Ne maštaju o vjenčanju

'Papir' im nije potreban: Ove slavne dame nisu zainteresirane za brak

Neke se žene naprosto ne vide u braku i nemaju potrebu zapečatiti svoju ljubavnu vezu na taj način, a među njima su i mnoge slavne dame koje su odlučile da se neće udavati

profimedia-0284190163.jpg
Foto: Profimedia.hr

Iako živimo u modernim vremenima, od žena se danas i dalje nekako potiho očekuje da slijede neke ustaljene obrasce, osobito kad je riječ o braku i zasnivanju obitelji.

Image
Dobro je i bez djece

Majčinstvo? Ne, hvala. Slavne dame koje su odlučile da ne žele djecu

Međutim, unatoč svim tim obrascima u koje bismo se trebale uklapati, brojne žene danas ipak hrabro koračaju nekim vlastitim putevima te same odlučuju što je za njih najbolje, bez obzira na tuđa očekivanja. Ne mašta svaka žena o savršenom vjenčanju i bijeloj vjenčanici. Neke se naprosto se ne vide u braku i nemaju potrebu zapečatiti svoju ljubavnu vezu na taj način, a među njima su i mnoge slavne dame koje su odlučile da se (više) neće udavati.

Image

Bilo da su solo ili pak imaju partnera, ove poznate žene smatraju da im vjenčani papir nije potreban. Neke od njih uopće nisu zainteresirane za brak, a neke pak iza sebe već imaju propale brakove te se ne žele ponovno upuštati u tu 'avanturu'. U nastavku smo izdvojile osam poznatih dama koje su priznale da ih brak ne zanima.

Diane Kruger

Lijepa holivudska glumica bila je u braku pet godina, i to s glumcem Guillaumeom Canetom, a nakon što im se brak raspao, otkrila je kako se više nikad ne namjerava udati. Nakon propalog braka, Diane je bila u dugogodišnjoj vezi s glumcem Joshuom Jacksonom, a njezin sadašnji partner je glumac Norman Reedus s kojima ima i dijete.

'Ne želim zvučati pesimistično, no zapravo ne vjerujem u brak. Vjerujem u predanost koja se stvara u srcu. Ne postoji papir koji će te natjerati da ostaneš u braku', rekla je glumica.

Oprah Winfrey

Popularna američka tv voditeljica jedna je od najuspješnijih žena na svijetu, a u jednom je intervjuu otkrila kako u njoj nikad nije postojala stvarna želja za bračnom zajednicom. To je shvatila kad ju je njezin dugogodišnji partner Stedman Graham zaprosio. Iako je prvo pristala, Oprah je priznala da su ipak odustali od te ideje jer je shvatila da brak naprosto nije prava stvar za nju.

Susan Sarandon

Oskarovka Susan Sarandon od 1967. do 1979. godine bila je udana za glumca Chrisa Sarandona, no nakon razvoda je odlučila da više neće ulaziti u bračnu zajednicu. Nakon toga, čak 23 godine bila je u izvanbračnoj zajednici s glumcem Timom Robbinsom.

'Nakon prvog razvoda, nikad se više nisam udavala jer sam shvatila da su veze poput organizma, moraju se mijenjati i rasti. Ne možemo ih samo dovesti do određene razine i pokušavati ih održati takvima kakve jesu u tom trenutku', smatra Susan.

Goldie Hawn

Legendarna glumica Goldie Hawn i glumac Kurt Russell jedan su od najdugovječnijih parova u Hollywoodu, no nikad nisu ozakonili svoju vezu. Zajedno su od 1983. godine, a 76-godišnja glumica je više puta istaknula kako se osjeća kao da već jesu u braku pa smatra da taj jedan papir ionako ne bi previše utjecao na njihov odnos.

'Ne radi se o braku. Radi se o ljudima i odnosu te volji da ostanete zajedno. To je velika stvar, i svatko tko želi, može to imati', smatra glumica.

Eva Mendes

Glumica Eva Mendes od 2011. godine je u vezi s glumcem Ryanom Goslingom, a par ima i dvoje djece te dobro skrivaju svoj privatni život od javnosti. Eva se u potpunosti posvetila majčinstvu i obiteljskom životu, a brak ju ne zanima.

'Mislim da riječi muž i žena uopće ne zvuče seksi', rekla je glumica.

Naomi Watts

Talentirana britanska glumica dugi niz godina bila je u vezi s glumcem Lievom Schreiberom, s kojim ima i dvoje djece. Naomi je otkrila kako nikad nije maštala o svom vjenčanju jer je odrastala uz majku koja se dvaput udala i dvaput razvela. Nakon prekida dugogodišnje veze s Lievom, Naomi se počela viđati s Billyjem Crudupom, glumcem kojeg je upoznala na snimanju serije 'Gypsy. Par je u vezi od 2017. godine.

Diane Keaton

Ni glumica i oskarovka Diane Keaton nikad se nije udavala, no tijekom godina bila je u vezama s brojnim slavnim muškarcima kao što su Woody Allen, Jack Nicholson, Al Pacino i Warren Beatty. Više je puta istaknula kako nikad ne bi mogla odustati od svoje neovisnosti i biti odana jednoj osobi, a kada su je pitali zašto se nije udavala, glumica je rekla:

'Ne mislim da je moj život manje važan zato što nisam udana. Taj stari mit o služavki je smeće.'

Keaton je u svojoj 50. godini odlučila postati majka te je posvojila dvoje djece, a priznala je da ju je majčinstvo u potpunosti promijenilo.

Marisa Tomei

Američka glumica i dobitnica Oscara još je jedna u nizu poznatih žena koje ne žele brak, a kada su se 2009. godine u javnosti pojavila šuškanja da je zaručena s Loganom Marshall-Greenom, Marisa je rekla:

'Nisam fan institucije braka i ne znam zašto bi žene trebale imati djecu da bi se na njih gledalo kao na cjelovita ljudska bića.'