Image
Foto: www.profimedia.hr
Hilary Swank
Foto: www.profimedia.hr

Hilary Swank

Danas oskarovka i jedna od najcjenjenijih glumica Hollywooda, a nekoć djevojčica koja je odrastala u kampu prikolica u šumovitoj regiji Washingtona, na samom sjeverozapadu SAD-a. Hilary Swank daleko je dogurala od svojih skromnih početaka. Naime, rođena je u siromašnoj obitelji koja si nije mogla priuštiti normalan dom, pa je zajedno s roditeljima i braćom i sestrama živjela u malenoj prikolici na kotačima. Sama Hilary je rekla kako se ne sjeća da je ikada bila gladna, ali da je na neugodan način naučila sve o socijalnim razlikama kada je krenula u školu – naime, djeca su joj se rugala zbog njezina mjesta stanovanja. Također, iskusila je i diskriminaciju odraslih na svojoj koži, jer mnogi roditelji njezinih bogatijih prijatelja nisu željeli da se njihova djeca s njom druže, samo zato što je bila siromašnija.

Cara Delevingne
Foto: www.profimedia.hr

Cara Delevingne

Cara je danas najplaćenija manekenka Velike Britanije i veliko ime svijeta show businessa, no to za nju i nije neka promjena u odnosu na to kako je odrastala. Naime, njezina je obitelj iznimno ugledna i bogata aristokratka britanska obitelj koja je krvno povezana čak i s kraljevskom obitelji! S majčine strane, Carina sestrična je brakom povezana s princezom Margaret, a njezin je djed bio novinski mogul koji je postao i vitez. S očeve strane, Cara pak ima veze s londonskom burzom na kojoj se njezin pradjed obogatio. Sve o tome u kakvom je luksuzu odrastala Cara govori to da joj je krsna kuma legenda Hollywooda Joan Collins.

Nicki Minaj
Foto: www.profimedia.hr

Nicki Minaj

Danas jedna od najslavnijih reperica svijeta, Nicki Minaj odrasla je u teškom siromaštvu i bijedi. Kada joj je bilo 5 godina njezina se obitelj preselila iz Trinidada u New York, a doslovno su skapali od gladi. Nicki je sama priznala u intervjuu za magazin Rolling Stone kako je kao djevojčica znala prije spavanja klečati na koljenima i moliti Boga da postane bogata kako bi mogla prehraniti svoju obitelj. Također, prisjetila se i kako je njezina obitelj ponekad morala živjeti u podrumu njihove zgrade, skrivajući se, jer nisu mogli platiti mjesečnu rentu za stan.

Leighton Meester
Foto: www.profimedia.hr

Leighton Meester

Leighton je danas znana kao slatkica iz kultne teen serije „Gossip Girl“, a nedavno je na Netflix došao i njezin novi film snimljenu Hrvatskoj. Pa ipak, iako joj danas sve i na privatnom i na poslovnom planu ide od ruke, nije uvijek bilo tako. Glumica je naime rođena u zatvoru u Teksasu, gdje je njezina majka služila kaznu zbog droge, pa ju je neko vrijeme odgajala baka. "Zbog toga ne osuđujem olako druge ljude i jako sam otvorena prema svima. Više cijenim i stvari koje imam", rekla je svojedobno glumica. Leighton je 2011. imala puno problema s majkom, a svoje su svađe odlučile riješiti na sudu. Međusobno su se sudski tužile zbog novca koje je glumica dala za liječenje mlađeg brata Alexandera, koji ima brojne zdravstvene probleme. Navodno je njihova majka taj novac potrošila za uljepšavanje, botoks i ekstenzije, a ona je zatim podnijela protutužbu u kojoj je tužila kćer da je prekršila njihov ugovor, ali i za fizičko zlostavljanje. Tvrdila je da joj je Leighton usmeno obećala 10 tisuća dolara mjesečno, no dobivala je samo 7500 te je zatražila i novac za "žrtvovanje vlastite sreće" kada se zbog njezine glumačke karijere morala preseliti u Los Angeles. Danas Leighton ne komunicira sa svojom majkom, a javno je priznala kako svoje djetinjstvo smatra traumatičnim, ali i da je na njemu zahvalna jer je brzo odrasla i postala jako zrela osoba.

 Sarah Jessica Parker
Foto: www.profimedia.hr

Sarah Jessica Parker

Danas znana kao velika ikona mode, bogatašica i modna inspiracija dizajnerima diljem svijeta, Sarah Jessica Parker odrastala je doslovno kruha gladna. Naime, zvijezda „Seksa i grada“ rođena je kao jedna od osmero djece u obitelji koja je preživljavala isključivo na račun socijalne pomoći. Glumica je tako nebrojeno puta pričala o svom djetinjstvu kojeg se sjeća kroz osjećaj stalne gladi i velike neimaštine. Njezina obitelj ponekad nije imala novca ni za hranu, a struja im je bila teški luksuz. Nisu slavili Božiće niti dobivali poklone, a telefonska linija stalno im je bila isključena jer nisu mogli platiti račune.

