Dnevna doza pozitive: Kako jedno dobro djelo ima moć promijeniti svijet

Izdvoji par minuta svog vremena i pogledaj ovaj dirljivi kratki film s odličnom porukom koja nam je svima dobar podsjetnik

Dnevna doza pozitive: Kako jedno dobro djelo ima moć promijeniti svijet

U životu i najmanja dobra djela mogu promijeniti nečiji život na bolje. Međutim, nikad ne znamo kamo će nas život odvesti nakon teških situacija, problema, pa čak i uspjeha. Možda ćemo zaboraviti koliko je važno činiti dobro i završit ćemo poput čovjeka u filmu 'Gospodin Ravnodušni' - ne mareći za druge. 

Image

Animirani filmovi nisu samo za djecu: Izdvojile smo nekoliko najboljih u kojima ćeš i ti uživati


Ovaj kratki animirani film mogao bi promijeniti način na koji gledamo na druge ljude i pomoći nam da shvatimo da nikad nije kasno postati bolji čovjek i pomoći drugim ljudima.

Budući da obožavamo kratkometražne filmove, a ovaj nam je popravio dan i dirnuo nas duboko u srce, odlučile smo istaknuti trenutke koji su ovog čovjeka pretvorili u nešto bolje, a definitivno i nas potaknuo na razmišljanje...

Jedan mali čin može promijeniti način na koji vidimo svijet

U manje od tri minute, ovaj nam je film pružio više nego neki dugometražni filmovi. Glavni lik je čovjek koji živi sebičnim životom i ignorira druge. Već u prvoj sceni možemo vidjeti njegovu ravnodušnost. Prvo ne zaustavlja vrata dizala kako bi pomogao ženi koja trči prema dizalu, a zatim zanemaruje balon koji je pobjegao djevojčici kad ga je mogao spasiti samo jednim pokretom ruke.

Međutim, sve se mijenja dok stoji na pločniku i čeka zeleno svjetlo. Starija žena uhvati mu jednu ruku kako bi joj pomogao da sigurno pređe ulicu. I samo nekoliko sekundi kasnije, vidimo što bi se dogodilo da nije bio kraj nje, a i njemu ovaj susret napokon otvara oči. Napokon shvaća da, ako samo izvadi ruke iz džepova i počne ih koristiti za nešto bolje, ne samo da će se osjećati dobro, već će moći i druge ljude razveseliti. Od tog trenutka on postaje novi čovjek.

Ipak, najznačajniji trenutak njegovih dobrih djela je kada ugleda čovjeka na istom nogostupu. Taj ga čovjek podsjeti na to kakav je nekad bio, uvijek se baveći svojim poslom, ruku uvučenih u džepove. Tada odluči promijeniti i njegov život. Da ne bismo apsoultno sve 'spojlale', izdvoji par minuta svog vremena i pogledaj ovaj dirljivi kratki film s odličnom porukom koja nam je svima dobar podsjetnik.