiji, a da se ne zapjeva ova pjesma. Poruka pjesme je tako lijepa. Onako vas lirski zagrli i uvjeri da uvijek postoji sretan kraj, ima nade. Pjesma 'Iskra' nastala je tako što je Halid snimio svoj dio u Sarajevu, a ja u Zagrebu, a kada su se naši glasovi spojili u studiju nastala je čarolija u kojoj napokon svi mogu uživati. Zato volim reći da mi je ovaj album ispunio mnoge želje…

Prošle dvije godine bile su itekako izazovne za glazbenike. Kako ste se vi nosili s cijelom situacijom?

Čovjeku je u prirodi da se prilagođava, ali i bori za sebe, za napredak. Bilo je perioda koji su nam davali neku nadu, mogli smo odahnuti, pronalazili smo modele kako da i dalje možemo raditi u sigurnim uvjetima i družiti se. Nisam sjedila prekriženih ruku cijelo to vrijeme dok nije bilo nastupa, već sam radila druge stvari. Suprug i ja imamo proizvodnju sprava za vježbanje Koloseum i namještaj Indira Levak dizajn koji ja dizajniram. Posvetila sam se više tom poslu i nastali su divni interijeri i privatni gym-ovi. Sada ponovo usklađujem i koncerte i proizvodnju, a pokazalo se da je i investicija u turizam bila dobra ideja. Borac sam, veseljak, uvijek vidim onu dobru stranu u životu i to me i u ovim čudnim vremenima vodilo.  

Polako se vraćaju događanja, eventi, koncerti. Ima li već planova za ljetno predstavljanje albuma?

Moj koncertni raspored se puni i to me neizmjerno veseli. Na popisu su Osijek, Vodice, Poreč, Beograd, Novi Sad… proći ću cijelu regiju i pjevati i plesati s mojom publikom. Poznato je da ja ne mirujem pa tako ne iznenađuje što mi je samo deset dana nakon izlaska albuma izašao i novi sing 'Žena od titana' koja će definitivno obilježiti ovo ljeto.     

U pandemiji su mnogi nabacili pokoji kilogram viška,  a vi ništa. Koja je tajna top forme?

Koja li je tajna? Ne znam ni ja! ( smijeh) Bit ću iskrena, i ja kao i sve žene imam uspone i padove kada je u pitanju kontrola nad prehranom i vježbanjem. No lakše mi je vježbati redovito nego paziti na kalorije. Meni je bitno da sam zdrava, u formi i prije svega sretna žena. Tako onda i zračite prema van. Treba si nekada ugoditi, a ne samo biti u režimu. Eto, taj balans je možda moja tajna.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.