Božić je sve bliže

Božićni duh: Vratila se radio postaja koja pušta samo božićne pjesme, a ovo su naši favoriti

Radio postaja Gold FM prošle je godine predstavila Gold XMAS – radijsku postaju koja 24 sata dnevno svakog dana pušta samo božićne hitove, a koja se prije nekoliko dana opet vratila u eter

bozic.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Na svijetu postoje dvije vrste ljudi - oni koji bi, da se njih pita, božićnu glazbu slušali tijekom cijele godine, i oni koji na samu pomisao božićne glazbe prije prosinca okreću očima, ili "Grinchevi". Mi, naravno, spadamo među ove prve, i zato nismo mogle skriti oduševljenje kada smo saznale da se hrvatska radio postaja koja pušta samo božićne pjesme opet vratila u eter.

Image
Kreće odbrojavanje

100 dana do Božića! Evo zašto mu se jako veselimo

Prije nekoliko godina svi su božićni entuzijasti bili oduševljeni britanskom radio postajom posvećenom božićnim pjesmama - Heart Radio je 2016. predstavio stanicu "Heart Extra Xmas" na kojoj slušatelji svake godine do 25. prosinca mogu slušati i uživati u najvećim božićnim hitovima, a prošle godine i jedna je hrvatska radio postaja krenula istim stopama. Radio postaja Gold FM, koju su dosad činile Gold FM, Gold Rock, Gold Party, Gold Easy, Gold Oldies i Gold (S)EX YU, prošle je godine dodala i Gold XMAS – radijsku postaju koja 24 sata dnevno svakog dana pušta samo božićne hitove - a prije nekoliko dana vratila se u eter.

Ovdje možeš čuti sve - od starih do novih božićnih klasika, od domaćih do stranih božićnih pjesama. Ukratko, ova postaja kao stvorena je za sve ljubitelje Božića i one koji oko sebe obožavaju širiti božićni duh, a i nas je osvojila na prvu. Već vidimo da ćemo ovu radio postaju slušati svakoga dana, a u nastavku smo izdvojile neke legendarne božićne pjesme koje ćemo i ovih blagdana slušati na repeat - bilo na ovoj radio postaji ili na YouTubeu.

Mariah Carey, "All I Want for Christmas Is You"

Mariah Carey ima cijeli album prepun odličnih božićnih pjesama, ali ova vesela pjesma izdržala je test vremena i osigurala joj nadimak "kraljice Božića".

Wham!, "Last Christmas"

Ova pop melodija je vrsta božićne pjesme koju možemo pjevati u svakoj prilici, a iako je objavljena 1984. godine, nije bila na vrhu ljestvica sve do 2017. godine.

Michael Bublé, "It's Beginning to Look a Lot Like Christmas"

Gotovo svaka božićna pjesma Michaela Bubléa mogla bi se naći na ovom popisu zbog njegovog umirujućeg glasa, zato ne možeš pogriješiti ni s jednom pjesmom s njegovog božićnog albuma.

The Pogues, "Fairytale of New York"

Zanimljiva činjenica - Poguesi su originalno napisali ovu pjesmu kao odgovor na izazov, a u godinama nakon objavljivanja, ovo je postala najslušanija božićna pjesma 21. stoljeća u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

Bing Crosby, "White Christmas"

Klasični hit Binga Crosbyja o slikovitoj božićnoj sceni jedna je od najpopularnijih blagdanskih pjesama ikad - Guinnessova knjiga rekorda čak ju je proglasila najprodavanijim singlom svih vremena.

Darlene Love, "Christmas, Baby Please Come Home"

Pjesma Darlene Love možda govori o slomljenom srcu, ali toliko je lijepa da ju volimo čuti svakog Božića.

Judy Garland, "Have Yourself a Merry Little Christmas"

Judy Garland izvorno je snimila ovu nježnu božićnu pjesmu za mjuzikl "Srest ćemo se u St. Louisu" i apsolutno ju obožavamo.

Nat King Cole, "The Christmas Song"

Svi znaju ovu blagdansku pjesmu, tako da joj ni ne trebamo spominjati ime, a toliko je popularna da je 1974. godine uvrštena Grammy Hall of Fame.

Brenda Lee, "Rockin' Around the Christmas Tree"

Brenda Lee imala je samo 13 godina kada je snimila ovu pjesmu koja će, i godinama kasnije, biti jedna od najpopularnijih božićnih pjesama koje slušamo svake godine.

Andy Williams, "It's the Most Wonderful Time of the Year"

Ova blagdanska pop pjesma toliko je vesela i radosna i jednostavno ne možemo ni zamisliti Božić bez nje.