Dućan za sve čarobnjake i bezjake

Zaviri u magično Harry Potter carstvo koje se otvara u New Yorku

Harry Potter New York svoja vrata otvara 3. lipnja, a bit će dom brojnim rekvizitima i originalnim detaljima uz koje će se svaki posjetitelj osjećati kao pravi čarobnjak

harrypotter-ducan.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Čarobnjaci i vještice imaju svoje dućane u Zakutnoj ulici, no na veselje brojnih ljubitelja magične priče o malom čarobnjaku, jedan takav jednako čaroban dućan uskoro će se otvoriti i u New Yorku. Trgovina Harry Potter New York u SAD-u otvara se 3. lipnja, no iako smo daleko od New Yorka, ipak se nadamo da ćemo ju nekada moći posjetiti.

Image

Voliš Harryja Pottera? Onda je ovaj Airbnb apartman stvoren baš za tebe jer ćeš imati osjećaj kao da si u Hogwartsu

Ovaj dućan na tri kata pod jednim će krovom smjestiti najveću kolekciju proizvoda iz filmova "Harry Potter" i "Fantastične zvijeri". Bit će tu svega, od čarobnih štapića, odjeće, plišanaca i rekvizita pa sve do prilika za fotografiranje i iskustava virtualne stvarnosti, očekuje se da će ova trgovina biti izuzetno čarobna kada se otvori ovog ljeta.

Smješten na adresi 935 Broadway, pored kultne znamenitosti, zgrade Flatiron, dućan Harry Potter New York već sad obećava da će biti mnogo više od uobičajenog doživljaja kupovine, nudeći 15 različitih tematskih područja, ekskluzivne proizvode i interaktivne elemente, od kojih svi slave različite aspekte čarobnjačkog života.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
Foto: www.profimedia.hr

Po ulasku u dućan, posjetitelje će dočekati ogroman model feniksa Fawkesa, stvoren posebno za ovu novu trgovinu. Stvoren od strane tima specijaliziranih proizvođača za filmske rekvizite, Fawkes je težak preko 100 kilograma i samo je jedan od nekoliko detalja koje možemo očekivati. Uz to, u trgovini će se nalaziti stotine rekvizita iz Svijeta čarobnjaka, s nekoliko autentičnih predmeta prikazanih u filmovima.

Zahvaljujući brojnim detaljima prikazanima u trgovini, obožavatelji će pronaći nekoliko prilika za fotografiranje na svakoj etaži, od telefonske govornice kroz kakvu se ulazi u Ministarstvo magije, do izuzetno impresivne postave u kojoj će obožavatelji moći pozirati unutar jedne od Hagridovih čizama.

Osim toga, dućan Harry Potter New York čak planira zaroniti u područje virtualne stvarnosti, s posebnim iskustvima koja će se u trgovinu uvesti kasnije tijekom ljeta. Tako obožavatelji mogu očekivati ​​da će isprobati dvije senzorne VR avanture, prvu pod nazivom Chaos at Hogwarts, koja poziva kupce da zakorače u voljeni dvorac, a drugu pod nazivom Wizards Take Flight, gdje će obožavatelji moći "letjeti" na metlama po nebu iznad Londona.

Sve je u ovom dućanu načinjeno kako bi se svaki posjetitelj osjećao poput istinskog čarobnjaka, pa će tako imati priliku i odabrati svoj štapić, i to na interaktivnom stoliću, baš kao što je to učinio Harry kod Ollivandera. Trgovina čak ima i vlastiti Wand Shop, ili trgovinu štapića, koja je doma za više od 50 štapića, nadahnutih likovima, lokacijama i rekvizitima iz Svijeta čarobnjaka. To uključuje štapiće koje nisi vidjela nigdje drugdje - kao što je Golden Snitch Wand, posebno stvoren za Harry Potter New York.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Širina izloženih predmeta iz svijeta "Harryja Pottera" i "Fantastičnih zvijeri" znači da će svaki obožavatelj ovdje pronaći nešto posebno za sebe, uz sudjelovanje u brojnim jedinstvenim iskustvima. Jedva čekamo da Harry Potter New York otvori svoja vrata i sada imamo razlog više za posjetiti New York, a sve dodatne detalje o trgovini možeš saznati na linku.

Image
Foto: www.profimedia.hr