Oprah Winfrey
Foto: www.profimedia.hr

Oprah Winfrey

Oprah Gail Winfrey rođena je 29. siječnja 1954. godine u Kosciusku u američkoj saveznoj državi Mississippi. Rođena je u toliko siromašnoj obitelji da je jednom prilikom izjavila kako su joj jedine igračke bile kukci. Odgajala ju je samohrana majka, odijevajući je zbog neimaštine u vreće od krumpira, što je izazivalo podsmijeh među njezinim vršnjacima. Osim krajnjeg siromaštva, buduća najbogatija Afroamerikanka imala je traumatično djetinjstvo zbog toga što ju je ujak silovao u dobi od devet godina, a ostala je trudna s 14 godina i izgubila tek rođenog sina koji je preminuo zbog preuranjenog poroda. Nakon što je njezina majka dobila posao kućne pomoćnice danju, a čistačice noću, Oprah se s njom odselila u Chicago, u kojem je doživjela kulturološki šok živeći u kriminalnom okružju čikaškog geta. Vrlo brzo je usvojila pravila ponašanja u crnačkom getu te se i sama okušala kao sitna kradljivica. Danas je pak najbogatija Afroamerikanka svijeta i milijarderka, a posjeduje cijelo medijsko carstvo. Daleko je dogurala, zar ne?

Ariana Grande
Foto: www.profimedia.hr

Ariana Grande

Jedna od najslavnijih pjevačica svoje generacije, dama s prepoznatljivim konjskim repom, Ariana Grande, definitivno nije odrastala u siromaštvu. Njezina je majka naime bila CEO velike medijske korporacije, a otac joj je osnivač jedne od najuspješnijih tvrti za grafički dizajn u svijetu. Baš zahvaljujući tome što je odrastala u bogatoj obitelji roditelji su joj priuštili sve audicije, lekcije pjevanja i glume, kao i plesa, a koje je malena Ariana uopće mogla i poželjeti. Recimo, Ariana je kao djevojčica pjevala nacionalnu himnu SAD-a na velikoj utakmici Florida Panthersa, a taj su nastup njezini roditelji platili kako bi privukli pozornost agenata na Arianu.

Gwyneth Paltrow
Foto: www.profimedia.hr

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow je danas majka, poduzetnica i oskarovka, a dovoljan dokaz toga u kakvom je svijetu odrastala je i činjenica da joj je krsni kum slavni Steven Spielberg. Naime, plavokosa glumica rođena je u obitelji filmaša. Otac joj je bio slavni producent i redatelj, a majka joj je megapoznata glumica Blythe Danner. Odrastajući, Gwyneth je pohađala najprestižnije privatne škole SAD-a, a na scenu ju je doveo upravo Spielberg koji se založio za nju casting agentima te se tako probila na film.

 Salma Hayek
Foto: www.profimedia.hr

Salma Hayek

Poznato je da je meksička glumica Salma Hayek odrastala u iznimno katoličkoj obitelji, no jesi li znala da je ona bila ujedno i iznimno bogata? Naime, otac glumice je bio vlasnik naftne kompanije te je njezina obitelj doslovno imala milijune na računu. Salmina je majka pak bila slavna meksička operna pjevačica s međunarodnom karijerom. Roditelji su svoju mezimicu Salmu od malena voljeli maziti, pa su joj kao djevojčici kao kućne ljubimce poklonili čak tri tigrića. Rekli bismo, dosta luksuzan i neobičajen odabir kućnog ljubimca.

 Jake Gyllenhaal
Foto: www.profimedia.hr

Jake Gyllenhaal

Plavokosi holivudski ljepotan Jake Gyllenhaal američki je glumac koji je odrastao u slavnoj njujorškoj filmaškoj obitelji. Sin je redatelja Stephena Gyllenhaala i brat glumice Maggie Gyllenhaal, a počeo je glumiti s deset godina. Prvu je zapaženu ulogu imao 2001. godine u filmu „Donnie Darko“, a zanimljivo je da mu je krsni kum legenda Hollywooda, Paul Newman. Uz njega, krsna kuma mu je i Jamie Lee Curtis. Dakle, od samog početka svog života Jake je bio okružen holivudskom elitom pa ne čudi da je i sam postao njezin dio.

Čiste suprotnosti

Jedni su postigli sve sami, a drugi ne: Tko je od slavnih faca rođen bogat?

Svi oni koji koračaju crvenim tepisima Hollywooda danas se mogu pohvaliti zavidnim bogatstvom, no priče o odrastanju svih tih danas bogatih slavnih faca definitivno se jako razlikuju. Naime, postoje oni celebovi koji su rođeni sa "zlatnom žlicom u ustima" te su odgajani u velikom luksuzu, dok su pak neke druge današnje zvijezde rođene u teškom siromaštvu te su uz mnogo više truda uspjele postići sve što danas imaju. Neki su tako rođeni u milijunaškim obiteljima, dok su drugi pak morali krpati kraj s krajem.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr