Image
Foto: www.profimedia.hr
Rob Lowe
Foto: www.profimedia.hr

Rob Lowe

Omiljeni glumac s TV ekrana koji je nekako uvijek glumio u komedijama i romantičnim dramama, Rob Lowe, možda na filmovima i je stalno nasmiješen, ali njegov život skriva mračnu tajnu. Naime, Lowe je krajem 1980-ih bio velika zvijezda u usponu te su mu predviđali karijeru na razini one Brada Pitta, no sve se urušilo kada je iscurila njegova snimka seksa s 16-godišnjom djevojkom. Iako zakonski Lowe nije prekršio zakon jer je djevojka bila dovoljno stara da da svoj pristanak na seksualni odnos, reputacija Lowea je bila nepovratno uništena. Još gore je to što se u snimci vidi kako djevojku "dijeli" s još jednim prijateljem. Sam glumac je priznao kako zna da mu je taj skandal značajno naštetio karijeri i da zbog toga nikada nije došao na A-listu holivudskih zvijezda.

Lindsay Lohan
Foto: www.profimedia.hr

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan je utjelovljenje dječje holivudske zvijezde. Još dok je bila u osnovnoj školi je bila iznimno popularno lice s filmskog platna, a njezin se uspjeh nastavio i u tinejdžerskoj dobi. No, s prolaskom godina Lindsay je počela više puniti stupce tabloida svojim skandalima no profesionalnim uspjesima. Počela se opijati, dobivala je otkaze na filmskim setovima, a 2007. je uhićena zbog pijane vožnje te je čak završila i u zatvoru. Njezin je pad zapravo bio dugotrajan te se kroz godine njezina slava i reputacija u potpunosti rastopila. Danas ju primarno povezujemo s time da je posrnula bivša "it" djevojka.

Tiger Woods
Foto: www.profimedia.hr

Tiger Woods

Tiger Woods do danas ostaje najuspješnijim golferom svih vremena, no skandal koji je pratio njegov razvod od ljepotice Elin Nordegren uvelike je naštetio njegovoj karijeri u jednom trenutku. Naime, samo nekoliko mjeseci nakon rođenja njihova sina, otkriveno je kako je Tiger varao Elin cijelo vrijeme njihova braka. I ne samo da ju je varao s jednom ženom, već s njih desetak. Ispostavilo se da je Tiger ovisnik o seksu koji je u krevet odvodio prostitutke, konobarice i obožavateljice. Naravno, došlo je do spektakularnog razvoda, a mnogi su mu sponzori, poput Nikea, otkazali suradnju.

Roman Polanski
Foto: www.profimedia.hr

Roman Polanski

Poljski redatelj Roman Polanski na sceni je već desetljećima. Njegovi su filmovi i dalje vrlo cijenjeni i gledani, no on sam ne smije kročiti u SAD jer ga se traži u slučaju napastvovanja maloljetnice. Naime, policija je 1977. u Los Angelesu uhitila Polanskog zbog optužbi da je spavao s 13-godišnjom djevojčicom Samanthaom Geimer. Ispostavilo se da je Polanski doista imao aferu s 13-godišnjakinjom čime je prekršio zakon, jer je on sam tada imao 43 godine. Iako je priznao na sudu da je pogriješio, nije bio spreman odslužiti zatvorsku kaznu pa je pobjegao u Francusku gdje živi i danas, vječito u strahu od izručenja vlastima SAD-a.

Bill Cosby
Foto: www.profimedia.hr

Bill Cosby

Jedno od najslavnijih i najšokantnijih posrnuća velikih holivudskih faca definitivno je ono komičara Billa Cosbyja. Cosby je izgradio karijeru na imidžu toplog, obiteljskog čovjeka, da bi se ispostavilo da je manijakalni silovatelj i zlostavljač žena koji sada služi svoju dugu zatvorsku kaznu. Naime, 2014. se glumac našao na udaru optužbi mnogih žena da ih je drogirao i potom silovao, a na njegovu žalost, ispostavilo se da je to doista bilo tako te je sve procurilo u javnost. Tijekom svoje karijere komičar je tako silovao desetke žena, a njegova pravna borba još uvijek traje.

