Image
Foto: www.profimedia.hr
James Dean
Foto: www.profimedia.hr

James Dean

Definitivno jedan od najpopularnijih buntovnika Hollywooda, legendarni James Dean, ostaje do danas zapamćen kao prekrasno muško lice s kino platna koje je u trans bacalo i muškarce i žene. Zapamćen je kao kultna ikona i simbol razočaranja i društvene otuđenosti mladih. Njegov je najslavniji film „Buntovnik bez razloga“ iz 1955. po kojem je upamćen kao ultimativni zločesti dečko. Nakon što je poginuo u automobilskoj nesreći, postao je prvi glumac posthumno nominiran za Oscara, i do danas je jedini glumac koji je posthumno nominiran dvaput. Nalazi se na svim listama najboljih filmskih zvijezda Zlatnog doba Hollywooda.

Shia LeBouf
Foto: www.profimedia.hr

Shia LeBouf

Shia LeBouf se proslavio u ranim 20-im godinama svog života, a iako su prvo svi mislili da će biti tek novo muško holivudsko lice, on se pokazao kao kontroverzna ličnost. Naime, Shia prvenstveno obožava glumiti u nezavisnim, nerijetko uznemirujućim i skandaloznim filmovima, a i sam je privatno bio upleten u nekoliko skandala. Optužio je kolegicu da ga je silovala, da bi potom on također bio optuživan za seksualno nasilje nad ženama. Danas je Shia jedan od traženijih holivudskih glumaca, ali je znan i po svom stavu da ne priznaje važnost i utjecaj starog kova filmaša poput Stevena Spielberga, već sam kroji svoj put i radi isključivo na projektima za koje smatra da imaju društvenu važnost, a ne na onima koji generiraju veliku zaradu.

Sidney Poitier
Foto: www.profimedia.hr

Sidney Poitier

Još jedno veliko ime filmske industrije 1950-ih i 1960-ih je i Sidney Poitier, vjerojatno prvi veliki tamnoputi holivudski glumac. Sidney je zapravo totalna suprotnost klasičnog zločestog dečka - uvijek je bio savršeno dotjeran, elegantan i uglađen. No, nalazi se na ovoj listi zato što je svojim filmovima revolucionarizirao Hollywood. Progovarao je o rasizmu u američkom društvu te postao prva velika crnačka zvijezda prokrčivši tako put mnogim budućim glumcima i glumicama tamne boje kože. Postao je i prvi crnac koji je osvojio Oscara za najboljeg glumca. Svakako pravi buntovnik u doba kada je segregacija u južnjačkim državama SAD-a još bila na snazi.

Joaquin Phoenix
Foto: www.profimedia.hr

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix je oskarovac, slavni vegan i općenito kontroverzni frajer Hollywooda koji je oduvijek plijenio pažnju svojim politički inspiriranim govorima, glumačkim talentom, ali i nevoljkošću da se pridržava ustaljenih normi ponašanja u svijetu show businessa. Iako se probio na scenu ulogom u spektaklu "Gladiator" iz 2000. godine, danas ovaj glumac preferira mračne, depresivne i nerijetko nezavisne filmove kojima upravo njegovo ime donese popularnost kod publike.

Charlie Sheen
Foto: www.profimedia.hr

Charlie Sheen

Ne znamo uopće postoji li zločestiji frajer show businessa od Charliea Sheena. Ovaj slavni glumac prvenstveno je poznat po svojoj ulozi u televizijskoj seriji "Dva i pol muškarca", ali ga javnost dobro zna i po brojnim skandalima u koje je bio upleten tijekom svoje karijere. Od burnog razvoda, tvrdnji da je spavao s preko 5000 žena, pa sve do ovisnosti o drogama i alkoholu te fizičkih obračuna s paparazzima - nema problema u koji se nestašni Charlie nije upleo.

Marlon Brando
Foto: www.profimedia.hr

Marlon Brando

Također ultimativni zločesti dečko Hollywooda je i legenda filma Marlon Brando. Ovaj dvostruki dobitnik Oscara jedan je od najvećih zvijezda 20. stoljeća, a pamtimo ga po "Posljednjem tangu u Parizu" i "Kumu", ali i po njegovom buntovnom stavu. Naime, Marlon je obožavao prkositi holivudskim pravilima ponašanja - svađao se na setovima, odbijao suradnje i nagrade, nije želio biti dio holivudske elite te je neprestano provocirao javnost. Ženio se čak tri puta, a sa pet žena je dobio 11 djece.

Robert Downey Jr.
Foto: www.profimedia.hr

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. danas je miran obiteljski čovjek i velika filmska zvijezda, no nekoć je bio znan kao buntovnik sklon opijatima i tučnjavama. Njegova ga je ovisnost o alkoholu u ranim danima slave skoro dovela do financijskog i poslovnog kraha, no srećom, uspio je izvući te je uspio izgraditi uspješnu karijeru. Danas je Robert Downey jedan od najplaćenijih glumaca holivudske A-liste te je nebrojeno puta progovorio o tome kako je zahvalan na svojim problemima iz mladosti jer su ga oni pretvorili u osobu kakva je danas.

Sean Penn
Foto: www.profimedia.hr

Sean Penn

Sean Penn nije poznat kao ovisnik o drogama ni protivnih općeg holivudskog miljea, ali je zato jako dobro znan kao žestoki mrzitelj paparazza. Upravo su ga njegove snažne negativne emocije spram tabloida i novinara nebrojeno puta dovele u sukobe. Sjećamo se tako zgode kada je s balkona svoje hotelske sobe jednom prilikom preko ruba držao paparazza kojeg je zatekao kako se skriva u njegovoj sobi. Prijetio je da će ga ubiti, no srećom, nije to učinio.

Colin Farrell
Foto: www.profimedia.hr

Colin Farrell

Najslavniji i najzgodniji Irac Hollywooda, nestašni Colin Farrell je totalno oličenje stereotipnog zločestog dečka. Voli pušiti, piti, partijati i ljubiti ljepotice, a sve to ne srami se raditi pred budnim očima paparazza. Iako su ga čak dva puta tužili zbog verbalnog zlostavljanja na setu, obje optužbe su odbačene, a Colin je zadržao svoj čist obraz - barem prema slovu zakona.

Christian Bale
Foto: www.profimedia.hr

Christian Bale

Christian Bale je samo na filmskom platnu poznat kao junak koji spavaša dan i svijet. Naime, junak "Batmana" oduvijek je u filmaškim krugovima poznat po tome što ima iznimno naglu i nepredvidljivu narav te lako plane. Mnogo puta se tako našao u sukobima s redateljima, producentima i kolegama glumcima, a jednom je i sam priznao kako zna da ga angažiraju za uloge samo zato što filmovima svojom glumom donosi nagrade.

Ne možemo im odoljeti

Slavni buntovnici: Tko su najzločestiji dečki Hollywooda?

Postoji nešto jako zavodljivo i privlačno u muškarcima koji se ne podvrgavaju normama i krše ustaljena pravila. Ne libe se raditi probleme i glasno progovoriti što žele i kako nešto žele napraviti. Takvi buntovnici posebno su nam zamamni kada dolaze s crvenih tepiha Hollywooda. Zločesti dečki s filmskog platna oduvijek su bili posebno omiljena kategorija glumaca ženama diljem svijeta i tijekom niza desetljeća, a mi smo ih se odlučile prisjetiti. Današnjom pričom otkrivamo ti tko su bili nekadašnji, ali i tko su današnji zločesti frajeri svjetske slave.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr