Svi u Šibenik

Bogato glazbeno ljeto počinje uz jedinstvenog Rade Šerbedžiju

Jedan jedini i neponovljivi glumac, pjesnik i glazbenik, Rade Šerbedžija svoje obožavatelje će ovoga ljeta dočekati s pjesmama s albuma 'Ne okreći se, sine' koji je lani objavio

IMG_6736 RADE ŠERBEDŽIJA.jpg

Jedan jedini i neponovljivi glumac, pjesnik i glazbenik, Rade Šerbedžija svoje obožavatelje će ovoga ljeta dočekati s pjesmama s albuma 'Ne okreći se, sine' koji je lani objavio, a u kratkom roku se našao na samom vrhu najprodavanijih domaćih albuma. Od glazbenih kritičara dobio je samo visoke ocjene.

Da je ovaj cijenjeni glumac jednako sjajan i u glazbenim vodama potvrđuje nominacija za Porina u kategoriji „ Album zabavne glazbe “.  Snimio ga je s vrsnim vrhunskim glazbenicima kao što su Darko Rundek, Damir Urban, Gabi Novak i Husein Hasanefendić Husa.

Šerbedžijino kazalište Ulysses na Brijunima je prošlog ljeta proslavilo dva desetljeća postojanja pa će tako jubilej proslaviti bogatim koncertnim programom!  

Image

Osim na Malom Brijunu, ovaj doajen hrvatske kulture nastupat će i na sve popularnijoj glazbenoj destinaciji i pozornici na otvorenom - Šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila.

Upravo će ta pozornica postati i najglasnija tvrđava na obali, a za to je zaslužan bogati koncertni program GLASNO!

Program „Glasno s tvrđave“ otvara, kako drugačije, nego upravo on - Rade Šerbedžija u pratnji svog sastava Zapadni kolodvor. Nježno će uvesti publiku u dugo, toplo, glasno ljeto, sezonu žednu bliskosti, ljubavi, zagrljaja i druženja nakon dugo vremena.

Nakon virtualnog koncerta, Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor konačno nastupaju uživo, za publiku i to baš u gradu Arsena Dedića. Između redova glazbe, stihova i priča, publika će zasigurno čuti i jednu od najljepših glazbenih posveta Arsenu, pjesmu „Otkako te ne volim “, a koja se nalazi na novom albumu „Ne okreći se, sine “. 

Pjesma s albuma koja je također osvojila publiku je zasigurno “Govorila je tako tiho,tiho,tiho...Ljubitelji Rade Šerbedžije i njegovog glazbenog izričaja nisu ostali razočarani ni spotom za ovu pjesmu. Veliko zanimanje izazvala je suradnja glumaca Gorana Bogdana i Rade Šerbedžije.  Iako su van glumačkih voda prijatelji, legendarni glumac Rade Šerbedžija prvi je put bio na setu s Goranom Bogdanom kojemu je Lenka Udovečki, redateljica spota, namijenila glavnu ulogu. Svoje dugogodišnje prijateljstvo okrunili su prvim zajedničkim projektom, videospotom za ovu pjesmu, koju je specijalno za Šerbedžiju napisao Damir Urban. Zanimljivo je da je u ovom spotu Rade Šerbedžija imao epizodnu ulogu.

Njegova lista glumačkih suradnika je bogata, a na njoj se nalazi i poznati Oscarovac Gary Oldman. Dok ne preuzme glazbene pozornice na hrvatskom primorju, lipanj je za Radu Šerbedžiju rezerviran za London gdje glumi u najnovijoj seriji 'Slow Horses', a upravo ćemo ga gledati u scenama sa Gary Oldmanom (63). A slavni glumac, obožavatelje je upravo iz Londona pozvao na koncert.

Svestranog umjetnika svjetskog glasa rijetko se u zadnje vrijeme može vidjeti uživo. Priroda posla često ga je vodila na daleki put, a i pandemija je učinila svoje. Ovo je zato jedinstvena prilika za uživati u starom dobrom Šerbedžiji s njegovim pjesmama koje će se glasno pjevati već 8. srpnja na Tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku!

Osim Rade Šerbedžije u sklopu glazbenog programa-GLASNO nastupit će:

Vojko V (15.7.), Daleka obala (22.7.), LET 3 (12.8.), Neno Belan & Fiumens (19.8.) i TBF uz mladu predgrupu Zo (26.8.)!

Za najavljene koncerte kapacitet Tvrđave sv.Mihovila je limitiran, sukladno mjerama i preporukama HZJZ i stožera Civilne zaštite RH. Ulaznice za sve koncerte u okviru programa GLASNO! dostupne su putem sustava Eventim, a korisnici Mastercard® i Maestro® kartica mogu ostvariti i 10% popusta! Popust se ostvaruje online kupnjom preko sustava Eventim i traje do rasprodane količine ulaznica za dozvoljeni kapacitet na tvrđavi Sv.Mihovil. Cijene se na dan koncerta mijenjaju! Početak svih koncerata je u 21 sat.

.