Nije sve u slavi

Život piše romane: Bili su zvijezde, a onda su odlučili raditi obične poslove

Glumački posao mnogi napuste jer ne mogu podnijeti tu vrstu stresa, ali i zbog toga što se žele okušati u nečemu potpuno drugačijem. Neke od njih još uvijek gledamo u reprizama na TV-u iako su se u međuvremenu povukli iz glumačkog posla

BeFunky-collage (7).jpg
Foto: Profimedia.hr

Nije lako uspjeti u industriji koja uvijek traži nova lica, ali i u kojoj uvijek treba tražiti nove poslove jer ne traju dugo. Ljudima u filmskoj industriji postaje još teže kako stare jer je uloga sve manje. No bez obzira što se ne radi o lakom životnom putu ipak se mnogi odlučuju na glumački poziv. Osim toga, slava je također vrlo primamljiva i mnogi žele doživjeti svojih 15 minuta.

Image
Nije sve glamur

Kroz pakao do uloge: Ove zvijezde prošle su kroz drastične transformacije

No mnogi glumci su se čak i nakon uspješne karijere i slave odlučili povući iz javnosti. Neki su shvatili da nije uvijek ugodno biti u središtu pozornost, ali ni da gluma nije više njihov poziv. Odlučili su za vrlo obične poslove i nastavili živjeti vrlo normalne živote, a tko se odlučio na takav preokret možeš pogledati u nastavku.

POGLEDAJ VIDEO: Jana je vulkanizerka i svoj posao ne bi mijenjala ni za jedan drugi

Erik Estrada

Iskusni glumac Erik Estrada ima puno uloga iza sebe, ali gluma mu nije jedini fokus. Poznat je po ulozi policajca Franka Poncherella u televizijskoj seriji "CHiPs" kasnih 70-ih i ranih 80-ih, ali nije želio dalje nastaviti. No ipak njegov život nakon toga ima veze s glumačkim iskustvom. Estrada je 2016. položio prisegu kao rezervni policijski časnik u St. Anthonyju, Idaho i zatim se pridružio policiji. Radi na odjelu koji se bavi zaštitom djece od internetskih predatora.

Tony Danza

Bio je poznato televizijsko lice, gledatelji ga najviše pamte po serijama "Taxi" i "Who's The Boss". No tijekom uspješne karijere shvatio je da mora napraviti preokret. Zanimalo ga je školstvo i postao je profesor engleskog jezika u srednjoj školi. Čak je snimljena i dokumentarna serija o njegovom radu.

Tom Selleck

Ovo je lice koje svi znaju s televizijskih ekrana, proslavio se ulogom u seriji "Magnum". Nakon toga je imao niz uspješnih uloga po kojima ga pamte generacije. Iako nije potpuno završio karijeru, tu i tamo se pojavi u nekoj ulozi, ipak se odlučio odmaknuti od holivudskog stresa. Okrenuo se potpuno drugačijoj vrsti posla, ima uspješnu farmu na kojoj uzgaja avokado.

Angus T. Jones

Biti dijete i zvijezda možda je najteže u Hollywoodu. Izgubljeno djetinjstvo s puno rada, a opet vrlo rano se upoznaju i negativne strane slave. Stoga nije neobično što rijetko koja dječja zvijezda izabere taj život i kasnije. Angus T. Jones osvojio je gledanje ulogom u seriji "Dva i pol muškarca", ali iako je bio jedan od najbolje plaćenih televizijskih dječjih glumaca ipak se odlučio na potpuno drugačiji život. Danas je poduzetnik i vodi agenciju za planiranje evenata.

Frankie Muniz

Frankie je bio još jedna omiljena dječja zvijezda, kasnih 90-ih i ranih 2000-ih zablistao je u seriji "Malcom u sredini". No nije nastavio karijeru u glumačkom svijetu nego je 2008. odlučio krenuti dalje. Postao je poduzetnik i uzgajao masline, ali je prodao posao te sada uživa kao vozač utrka i svira bubnjeve.

Karyn Parsons

Bila je manekenka i glumica te najpoznatija po ulozi Hilary Banks u seriji "Princ s Bel-Aira". No kasnije je odlučila posvetiti život edukaciji i napretku američkog društva. Osnovala je udrugu koja se bavi obrazovanjem, poučava djecu afroameričkoj povijesti.