Doris Dragović otvara Festival Rocks&Stars @ Cave Romane

Doris Dragović 19. srpnja 2022. godine otvara 3. Festival Rocks&Stars @ Cave Romane koji se održava na najatraktivnijoj pozornici u starom rimskom kamenolomu.

Doris Dragović.jpg

„Festival se nakon opravdane pauze vraća svojoj vjernoj publici koja ga željno iščekuje. Pažljivo smo birali vrhunske izvođače i složili program koji će oduševiti domaću publiku i strane posjetitelje. Doris će otvoriti Festival, a kulminirat će završnicom obojanom solidarnošću i snažnim pozivom na mir kada će uz djecu iz Ukrajine, mlade glazbenike, nastupiti naša Ana Rucner, promotorica MUP-ove kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.“ – izjavila je Iva Šalamon Reškovac, direktorica tvrtke Art Hill koja je organizator Festivala. Naglasila je da održavanje Festivala ne bi bilo moguće bez potpore Općine Medulin na čelu s načelnikom Ivanom Kircom i Turističke zajednice Općine Medulin na čelu s direktorom Mihaelom Idžakovićem.

Image

Koncert Doris Dragović ujedno je povratak hrvatske dive njezinim fanovima u Istri koji je s nestrpljenjem iščekuju, a sama pozornica Cave Romane s monumentalnom scenografijom bit će sigurno dostojna njezine veličanstvene vokalne interpretacije kojom se možemo pohvaliti i dostojanstveno predstaviti stranim posjetiteljima. Doris i danas ne otkriva s kojim će repertoarom razgaliti dušu publike u Cave Romane jer kako kaže voli osjetiti prostor i ljude o čemu ovisi što će na pozornici, podno visokih kamenih stijena, izvoditi.

Jazz – originalna glazbena razglednica iz Vinkurana

Apsolutno se ne smije propustiti 20. srpnja kada će uz JM Jazz World Orkestar nastupiti četiri svjetski poznata jazz glazbenika, svi redom pripadaju „teškoj“ glazbenoj kategoriji Grammy dobitnika, a to su Luis Bonilla, trombonist koji ujedno umjetnički vodi Orkestar, Alex Sipiagin, jazz trubač, John Riley, bubnjar te Dick Oatts, saksofonist. Orkestar okuplja 22 mlada glazbenika iz čak sedamnaest zemalja, a Grožnjan mu je ljetna rezidencija. Publika će imati priliku uživati u jednom sasvim drugačijem doživljaju jazza koji će se itekako pamtiti te će biti originalna glazbena razglednica iz Vinkurana i Istre. Biti dio zajednice koja njeguje jazz ozračje počevši od grožnjanskih jazz programa pa sve do niza drugih manifestacija pokazuje glazbenu zrelost i jedinstvenost Hrvatske što nas dodatno izdiže na globalnoj turističko-kulturnoj sceni, a u Cave Romane iznimno atraktivan audio doživljaj i životnu jazz vibru oplemenit će božanstven vizualni dojam prostora.

Klapsko pjevanje – iznimna baština čovječanstva

U četvrtak, 21. srpnja Tomislav Bralić i klapa Intrade koncertom će oduševiti domaću publiku ali i stranim posjetiteljima predstaviti klapsko pjevanje koje je uvršteno na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. To je još jedan pokazatelj vrijednosti nacionalne tradicije i izvrstan je primjer kulturnog turizma kojim se možemo ponositi. Koncert Tomislava Bralića i klape Intrade osigurat će domaćoj i stranoj publici istinski glazbeni intermezzo koji će im nahraniti dušu.

Drugi festivalski tjedan

Drugi, završni festivalski tjedan posvećen je koncertu koji će jednostavno oživjeti kultni bend Queen. Naime, koncertom Queen Real Tribute koji će se održati 28. srpnja sjajna četvorka energijom, vizualno i glazbeno oživjet će Freddya i poznati bend koji nam istinski nedostaju. 29. srpnja rezerviran je za grand finale i koncert orkestra Music for the future kada će s mladim glazbenicima, prognanicima iz Ukrajine nastupiti i Ana Rucner u pratnji pratnji Policijske klape sv. Mihovil. Izvrsna sinergija Orkestra, Ane, MUP-a i publike bit će prilika iz Hrvatske poslati snažnu poruku „ne ratu i ne oružju“. Informacije o Festivalu i ulaznice za koncerte koji počinju u 21 sat potražite na caveromane.com mrežnoj stranici.