Budući vladari Hollywooda: Pet glumaca koji čekaju da postanu velike face

Mladi, zgodni i uspješni - to su holivudski glumci čije vrijeme tek dolazi. Donosimo ti priče pet muških glumaca u dvadesetima za koje se vjeruje da će postati megazvijezde

Budući vladari Hollywooda: Pet glumaca koji čekaju da postanu velike face

Stalno slušamo i čitamo o mladim, lijepim i talentiranim glumicama, a mnogo rjeđe o njihovim muškim kolegama. Odlučile smo ispraviti tu nepravdu i upoznati te s pet holivudskih glumaca koji nemaju ni trideset godina, a već žare i pale filmskim platnima. Iako su iza njih mnoge odlične TV serije, filmovi i brojne nagrade, mnogi očekuju da im najveća postignuća tek predstoje. 

Image

Sve bi dali da mogu vratiti vrijeme: Ovi glumci mrze svoje poznate uloge

Neki među njima već su desetljećima na sceni, jer su prve uloge ostvarivali još kao djeca, dok su drugi pak morali proći audicije i audicije dok nisu "uboli" ulogu koja im je preko noći promijenila život i proslavila ih. 

Koji je tebi među ovim mlađahnim glumcima najdraži?

Ezra Miller

Ezra Miller je poznato muško lice koje smo proteklih godina često viđali na velikim platnima kinodvorana. Ovaj 27-godišnji američki glumac nada je u usponu, a mnogi smatraju kako će baš on sljedećih nekoliko desetljeća biti veliko holivudsko ime u rangu Brada Pitta ili Johnny Deepa.

Ezra je karijeru započeo u filmovima „Afterschool“ i „We need to talk about Kevin“, a planetarnu popularnost je stekao ulogom u hvaljenom filmu o odrastanju „The Perks of Being a Wallflower“ iz 2012. Od tada do danas je sudjelovao i glumio u mnogim blockbusterima kao što je „Fantastic Beasts and Where To Find Them“ kao i u indie, nezavisnim filmovima kao što je „The Stanford Prison Experiment“. Dokazavši svoju glumačku vrsnost i snalažljivost, filmski kritičari predviđaju Ezri dugu i bogatu karijeru.

Zanimljivo je da je tijekom odrastanja ovaj mladić zapravo planirao postati operni pjevač i dugo se glazbeno školovao. Ipak, unatoč brojnim glazbenim nastupima od malih nogu, sa 16 se odlučio u potpunosti posvetiti filmu, napustiti školovanje i iz New Yorka preseliti u Los Angeles. S obzirom na to da je danas zvijezda u usponu – čini se da se ta riskantna odluka isplatila.

Ezra Miller je jedan od rijetkih mladih holivudskih glumaca koji se otvoreno izjasnio po pitanju svoje seksualnosti te priznao da je queer. Tako je u intervjuima objasnio da ga privlače svi spolovi i rodovi te da ne isključuje nikoga kada je riječ o privlačnosti. Uz to, Ezra odbija da ga se jasno rodno definira te sam preferira da je rodno neutralan, tj. ponekad voli isticati svoju žensku stranu karaktera, a ponekad pak onu mušku.

Nicholas Hoult

Nicholas Hoult je engleski glumac koji je još kao dječak počeo glumiti u velikim filmskim produkcijama. Već sa pet godina je glumio u lokalnom kazalištu i redovito pohađao dramsku skupinu u svojoj školi, a sa samo sedam godina je ostvario filmski debi. 

Svoju prvu veliku priliku dobio je 2002. u komediji „Sve zbog jednog dječaka“ u kojoj je glumio s engleskim velikanom Hughom Grantom, koji je uz to tada bio na vrhuncu slave. Tranzicija iz dječjih i tinejdžerskih uloga do onih ozbiljnih za njega se dogodila 2009. kada je i publiku i kritiku oduševio u hvaljenoj drami „A Single Man“. Uz to, Nicholas je poznat i po ulogama u filmovima „The Favourite“ i „Tolkien“, a ove smo ga godine uživali gledati u HBO-ovoj seriji „The Great“. 

Poznato je da je ovaj mladi glumac bio pet godina u vezi s oskarovskom Jennifer Lawrence, a od 2017. je u vezi s američkim modelim Bryanom Holly Bezlaj s kojom ima i sina. 

Joe Keery

Joe Keery je dobro poznato lice iz iznimno popularne SF serije „Stranger Things“. Svojom ulogom u toj seriji si je otvorio vrata u holivudske filmove, pa je u zadnjih pet godina snimio niz filmskih uspješnica. Osim filmom, Joe se predano bavi i glazbom te sklada za rock bend „Post Animal“.

Prije no što je dobio ulogu u „Stranger Things“ je stotinu puta bio odbijen na raznim audicijama, a jedine važnije „role“ ostvario je u reklamama za KFC, lanac pizza Domino's i McDonalds. Danas Joe i dalje snima te upravo promovira akcijsku komediju „Free Guy“.

Freddie Highmore

Neodoljivi dječaj preslatka lica danas je 28-godišnji Freddie Highmore, engleski glumac s londonskom adresom za kojeg se otimaju holivudski studiji. Na filmsko se platno Freddie probio sa samo sedam godina i to u komediji „Women Talking Dirty“, a prva zapažena uloga mu je bila u filmu s Johnny Deepom i Kate Winslet, „Finding Neverland“ iz 2004.

Nakon tog uspjeha se u pojavio u glavnim ulogama u filmovima „Charlie and the Chocolate Factory“, „August Rush“ i „Spiderwick Chronicles“. 2013. se napokon oprostio od dječjih filmova i komedija te je oduševio javnost svojim portretiranjem legendarnog Normana Batesa u seriji „Bates Motel“ koja se emitirala do 2017. Danas Freddieja gledamo u liječničkoj seriji „The Good Doctor.

Ovaj mladi glumac ne voli biti u centru pozornosti pa izbjegava paparazze i medije, a kloni se i društvenih mreža pa se o njegovom privatnom životu malo toga zna.

Timothée Chalamet

Timothée Chalamet je američki glumac koji sa samo 24 godine slovi za najveću glumačku nadu Hollywooda. Ovaj glumac neobična izgleda i velikog šarma započeo je svoju karijeru u kratkim filmovima te u seriji „Homeland“ 2012. Dvije godine kasnije se pojavio u drami „Men, Women & Children“ te uspješnici „Interstellar“ Christophera Nolana.

 Ipak, nagli proboj je ostvario svojom ulogom mladića u ljubavnoj gay drami „Call Me by Your Name“ zbog koje je bio nominiran i za Oscara u kategoriji najboljeg muškog glumca. Od tada do danas se pojavljuje samo u iznimno hvaljenim filmovima, bok uz bok velikim zvijezdama.

Kao dječak je želio biti reper, no ubrzo je shvatio da za glazbu nije talentiran. Okrenuo se tako filmu i definitivno nije požalio. Danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na 8 milijuna dolara – dosta dobro za jednog 24-godišnjaka.