Kandidati šokirani kada su im rekli kako je izgledao njihov meni prije showa- 12,5 kilograma šećera

Mirna i Edo objasnili su da će procijeniti u kakvom su fizičkom stanju natjecatelji. U ovom ciklusu trebaju zajedno izgubiti 3,9% tjelesne mase, što je otprilike 6,4 kilograma po osobi.

plavi tim.PNG

Irenu je ujutro puno toga mučilo. „Jako mi je teško držati taj tempo“, otkrila je i dodala da pije tablete protiv bolova da može hodati. Nina i Marie bodrile su je uz kavu, a ona im je pričala kako je izgledao njezin život. „Izlazila sam ja iz kuće, ali to je bilo dvorište, možda par metara od moje kuće, toliko koliko sam morala i mogla. Dalje se nisam usudila“, rekla je Irena. 

Image

Ljube i Goran otkrili su da se bolje osjećaju s ovom ekipom nego kad su prvi put bili u showu te kako su sada u ovome svatko za sebe. „Doma mi ne pričamo o debljini s obzirom na neuspjeh. Svatko se boji svoga neuspjeha. Debljina je isto jedna vrsta bolesti na koju možemo utjecati. I kad znaš da možeš, a nisi dovoljno jak, čovjek se srami toga“, rekao je Goran, a Ljube zaključila: „Vjerujem u nas. Vjerujem u sebe ovaj put. I da ne mislim da je tako, uopće se ne bih udostojila doći pred kamere.“

Mirna i Edo objasnili su da će procijeniti u kakvom su fizičkom stanju natjecatelji. U ovom ciklusu trebaju zajedno izgubiti 3,9% tjelesne mase, što je otprilike 6,4 kilograma po osobi. Mirna je objasnila da treba prilagoditi vježbe za Irenu, koja je bila i na liječničkom pregledu zbog tegoba s koljenima i nogama. „Jako mi je teško. Nikada nisam vježbala, bila u teretani“, rekla je. „Imam osjećaj da sam zakržljala“, komentirala je Marsela i otkrila kako je imala obje slomljene ruke jer je njezina kilaža preteška za njezine ruke. No ipak je vježbala i bila zadovoljna što ju je Edo motivirao da izdrži. 

Mirna je otkrila da poznaje Peru otprije te mu dala do znanja da će od njega tražiti puno jer zna koliko može. Edo je komentirao da će s Mislavom Vlašićem sigurno biti zanimljivo jer je primijetio da voli zaobići pravila te u ljutnji bacio girje. „Ljutnja je jedan od najjačih pokretača!“ rekao mu je Edo, a Mislav je uzeo girje i nastavio vježbati. Mirna je pohvalila Martina dok je Kruno morao sjesti, a Mirna ga je podsjetila kako je si je postavio cilj da će smršavjeti 100 kilograma! 

Nakon treninga Mirna i Edo podijelili su timove. Mirna je u plavi tim odabrala Irenu, Ninu, Marie, Dajanu, Krunu, Juru, Martina i Peru, a Edo u crveni tim Anđelu, Ljube, Marselu, Silviju, Mislava Vlašića i Mislava Šepića, Leonarda i Gorana. „Toliko sam pun vjere i samopouzdanja da ćemo napraviti sjajne stvari da želim da i kandidati to osjete“, rekao je Edo, a Mirna dodala: „Osjećam među njima zajedništvo i vedrinu, već smo nekako povezani tako da osjećam da ćemo postići sjajan rezultat.“ No Ljube i Goran očekivali su drukčiji razvoj situacije. „Nisam želio da žena i ja završimo u istom timu, da ne gledamo patnje i muke jedno drugome“, rekao je Goran, a s njim se složila Ljube.  

Image

Sljedeće jutro čekalo ih je slatko iskušenje - natjecatelj koji pojede najviše kalorija može spasiti sebe ili bilo kojeg drugog kandidata od ispadanja na bilo kojem vaganju. „Lipo, baš lipo“, govorio je Jure. „Jedem očima“, dodao je Kruno. Irena nije htjela jesti nešto čega se odrekla, a i Ljube nije pokleknula. Goran isto nije želio jesti, baš kao i Nina, a oboje su mislili da će Pero jesti. Anđela i Kruno također su odustali od slatkog, a i Dajana i Silvija odlučile su da neće ništa pojesti. „Ne jedem zato što sam došla ovdje promijeniti život i mislim da ga na taj način neću promijeniti“, rekla je Dajana, a Marie i Mislav Šepić isto nisu željeli jesti. „Ako je netko to napravio, zašto si došao ovdje?“ komentirala je Marie. 

