Rođeni pod sretnom zvijezdom

Treba i malo sreće: Jesi li znala da su ove zvijezde skoro pa slučajno postale slavne?

U životu treba imati sreće, znaju to oni koji su rođeni pod sretnom zvijezdom, ali i oni drugi, koji misle da sreće nemaju. Ovi u nastavku itekako je imaju, barem kada je o karijeri riječ

BeFunky-collagesss.jpg
Foto: Profimedia.hr

Milijuni ljudi širom svijeta pokušavaju živjeti od umjetnosti, no tek rijetkima se ta želja i ostvari, a još je manje onih koji postanu slavni. Ono što jednu sudbinu razlikuje od druge u većini slučajeva nije talent, već puka, nepredvidiva sreća. Biti na pravom mjestu u pravo vrijeme ponekad je važnije od godina truda i velikog talenta.

Image
"Prepolovili" su se

Svaka čast: Rebel Wilson oduševila linijom, a i ovi celebritiji isklesali su figure

Primjerice, Harrison Ford je upoznao Georgea Lucasa dok je radio kao stolar, a Charlize Theron privukla je pažnju lovca na talente u trenutku koji joj se činio sve, samo ne sretan. Bila je na dnu, bez novaca i u banci se svađala sa zaposlenikom na šalteru kada ju je uočila osoba koja će joj otvoriti vrata Hollywooda. U nastavku ti donosimo sedam holivudskih zvijezda koje su se našle u pravo vrijeme, na pravom mjestu.

Johnny Depp

Zahvaljujući svojoj tadašnjoj ženi, Lori Anne Allison, Depp je upoznao Nicolasa Cagea koji ga je ohrabrio da se okuša u glumi. Otišao je na audiciju za Stravu u ulici brijestva i jako se svidio redateljevoj kćeri pa dobio ulogu dečka glavne junakinje. Ostalo je povijest.

Charlize Theron

Charlize se iz Južne Afrike preselila u SAD kako bi postala plesačica, no nedugo nakon dolaska u Ameriku slomila je gležanj. Iako joj se činilo da joj je život krenuo u pogrešnom smjeru, naime nije mogla raditi i nije imala novca, sretne zvijezde pod kojima je rođena, odigrale su svoje. Sva očajna, Charlize je otišla u banku unovčiti ček koji joj je mama poslala. Posvađala se sa zaposlenikom na šalteru, čuo ju je agent na talente koji je stajao iza nje u banci, svidjela mu se ljuta i strastvena Charlize i u ruku joj je gurnuo svoju posjetnicu. Nedugo zatim pojavila se u filmu Đavolji odvjetnik, uz bok Al Pacinu i Keanu Reevesu.

Mel Gibson

Gibson je na audiciju za Pobješnjelog Maksa došao kao podrška svojoj sestri, no pokazalo se da je upravo tamo gdje treba biti. Večer prije sudjelovao je u barskoj tučnjavi pa je na casting došao sa podljevima ispod očiju i privukao pozornost redatelja Georgea Millera koji mu je htio dati ulogu upravo zbog toga kako izgleda. No, kada se nakon nekoliko dana vratio, izgledao je drugačije. Zgodan i atraktivan, oduševio je Millera koji se predomislio i danas slavnome glumcu dao glavnu ulogu u kultnom Pobješnjelom Maksu.

Marilyn Monroe

Norma Jeane Baker radila je u tvornici Radiplane Company kada ju je uočio vojni fotograf David Conver koji je došao snimiti seriju fotografija o ženama koje svojim angažmanom pridonose ratnim naporima SAD-a. Pepoznao je u njoj talent i nagovorio je da se postane fotomodel. Ne treba spominjati i da se zaljubio u nju. Norma je skratila kosu, obojila je u plavo i postala Marilyn Monroe.

Harrison Ford

Fordu se sreća osmjehnula prilično kasno, no kada god dođe, dobrodošla je. Ostvario je zavidnu glumačku karijeru iako u početku nitko nije mislio da će tako biti. Odlazio je na audicije, ali bezuspješno pa je obitelj morao prehranjivati na druge načine. Radio je godinama kao stolar, ugrađivao prozore i vrata te od glume polako odustajao. Stvari su se prekrenule kada je, zahvaljujući svojim vještim rukama, odnosno stolarstvu, upoznao Georgea Lucasa. Ford je cijelu noć radio u uredu Francisa Forda Coppole kada se pojavio Lucas i prepoznao Harrisona jer je u jednom njegovom filmu odigrao malenu ulogu. Ušli su u razgovor, Coppola ga je zamolio da im pomogne u castingu za Ratove zvijezda, tako što će čitati replike. Ispostavilo se da je stvoren za ulogu Hana Sola. Ostalo je povijest.

Jason Statham

Statham je odrastao u Norfolku u Engleskoj. Obožavao je ronjenje, štoviše 12 je godina nastupao za britanski nacionalni tim i postao profesionalni ronilac. Zahvaljujući modnom agentu koji ga je tijekom treninga uočio, Jason je postao model, a potom i glumac. Prvu ulogu ponudio mu je redatelj Guy Ritchie u filmu Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške. Bilo je to 1998., a ovaj film obojicu je lansirao u sam vrh i priskrbio im svjetsku slavu.

Pamela Anderson

Jedna od najseksepilnijih holivudskih plavuša sasvim je slučajno postala to što je danas. Otišla je na utakmicu američkog nogometa i dok je navijala s tribina, uhvatila ju je kamera. Nosila je majicu s natpisom koji se svidio igračima i navijačima pa su svi zajedno krenuli navijati da se Pamela spusti na stadion. Uskoro joj je tvrtka čiju je majicu nosila ponudila ugovor i ona je prihvatila. Nedugo zatim pozirala je za Playboy i postala filmska zvijezda.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.