Začuđujuće točno

Blic test osobnosti: odgovori na ova 3 pitanja otkrit će ti kakva si osoba

Ovaj brzinski test od samo 3 pitanja osmislili su psiholozi kako bi si olakšali posao - ali i nama laicima može otkriti puno toga zanimljivog

woman-g5782cfa66_1920.jpg
Foto: Pixabay

Na prvom si spoju i voljela bi kad bi mogla saznati sve o osobi koja sjedi nasuprot tebe - ili barem ono bitno pa da možeš procijeniti imate li zajedničku budućnost ili će vam prvi spoj biti ujedno i posljednji. Postoji brz i efikasan način kako možeš otkriti puno toga o drugoj osobi (ali i o sebi samoj), bez da postaviš stotinu pitanja. Naime, psiholozi se koriste ovim jednostavnim, a učinkovitim testom kojeg nazivaju bliz test osobnosti.

shimmer fallback

Test se sastoji od samo tri pitanja - odgovori na koja su ključni za život svakog pojedinca. Ovaj zabavni test asocijacija možeš najprije isprobati na sebi, a zatim ga koristiti u bilo kojoj prilici kako bi bolje upoznala novog kolegu, poznanika ili potencijalnog partnera. Sve što ti treba su olovka i papir. Spremna? Krećemo!

Prvo pitanje

Koja je tvoja omiljena boja?

Odgovori na pitanje koja ti je najdraža boja (neka to bude jedna omiljena) te napiši 3 duboka razloga zašto si je odabrala. Dubok razlog znači da nećeš napisati da si, na primjer, plavu odabrala 'jer je lijepa' ili da si se odlučila za ružičastu 'jer ti se sviđa'. Trebaš napisati na što te asocira izabrana boja, odnosno s čim je povezuješ ili ikakve emocije budi u tebi.

Što otkriva odgovor

Odgovor na ovo jednostavno pitanje zapravo se odnosi na istinu o tome kako vidiš samu sebe, odnosno vlastitu osobnost. Pri tom, ako je nekome trebalo dugo vremena da pronađe svoj odgovor, ovo pokazuje da osoba ima problema s razumijevanjem sebe same.

shimmer fallback

Drugo pitanje

Koja ti je omiljena životinja?

Kao i u prethodnom pitanju, nakon što navedeš jednu najdražu životinju napiši tri duboka razloga zašto si je odabrala.

Što otkriva odgovor

Životinja zapravo predstavlja ono što doista želiš u ljubavi, to jest, kakav je tvoj savršeni životni partner. Odabrala si neku opasnu životinju? Ups.

shimmer fallback

Treće pitanje

Koji ti je omiljeni oblik vode?

Pitanje se odnosi na agregatna stanja ili vode stajaćice/tekućice. Dakle, tvoj omiljeni oblik vode može biti more ili pak snijeg. Kao i u prethodnim pitanjima, navedi tri razloga za svoj izbor.

Što otkiva odgovor

Oblik vode koji si odabrala govori o tvom pogledu na vlastitu seksualnost i općenito, govori o tvom pogledu na seks. Nadamo se da tvoj odgovor nije močvara, već više nešto u smjeru rijeke ili oceana.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.