Djeca iz Splitskog doma trebaju vašu pomoć i kad navrše 18. godina : Podrži humanitarnu akciju!

Dječji dom Maestral iz Splita prikuplja financijska sredstva za opremanje gradskog stana u kojemu su smješteni njihovi korisnici u dobi od 18 do 21 godine koji zakonski više ne mogu boraviti u samom domu.

PXL_150219_23586425.jpg
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Djeca u dječjim domovima u sustavu su do 18. godine kad zapravo moraju iseliti,a djeca iz dječjeg doma Maestral nakon što napune 18 mogu otići živjeti u gradski stan. No, taj stan definitivno treba obnova kako bi im početak novog života bio lakši i ljepši.

Tom prigodom u suradnji s ravnateljicom doma Jelenom Burazin osmišljena su dva humanitarna događaja kojima je cilj pozvati firme i privatne osobe da doniraju sredstva. 

Prvi događaj je božićni koncert u HNK Split u nedjelju 19.prosinca U 20h na kojemu nastupa Đani Stipaničev uz goste Tedija Spalata, Lorenu Bućan i Đorđija Peruzovića, a izvodit će pjesme Vice Vukova pa će događaj ujedno biti i hommage tom legendarnom pjevaču. Koncert priređuje splitska tvrtka SEM 1986 d.o.o. koja će i sama donirati sredstva domu, a ovo je već 14. humanitarni koncerti u splitskom HNK koji su inicirali (do sada su nastupali Massimo, Vanna, Nina Badrić, Zorica Kondža, Crvena jabuka, Kemal Monteno i drugi). 

Drugi događaj je svečana donatorska večera u utorak 28.12. u restoranu Kampus, splitskog studentskog centra, na kojoj nastupaju dugogodišnji prijatelji Maestrala - Petar Grašo, Zorica Kondža, Joško Banov, grupa Dalmatino i Nives Ivanković, a priznati kuhari Ivan Pažanin, Duje Pisac i Hrvoje Zirojević priređuju večeru. Poziv za sudjelovanjem i donacijom je odaslan brojnim tvrtkama na splitskom području.  

shimmer fallback

Cilj je prikupiti financijska sredstva kojima će se adaptirati stan koji je do sada bio sigurna luka za 30 korisnika doma Maestral, ali i potaknuti naše sunarodnjake koji su u mogućnosti da cijele godine aktivno sudjeluju u ovom, ali i drugim humanitarnim projektima. Poziv na koncert bit će odaslan mnogim osobama iz javnog života, voditeljica programa je Mirta Šurjak, a kreatorica Anamarija Asanović ustupa haljine. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.