Bill Clinton
Foto: www.profimedia.hr

Bill Clinton

Bivši predsjednik SAD-a, Bill Clinton, našao se u srži seks skandala kada je otkrivena njegova afera s Monicom Lewinsky. Bill je imao 49 godina, a Monica 22 kada su započeli svoju aferu u Bijeloj kući. Ona je radila kao pripravnica u uredu američkog predsjednika, a njihova je tajna veza trajala od 1995. do 1998. Iako je Clinton pokušao u više navrata sve zanijekati, forenzički nalazi uzorka njegove sperme na odjeći Monice dokazali su njihovu aferu te je sve procurilo u javnost, a ime slavnog političara zauvijek je okaljano.

Harvey Weinstein
Foto: www.profimedia.hr

Harvey Weinstein

Bio je jedan od najuspješnijih filmskih producenata svijeta koji je pomogao stvoriti brojne kultne filmove, a proslavio je i mnoge velike zvijezde. No, slavi i bogatstvu Harveyja Weinsteina došao je kraj kada je 2018. optužen i osuđen za silovanje. Nakon što je 2017. više od 80 žena, uključujući i neke vrlo slavne glumice, otkrilo kako ih je Weinstein seksualno zlostavljao i ucjenjivao, ispostavilo se da je producent bio seksualni predator koji je iskorištavao svoju povlaštenu poziciju ne bi li spavao s holivudskim damama. Očekivano, zakonski je osuđen za svoja zlodjela, a i privatni život mu se raspao - obitelj ga se odrekla.

Ellen DeGeneres
Foto: www.profimedia.hr

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres je dugo bila omiljeno nasmiješeno holivudsko lice, sve dok se nedavno nije susrela s jako ozbiljnim optužbama za zlostavljanje zaposlenika. Naime, simpatična voditeljica navodno je vrijeđala sve oko sebe, psihički maltretirala te ugnjetavala zaposlenika svojih setova, a sve je eskaliralo kada je u konačnici njezin dugogodišnji TV show otkazan do daljnjega zbog silnih optužbi na njezin račun.

Jeffrey Jones
Foto: www.profimedia.hr

Jeffrey Jones

Jeffrey Jones je 80-ih i 90-ih bio omiljeno simpatično lice s filmskog platna - a onda kao da je u zemlju propao. Naime, do naglog pada u popularnosti glumca došlo je zbog seks skandala. Jones je 2003. završio uhićen zbog posjedovanja dječje pornografije te je u konačnici završio na listi seksualnih prijestupnika SAD-a. Također, bio je optužen i za navođenje 14-godišnjeg dječaka da za njega pozira dok ga on slika u obnaženim pozama. Zbog toga je platio golemu kaznu te dobio pet godina zatvorske kazne uvjetno, a njegova se karijera nikada nije oporavila od tog velikog udarca.

Tom Cruise
Foto: www.profimedia.hr

Tom Cruise

Tomu Cruiseu njegova loša reputacija nije uništila karijeru, ali je svakako promijenila mišljenje mnogih o njemu. Naime, glumac je završio na meti osuda zbog svoje povezanosti i opsjednutosti scijentologijom. Zbog svoje privrženosti zakonima te neobične sekte, Cruise posljednjih deset godina jedva da i viđa svoje jedino biološko dijete, Suri Cruise, zbog čega ga mnogi iznimno osuđuju. Osim toga, poznato je i kako je svojoj bivšoj partnerici Katie Holmes određivao što će i kada raditi, s kim se viđati itd., a sve prateći pravila scijentoloških vođa. Čudno, zar ne?

Posrnule zvijezde

Uništili ih skandali: Bili su na vrhu svijeta, a onda su posrnuli

Vjerujemo kako je život holivudskog luksuza i slave sladak, no jednako tako donosi i svoja iskušenja. Nažalost, danas ti predstavljamo deset primjera i priča celebova koji nisu uspjeli odoljeti mnogim lošim navadama te su u konačnici posrnuli i uništili si karijeru. Skandali vezani uz seks, zlostavljanja ili pak čudne religijske sekte trajno su im naudila reputaciji, a neki su čak završili i u zatvoru...

zena.hr • Foto www.profimedia.hr