Gwyneth Paltrow, glumica i influenserica otkrila je stroga pravila po kojima odgaja svoju djecu

Slavna glumica iz bivšeg braka sa slavnim glazbenikom Chrisom Martinom ima dvoje djece – 16-godišnju Apple i 14-godišnjeg Mosesa

Gwyneth Paltrow, glumica i influenserica otkrila je stroga pravila po kojima odgaja svoju djecu

Odgajati djecu nije nimalo lak zadatak, a često se među roditeljima vode rasprave o tome koji je način odgoja najispravniji. Pojedini roditelji misle da prema djeci treba biti strog, dok drugi smatraju da je djecu bolje pustiti da budu slobodnija.


Poznate mame imaju određena pravila, a jedna od njih je Gwyneth Paltrow. Slavna glumica iz bivšeg braka sa slavnim glazbenikom Chrisom Martinom ima dvoje djece – 16-godišnju Apple i 14-godišnjeg Mosesa. Pravila prema kojima ih odgaja nekima će se možda činiti previše stroga ili čak i rigorozna, no neka od njih zapravo su vrlo dobra. O čemu je riječ, doznaj u nastavku.


Foto: Instagram


Nema crtića na engleskom

Glumica dopušta svojoj djeci da gledaju televiziju, no crtani filmovi moraju biti na francuskom ili španjolskom.  Iako se klincima to možda ne sviđa, ovo je zapravo vrlo dobar način da djeca nauče strani jezik.

Nema ljetnog kampa

Prije nekoliko godina glumica je otkrila kako neće slati svoju djecu u ljetni kamp jer ih previše voli. Kako god, priznala je da je ona sama voljela provoditi vrijeme u ljetnom kampu kad je bila dijete. Uživala je u jahanju, kazalištu i skijanju na vodi.

Prehrana bez glutena

Osim što je sama pomalo opsjednuta zdravom prehranom, glumica pazi i da joj se djeca hrane zdravo. Obroci koje im daje su bez glutena, a izbjegava i namirnice s ugljikohidratima kao što su tjestenina, kruh ili riža jer misli da su loše. No kad djeca nisu kod kuće, ne kontrolira njihovu prehranu.

Djeca ne moraju u školu ako to ne žele

Iako smatra da je obrazovanje važno, misli i kako povremeni izostanci ne mogu naštetiti. Ponekad dopusti svojoj kćeri Apple da umjesto u školu ode s njom na ručak ili pak u kozmetički salon.

Provode puno vremena vani

Svi jako dobro znamo koliko je važno biti na svježem zraku, a Paltrow inzistira da joj djeca svakodnevno budu vani kako bi primili svoju dnevnu dozu D vitamina. Želi da joj djeca uživaju na suncu i u aktivnostima na otvorenom.

Cola jednom tjedno

Unatoč strogoj prehrani, glumica je dopustila svojoj djeci da jednom tjedno uživaju u Coca Coli jer smatra da im to ne može naštetiti. Otkrila je kako njezina djeca vole voće, orašaste plodove i smeđu rižu, ali isto tako povremeno vole pojesti i nezdrave grickalice.

Piju laneno ulje svako jutro

Jednu žličicu lanenog ulja daje im svako jutro prije odlaska u školu. Iako možda nije najukusnije, vrlo je zdravo jer obiluje omega-3 masnim kiselinama i pozitivno djeluje na probavu, otkrila je glumica.

Bivši suprug smije prespavati

Iako su se razveli, glumica i frontmen Coldplaya, Chris Martin ostali su u prijateljskim odnosima. Jednom je prilikom izjavila kako je uvijek dobrodošao u njihov dom i da može i prespavati u njezinoj kući, s obzirom na to da je otac njezine djece.

Mobitel je dopušten tek poslije 12. godine

Njezina kćer, Apple, svoj je prvi mobitel dobila tek nakon 12. godine. Ipak, Paltrow prema svojoj kćeri više nije stroga kada je riječ o društvenim mrežama i priznaje da se sada često dopisuje sa svojim prijateljima.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.