Dečki su se vratili

„Kuća puna dečkiju bez ijedne žene, ali kao obitelj. Vrlo neobično, vrlo neuobičajeno, ali nekako funkcionira... Hoće li sve biti lako? Hoće li sve biti jednostavno? Sumnjam da hoće. Ali takav je život.“

Dečki su se vratili


Blitz Film & Video Distribution i Žena.hr vas vode u kino!

Dečki su se vratili je dirljiva i šaljiva priča o ljubavi između novinara Joea Warra i njegovih sinova iz različitih brakova, koji nakon smrti Joeove druge supruge žive u kući punoj dečkiju.Temeljen na knjizi memoara autora Simona Carra, Dečki su se vratili je film kojega pokreću njegovi likovi i koji govori o obiteljskim odnosima. Ovaj film je jedinstven pogled na modernu obitelj u kojoj se Joe Warr, vrhunski sportski novinar, snalazi u ulozi oca kada nakon tragičnog gubitka svoje supruge postane odgovoran za svoja dva sina.

Joe (Clive Owen) se preselio u Australiju kada se zaljubio u australsku jahačicu Katy (Laura Fraser). Sa  sinom Artiejem (Nicolas McAnulty) uživaju u idiličnoj obitelji i žive u dolini u blizini obale. Joe je obrazovan, tvrdoglav, šovinističan, smiješan, opsjednut samim sobom, voli popiti i katkad se sjeti da je i otac. Njegov se život iznenada okrene naopačke kada Katy tragično umre od raka, ostavi ga očajnog i sa šestogodišnjim Artiejem kojega jedva poznaje.

Budući da ne poznaje potrebe šestogodišnjeg Artieja, Joe se boji da bi njegova svemoguća punica Barbara (Julia Blake) mogla preuzeti uzde. Joe odlučuje na sebe preuzeti odgovornost i, bacivši sva pravila kroz prozor, stvara novu filozofiju. Samo reci da. Ova roditeljska metoda vodi do mnogih šaljivih trenutaka koji se još više kompliciraju kada se Joeov 14-godišnji sin iz prethodnog braka, Harry (George MacKay), odluči ponovo pridružiti svome ocu u Australiji. Joeov svijet bez pravila ubrzo gubi šarm izgubljenih dječaka i postaje raj za poludivlje svinje.

Image
Joeov pokušaj da stvori raj nailazi na brojne prepreke: Harry se mora nositi s napuštanjem, Barbara je zapanjena manjkom strukture i discipline u Artiejevom životu... a tu je i Laura (Emma Booth). Laura je mama malene Lucy iz Artiejeve škole i, iako joj se Joe sviđa, ona počinje sumnjati da bi njegova filozofija mogla biti paravan za lijenost. Joe se odmah počinje oslanjati na Laurinu pomoć, ali nikad je nije pozvao van. Iako Laura skriva svoje razočaranje, smrznuto pile koje se odmrzava u kadi je kap koja je prelila čašu...

Pravi kaos konačno nastaje kada Joe zbog posla preko vikenda ostavi sinove same u kući. U njegovom odsustvu, kuću napadaju lokalni tinejdžeri. Joeova novoosnovana obitelj je uništena, a on je primoran suočiti se s vlastitom nesposobnošću kako bi pokušao ponovo okupiti dečke. Rezultat: nova jedinica društvene strukture – otac koji s dva sina živi u kući bez žena. Kao eksperiment u satelitu koji je oslobođen svih zemaljskih utjecaja.

ImageDečki su se vratili prikazuje Joeovo dirljivo i šaljivo putovanje od oca koji je povremeno s djecom do pravog očinstva; njegovo učenje kako će se nositi s vlastitom tugom i prvi put u životu imati sluha za potrebe svojih sinova, Artieja i Harryja.

Knjiga memoara Simona Carra o smrti njegove supruge i problema s kojima se suočio pri odgoju svojih sinova objavljena je 2001. godine pod naslovom The Boys Are Back in Town i odmah je dobila pohvale kritike:

„Urnebesno smiješno i gotovo nepodnošljivo dirljivo.“ – Daily Mail
„Ganutljivo.“ – Guardian
„Carrova savršeno napisana priča o životu samohranog roditelja trebala bi postati obvezni priručnik za roditelje.“ – Sunday Times

Image
Blitz Film & Video Distribution daruje pet x 2 kino ulaznice za film najbržim čitateljicama koje točno odgovore na pitanje :

Kako se zove Laurina kćer?

Odgovor na pitanje zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, adresa i kontakt telefon) šaljite na mail info@zena.hr s naznakom "Dečki su se vratili".
Ulaznice se dijele za film u Cinestar kinima za razdoblje od 5.7. do 9.7.2010.

Dobitnice su:
Iva Janošić
Anamarija Mlinarević
Mia Bašić
Marina Maletić
Tatjana Zanoškar


Image
Originalni naslov: Boys are Back
Redatelj: Scott Hicks (Shine, Hearts in Atlantis, No Reservations)
Scenarij: Allan Cubitt (The Land of Dreams, Painted Lady, St. Ives)
Producenti: Greg Brenman (Billy Elliot, Dreamchild, Jane Eyre), Timothy White (Robinson Crusoe, Two Hands, Ned Kelly)
Uloge:  Clive Owen (Closer, Children of Men, The International, Inside Man), Laura Fraser (The Passion, Vanilla Sky, A Knight's Tale, Titus), George MacKay (Defiance, The Thief Lord, Tsunami: The Aftermath), Emma Booth (Clubland, Town Creek, 3 Acts of Murder)
Žanr:         drama
Trajanje:    100 minuta