Zbogom dosadnim ugrizima: Napravi sama svijeću protiv komaraca

Miris ove svijeće zaista je čaroban!

Zbogom dosadnim ugrizima: Napravi sama svijeću protiv komaraca

Jedna stvar koja može upropastiti savršenu ljetnu večer su male dosadne krvopije, koje su ovih dana preuzele većinu naših životnih prostora i živaca. Naravno, govorimo o komarcima (ni pravi vampiri ne bi bili toliko naporni!). Ako si još među onim ''slatkicama'' čiju slatku krv posebno vole piti, ne očajavaj! Postoji brzo, jednostavno, i najvažnije od svega – potpuno prirodno rješenje. 

Svijeće protiv komaraca svojim prejakim mirisima katkad znaju odbiti i nas, stoga je najbolje rješenje izraditi svoju vlastitu svijeću. Zašto? Zato je njena izrada vrlo jednostavna, jako zabavna, a ako ti se ne sviđa naš prijedlog mirisa možeš odabrati neki svoj.

Image


Foto: YouTube

Pa krenimo, za izradu ove svijeće trebat će ti:

  • Staklenke
  • Plutajuće svjećice
  • Limuni
  • Limete
  • Svježi bosiljak
  • Eterično ulje limunske trave


Image


Foto: YouTube

Prvo nareži limune i limete na kriške i poslaži ih unutar staklenki zajedno s listovima bosiljka. Napuni staklenke vodom i u njih ukapaj nekoliko kapi eteričnog ulja. Komarci nisu ljubitelji citrusnih mirisa, a eterično ulje limunske trave još sadrži i spoj citronelu koji ih posebno odbija, U kombinaciji s bosiljkom ova je mješavina pravi melem za naša mirisna osjetila, a i pravo ''smeće'' za komarce. Na vrh staklenke položi svijeću i uživaj u odličnom mirisu bez komaraca.