Uvijek je pravo vrijeme za udomljavanje, a sada pogotovo. Ovo su samo neki od pasa koji trenutno čekaju svoj dom

Ako si ikad razmišljala o novom članu obitelji, ali zbog nedostatka vremena odgađala tu odluku, sad je napokon možeš provesti u djelo

Uvijek je pravo vrijeme za udomljavanje, a sada pogotovo. Ovo su samo neki od pasa koji trenutno čekaju svoj dom

Pandemija koronavirusa usporila je naše živote, mnoge od nas prikovala u svoje domove i unatoč zabrinutosti, neizvjesnosti i povećanom stresu - podarila nam je jednu vrijednu stvar: vrijeme. Bez obzira jesi li trenutno na prisilnom godišnjem, radiš li od kuće ili i dalje svakodnevno putuješ na posao, moraš priznati da slobodnog vremena imaš više nego prije jer ga trenutno, osim na povremenu rekreaciju, određene hobije, ljenčarenje na kauču i odlazak u trgovinu, nemaš na što drugo trošiti. 

Image

Ana je kroz Pasicu kasicu povezala kreativce koji vole životinje i stvorila prekrasnu priču


Baš zbog toga skloništa i udruge ovih dana potiču ljude na udomljavanje jer sada imamo vremena biti uz pse dok prolaze prilagodbu i na taj način olakšati cijeli proces i njima i sebi.

Upravo se vrijeme ističe kao jedan od najvažnijih faktora u odgoju pasa. Vrijeme koje trenutno većina nas ima i više nego dovoljno. Vrijeme koje, htjeli ili ne htjeli, većinom moramo provoditi kod kuće, a koje je idealno za udomljavanje psa kojem ćeš spasiti život, a koji će ti postati novi najbolji prijatelj, pružiti ti novu svrhu, svakodnevno ti izmamiti osmijeh na lice, naučiti te mnogim stvarima o životu, o ljubavi pa i o samoj sebi i ono najvažnije - koji će na neki način spasiti i tvoj život. 

U Hrvatskoj postoji preko 20 registriranih skloništa za životinje i iako se svake godine udomi preko tisuće pasa, njihova brojka u azilima, baš poput začaranog kruga, i dalje ostaje velika. Ako si ikad razmišljala o novom članu obitelji, ali zbog nedostatka vremena odgađala tu odluku, sad je napokon možeš provesti u djelo. Kako bi ti pomogle u tome, u nastavku smo izdvojile nekoliko skloništa i udruga u kojima brojni psi svakodnevno strpljivo čekaju na svoj 'zauvijek dom'. Upoznaj samo neke od njih i probaj se ne zaljubiti!

*Ako trenutno nisi u mogućnosti udomiti kućnog ljubimca, barem razmisli o donaciji nekom skloništu životinja u obliku novca, hrane ili zaliha. Mnogim skloništima financijska pomoć znači više od svega jer mnoge od njih ne financira ni grad ni općina, te njihova pomoć životinjama ovisi isključivo o dobroj volji ljudi.

Udruga S-PAS by Gloria MalinDumovec - sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba


Sklonište za životinje 'Prijatelji'


Azil za pse 'Društvo za zaštitu životinja Rijeka'


Udruga Pobjede


Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo