ZNAMO ŠTO ĆEMO RADITI OVAJ VIKEND

Ideja za vikend: Napeta serija "Trag divljači"

Ako ti se čini da si već pogledala sve serije, imamo odliču ideju za ovaj vikend bingeanje epizoda "Trag divljači" na Voyo

TRAG DIVLJACI foto serija 04.png

Perspektivni novinar otkiva mrežu skrivenih obiteljskih tajni i komunističkih zločina izvještavajući o ubojstvu u istočnoj Srbiji krajem 70-ih godina. Jugoslav je ambiciozni reporter u državi koja strogo kontrolira medije. Blagoje je pukovnik Udbe pred mirovinom, shrvan zdravstvenim problemima. Putevi im se isprepletu kada obojica stignu u istočnu Srbiju kako bi istražili slučaj brutalnog ubojstva. U živopisnom ambijentu Jugoslav upoznaje Blagojevu djecu, sina Aljošu, disidenta pustinjaka, i kćer Sonju, udovicu žrtve zločina i lokalnu 'femme fatale'. Jugoslav ulazi u vezu sa Sonjom, što mu remeti moć rasuđivanja. Što dublje istražuje, otkriva čitavu riznicu mračnih tajni te intimnih i političkih izdaja u koje je umiješana Blagojeva obitelj. Tragajući za izazovnom pričom, Jugoslav nailazi na komunističko Srce tame, kratki je to sažetak uzbljudljive triler serije "Trag divljači" koju možeš već danas gledati u cjelosti na platformi Voyo.

Serija je to koja je oduševila regiju, a i nas. Osim što volimo pogledati serije smještene u prošlost, glumačka imena poput legendarnog Predraga Mikija Manojlovića, Radivoja Bukvića, Nade Šargin, Dragana Bjelogrlića i Filipa Šovagovića definitivno su nešto što se ne propušta.

Image

Nas je kao i uvijek oduševio Pregrag Miki Manojlović i njegova zarazna energija iako ima 73 godine. Rođen u Nišu, već kao mali znao je da će biti glumac. I nije to čudo, s obzirom na to da su mu oba roditelja bili glumci. Možeš zamisliti te dinamične obiteljske večere i razgovore? Mi definitivno možemo. Iako su njegovi roditelji bili protiv toga da postane glumac, Miki nije odustao od svog sna. Kasnije u životu dobio je i priliku zaigrati sa svojim roditeljima. U televizijskom klasiku, seriji "Grlom u jagode" Srđana Karanovića iz 1975. glumili su Miki i njegov otac Ivan, a s majkom je snimio svoju prvu TV seriju Otpisani" 1974. godine te kasnije filmove "Nešto između", Rane" i Mi nismo anđeli 2".

Mnogi pamte njegove suradnje s redateljem Emirom Kusturicom. Njihovi zajednički filmovi, poput "Otac na službenom putu" i "Podzemlje", postali su kultni. A Miki je osvojio europsku filmsko nebo jer je film 'Otac na službenom putu dobio dvije nagrade na prestižnom festivalu u Cannesu. Za svoj doprinos europskom filmskom stvaralaštvu, Manojlović je 2011. godine dobio počasni doktorat Europske filmske akademije.

Image

Iako silno talentiran i obožavan, Miki je ostao normalan i pristupačan te nikada nije dozvolio da mu slava udari u glavu. No, privatni život pokušava držati daleko od očiju javnosti i rijetko govori o njemu.

Zna se tek da s prvom suprugom Iskrom Uzelac ima kćer Čarnu, docenticu na Katedri za filmsku i TV režiju i montažu na Akademiji umjetnosti u Beogradu. Sada je u braku s kolegicom Tamarom Vučković s kojom ima sina Ivana.

Seriju 'Trag divljači" pogledaj na streaming platformi Voyo.