Angelina Jolie predstavila hrvatskoj publici svoj film „U zemlji krvi i meda“

Angelina Jolie uživala u na Zagrebačkoj premijeri svog redateljskog prvijenca u CineStaru Arena

Angelina Jolie predstavila hrvatskoj publici svoj film „U zemlji krvi i meda“
Play logo

Premijera filma „U zemlji krvi i meda“ redateljice i scenaristice Angeline Jolie, kojoj je i sama prisustvovala, dokaz je da se i u Zagrebu može doživjeti hollywoodski glamur. Pod organizacijskom palicom djelatnika Blitza održala se ceremonija crvenog tepiha u CineStaru Arena.

„Sve je započelo još u srpnju 2011. kada me Angelina Jolie pozvala u London kako bih pogledao njen film na zatvoreno privatnoj projekciji, te kako bi se dogovorili oko distribucije filma za države regije. Kada sam ju upoznao nisam imao dvojbe oko otkupa prava na film. Bila je izrazito draga i pristupačna, ali i vrlo čvrsta i snažna u svojim stavovima. Iskazala je želju da organiziramo premijeru filma u  Sarajevu, Zagrebu i Beogradu u sklopu promotivne turneje. Trudili smo se da sve bude besprijekorno, pa ne dolazi nam Angelina Jolie svaki dan. U Sarajevu je premijera bila veličanstvena, 6000 ljudi aplaudiralo je njenom filmu.
Bilo je i teških trenutaka, što se tiče zagrebačke premijere,  posljednji detalji oko posjete definirani su tek tokom Berlinskog festivala. Svakako, trud se isplatio i jako smo ponosni što je osobno predstavila svoj film u Zagrebu. Angelina mi je neposredno prije odlaska, istaknula koliko je sretna i zadovoljna premijerom u Zagrebu i činjenicom da smo uspjeli organizirati istu u samo četiri dana. Također je napomenula da će se vratiti u Hrvatsku u pratnji svoje obitelji“ rekao je Hrvoje Krstulović, predsjednik Uprave Blitz Film i Video Distribucije.

Play logo
shimmer fallback


Angelinu Jolie su dočekali domaćini i organizatori premijere Branka i Hrvoje Krstulović u Cinestar Gold ClassDolazak Oskarovke i jedne od najpopularnijih glumica današnjice izazvao je veliki interes kako medija tako  političara i humanitaraca, a neki od njih imali su je priliku sresti i razgovarati s njom. Predsjednik RH, prof. dr. sc. Ivo Josipović održao je sastanak sa slavnom glumicom.


Play logo
shimmer fallback


Sastanak predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića s Angelinom Jolie


Javne ličnosti Hrvatske koje su prisustvovale premijeri imali su priliku uživati u ceremoniji crvenog tepiha, filmu i ekskluzivnom prijemu u kinu CineStar Gold Class.

shimmer fallback


Play logo

Film „U zemlji krvi i meda“ odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom 1990.-ih godina, a donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je Bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja.


shimmer fallback


Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija.

Play logo


shimmer fallback


Film „U zemlji krvi i meda“ prikazuje nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat naplaćuje pojedincima, kao i posljedice nedostatka političke volje za intervencijom u društvo u sukobu.  


Play logo
shimmer fallback


Film je nominiran za Zlatni Globus u kotegoriji najboljeg stranog filma te je dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer’s Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.