Povratak koncertima

Daleka Obala očarala Ljetnu pozornicu u Opatiji

Sinoć su na rasprodanoj Ljetnoj pozornici odjekivali svima poznati hitovi uz čarobnu atmosferu svima znane Daleke Obale

Daleka_Obala_Stephany_Stefan-59.jpg
Foto: Promo/Stephany Stefan

Svojim statusom, jedan od najpoznatijih domaćih rock bendova, jučer su opatijskoj publici priredili noć za pamćenje. Iza nezaobilaznih i svima poznatih hitova, koji su sinoć odjekivali Opatijom, ponosno stoji Daleka Obala. Miljenici starije i mlađe generacije, u novom sastavu, s pjevačem Jakšom Jordesom raspametili su publiku kojoj nije nedostajalo plesa i veselja. Za rasprodani koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji tražila se karta više, a publika nije mogla sakriti oduševljenje na koje se čekalo više od dvadeset godina.

Daleka obala koncert je započeo pjesmom 'Brodovi' s njihovog drugog albuma „Ludi mornari dolaze u grad“ koja je publici odmah dala naslutiti kako ih čeka večer za pamćenje. Njihove najpoznatije pjesme poput, '14 Palmi', 'Tonka, 'Morska vila', 'Sad mi je ža',  'Od mora do mora', '80te', opjevali su zborski sa svojom publikom, a njihovi obožavatelji sinoć su stvorili najljepše uspomene.

Image

Uz novog frontmena, Jakšu Jordesa, Daleku obalu i dalje predvode Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić – Hrepa na basu i Jadran Vušković na gitari.

 „Krasna jedna večer, noć je prekrasna. Baš je bila prava. Publika i mi kao da 20 godina nije bilo između nas. Jakši je to bilo uistinu pravo vatreno krštenje na jednom velikom koncertu. Imao je veliku odgovornost na svojim plećima, ali fenomenalno je to odradio. Sve se poklopilo. Sve je bilo kako treba“, potvrdio je basist Boris Hrepić.

Također, sretnici koji su na vrijeme nabavili karte za ovaj emotivni spektakl, mogli su uživati i u popratnim sadržajima koji su bend i organizatori priredili, pa su tako na Ljetnoj pozornici dobili veliko priznanje od diskografske kuće Dancing Bear – Platinastu ploču za live izdanje. Sudeći po reakcijama svih prisutnih, sinoć je publika disala zajedno s bendom, ekstaza se osjećala u zraku. Ovo je definitivno događaj koji se ne viđa svaki dan, a ujedno i dokaz da je publika željna čistih emocija, poznatih stihova i dobre zabave.

 „Prekrasno iskustvo. Mene moja stara pita al ću pjevat u Dalekoj obali i nije mi vjerovala. Sada je jako ponosna i žao mi je što nije imala priliku biti ovdje večeras. Ali su bili jedni divni ljudi večeras. Zapravo divan bend koji mi je dao svoje povjerenje da ovo odradim kako treba“, izjavio je pjevač Jakša Jordes.

 Daleka obala jedva čeka ponovo stati na pozornicu te vas poziva ovog ljeta na koncert u Šibeniku na tvrđavu sv. Mihovil te najavljuju noć za pamćenje. Koncert u Šibeniku željno iščekuje dalmatinska publika, a svoju kartu možete na vrijeme kupiti putem sustava Eventim.