Čarolija Hogwartsa sada dolazi u tvoj dom kako za najmlađe tako i za one malo starije. Saznale smo sve o tome

Obožavatelji Harryja Pottera sada mogu poslušati neke od sedam čarobnih predmeta, a najmlađi će uživati u posebnom sadržaju

Čarolija Hogwartsa sada dolazi u tvoj dom kako za najmlađe tako i za one malo starije. Saznale smo sve o tome

Ako je u bilo kojem trenutku svijetu bilo potrebno malo magije, onda je to zasigurno sada, u doba globalne pandemije. Srećom, sada postoji nekoliko različitih Harry Potter web stranica koje pomažu obožavateljima u karanteni, unoseći čaroliju Hogwartsa direktno u njihove domove tijekom razdoblja socijalnog distanciranja. Zaboravi na ono pismo iz Hogwartsa koje nikako da stigne - pristup ovim stranicama osiguran je svima, i čarobnjacima i bezjacima, a nudi upravo ono što nam je u ovim trenutcima i potrebno - malo čarolije.

Image

#ostanidoma i kreni na virtualnu vožnju Hogwartsom iz udobnosti svog doma. Evo i kako

J.K. Rowling, iz čijeg je pera izašla priča o mladom čarobnjaku, nedavno je pokrenula potpuno novu stranicu, Harry Potter at Home, posvećenu maloj djeci i roditeljima koji traže čarobno rješenje za dosadu u karanteni.

"Roditeljima, nastavnicima i skrbnicima koji se trude kako bi djecu zabavili i zainteresirali u vrijeme izolacije možda će trebati malo magije, tako da mi je drago što smo pokrenuli HarryPotterAtHome.com", napisala je Rowling na svom Twitter profilu u srijedu, 1. travnja.

Parents, teachers and carers working to keep children amused and interested while we’re on lockdown might need a bit of magic, so I’m delighted to launch https://t.co/cPg0dZpexBpic.twitter.com/i0ZjTplVoU

— J.K. Rowling (@jk_rowling) April 1, 2020


Web stranica uključuje vodiče za učenje i čitanje zajedno sa cijelim serijalom o Harryju Potteru, kao i širok spektar aktivnosti, uključujući čarobne videozapise, zabavne članke, kvizove, zagonetke i puno više za djecu koja se po prvi puta susreću sa svijetom čarobnjaštva. Osim toga, Rowling se udružila i sa Audibleom, pa će i prva knjiga serijala, Harry Potter i Kamen mudraca, jedno kratko vrijeme biti dostupna u audio obliku.


Za one malo starije obožavatelje tu je Hogwarts Is Here, web mjesto posvećeno društvenom umrežavanju koje posjetiteljima pruža mogućnost upisa u virtualnu verziju Hogwarts škole vještičarenja i čarobnjaštva. Ovdje možeš pohađati neke od sedam predmeta, uključujući Astronomiju, Čari, Herbologiju, Povijest magije, Čarobne napitke, Preobraženje i Obranu protiv mračnih sila.

Sve što trebaš učiniti je odabrati dom u koji želiš biti smještena, a kroz zadatke, kvizove i testove uskoro možeš skupiti dovoljno bodova da postaneš prefekt u svom domu. Čak i ako nisi knjiški moljac poput Hermione, možeš "markirati" satove i pridružiti se raznim skupinama ljudi kako biste zajedno odigrali metloboj, posjetili Hogsmeade ili se jednostavno družili u zajedničkim prostorijama vašeg doma.


Možda ne postoji čarolija koja u potpunosti može zaustaviti izbijanje koronavirusa, ali ove web stranice mogu poslužiti kao zdrav, zabavan i prijeko potreban bijeg od stvarnosti, barem nakratko, i podsjetiti nas da "sreću možemo pronaći čak i u najmračnijim vremenima, ako se samo sjetimo upaliti svjetlo"