Kreće odbrojavanje

100 dana do Božića! Evo zašto mu se jako veselimo

Možda si još uvijek u kupaćem kostimu, mirišeš na kremu za sunčanje i brčkaš se u moru jer si sretnica koja živi uz obalu ili si jedna od onih koje na godišnji odlaze u rujnu, no to ne znači da pripreme za Božić ne mogu započeti!

christmas-2971961_1920.jpg
Foto: Pixabay

Ok, još je prerano za kupovinu božićnih ukrasa i poklona jer su na redu jesenski artikli - kaputi, zimnica i školski pribor, no nikako nije prerano za pripreme u srcu - čistu radost koja te obuhvati kada pomisliš na najljepše doba u godini, zvončiće, lampice, snijeg na filmovima (teško da će ga biti u stvarnostis obzirom na to da smo se zaigrali s klimom), tople čarape u kojima tapkaš po parketu, cimet, kolače, džempere i božićne pjesme.

Danas počinje odbrojavanje za najveće obožavatelje Božića. Do njega je okruglo 100 dana. Ostali će se pridružiti usput, kako vrijeme bude odmicalo, a božićna čarolija očaravala i najtvrđa srca.

Image
Urnebesni blagdani

Dnevna doza veselja: Najslađa božićna izdanja kućnih ljubimaca

Znamo, suvišno je velikoj obožavateljici Božića nabrajati razloge zbog kojih mu se već danas veseliti (a ta si, jer one druge neće otvarati ovaj članak), no ne možemo se oduprijeti porivu da ne podijelimo s tobom naših pet ultimativnih argumenata za ovu čistu radost. Znamo da ćeš nas razumjeti. Štoviše, pozivamo te da u Facebook komentarima i ti podijeliš s nama svoje asocijacije na Božić i zbog čega mu se veseliš.

Nama su na prvom mjestu božićne pjesme. Volimo kada već u studenom po trgovinama odzvanjaju Zvončići, a i najnadobudnije radijske postaje slože božićnu playlistu za zagrijavanje. No, zašto čekati studeni? Mariah Carey i All I Want for Christmas Is You možeš slušati i na plaži. Tvoje slušalice, tvoj izbor muzike!

Božićni filmovi

Iako danas, zahvaljujući internetu, gotovo bilo koji film koji ti padne na pamet možeš pogledati kada god poželiš, božićne je ipak najveći užitak gledati na old school način, na TV-u, onda kada su na programu. Volimo kada RTL poreda od zadnjeg prema prvom nastavke najboljeg božićnog filma ikada pa na sam Božić uživamo u prvoj i najuzbudljivijoj avanturi mladog Kevina McCallistera. Sam u kući je baš poput božićnog drvca i Djeda Božićnjaka, simbol najljepšeg vremena u godini.

Obitelj i praznici

U božićno vrijeme družimo se više, no u bilo koje drugo doba u godini. Klinci imaju praznike, studenti dolaze doma, odlaziš na rum punč ili topli kakao s frendicama koje nisi vidjela od prošlog Božića. Nadamo se da će nam se ovog prosinca vratiti adventski sajmovi i sva čarolija koja ide s njima. Druženje na otvorenom, grijanje dlanova i promrzlog nosa na šalici kuhanog vina, nema cijenu.

Radost

Lampice su posvud, čuju se božićne pjesme, u zraku se osjeti radost koju ne može zatomiti ni premala ili nikakva plaća, ispit koji nisi prošla ili ljubavni brodolom. Na loše stavljamo pauzu tih desetak dana i veselimo se jer imamo jedni druge i znamo da ćemo zajedno lakše proći kroz nedaće koje nas muče.

Dobrota

Za ovo nikada nije prerano. Božić otvara i omekšava srca, u nama budi ono najljepše. U to vrijeme organizira se najviše humanitarnih akcija i to je sjajno, no zašto ne bi već danas učinila nešto lijepo za nekoga u čast prvom od sto dana do Božića?