Marsela je smatrala da bi je taj potez unazadio, no Jure je odlučio jesti jer je želio imati tu mogućnost da spasi nekoga dok su Leonardo i Martin odlučili odustati od te mogućnosti. „Izračunao sam koliko sam kalorija unio i toliko sam jučer za cijeli dan potrošio“, rekao je Jure i dodao da će u slobodno vrijeme trčati oko kuće. „Mislim da nije nitko toliko nenormalan da će ići isto onoliko koliko sam ja pojeo“, nastavio je Jure koji je pojeo dva cheesecakea, dvije panna cotte te dva macaronsa. 

Stigla je nutricionistica Martina Linarić i otkrila da je Jure jedini jeo. „Nagrada je bila primamljiva. Išao sam na tu soluciju da je bolje da imamo asa u rukavu i da mogu zaštiti nekoga za koga smatram da bi trebao daleko dogurati“, objasnio je, a Martina mu je rekla kako je unio čak 1146 kalorija! „Ponosan sam na nagradu, ali ne i na količinu koju sam pojeo da bih došao do te nje“, zaključio je. 

Na masterclassu su slušali o dosadašnjoj prehrani. Njih 16 dosad je jelo 1,4 kilograma rafiniranog šećera na dan, a Pero je sam pojeo 350 grama! „Nisam očekivao da u tom soku ima toliko šećera“, rekao je. Kruno je trošio 320 grama, a Mislav je otkrio neobičan međuobrok. „Sto grama gumenih bombona!“ čudila mu se Martina, koja im je pokazala im koliko su pojeli šećera u sedam dana. „Dok je istresala sav taj šećer, nisam znao bih li plakao od muke ili se smijao“, rekao je Kruno, a doznali su kako su tjedno jeli 12,5 kilograma šećera. „Šokantno. Čak gnusno! Previše“, rekao je Jure, a Marseli je bilo neugodno „Odsad ćete jesti nula grama“, rekla je Martina i nastavila o pekarskim proizvodima. „To mi je primarna namirnica u životu. Ne biram je li to burek, pecivo, slatko nešto“, iskren je bio Jure. 

Image
IZ DM KATALOGA

Kaos nakon godišnjeg: Našle smo top stvari kojima ćete dovesti dom i sebe u red!

Jure i Martin iznijeli su stol pun pekarskih proizvoda. „To je stvarno strašno, grozno, šokantno“, rekla je Nina, a Martina im je otkrila da su u tjedan dana pojeli 56 kilograma pekarskih proizvoda! Sada su Mislav Šepić i Jure otišli po ono što će odsad jesti - žitarice. „Bit će riže, tjestenine, zobenih pahuljica, palente, ječma, prosa…“, rekla im je Martina. Nastavili su o povrću i poražavajućoj količini koju su dosad konzumirali u tjedan dana. „Šesnaest ljudi i jedna zdjela povrća? Poražavajuće“, rekao je Jure. Potom su iznijeli povrće koje će odsad jesti u tjedan dana, a neki su se čudili količini. 

Image

Za kraj su razgovarali o mesnih prerađevinama. Jure je doručkovao burek s mesom, Krunoslav gulaš, a jednom danu jeli su mesa i mesnih prerađevina 6,6 kilograma. „Teški sam mesojed. Kod mene u familiji uzgajaju se prasci i sve, glavno jelo je meso i svaki dan je na stolu“, rekao je Kruno, a Martina im je otkrila da su u sedam dana pojeli 55 kilograma mesa i mesnih prerađevina. Kad su vidjeli koliko će odsad jesti mesa, Martin je rekao: „Ne bojim se da ćemo biti gladni jer dosad što god smo jeli, bilo je i previše na tanjuru.“ Nutricionistica dodala da će odsad jesti pet, šest obroka tijekom dana, dobili su individualne jelovnike, a poslije razgovarali o masterclassu, ponajviše o količini mesa koju su jeli. 

Kakav izazov sutra očekuje kandidate - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Života na vagi' u 21.15 sati na RTL-u i na novoj streaming platformi Voyo gdje cijele epizode možeš pogledati 24 sata prije emitiranja na televiziji, i to bez reklame.