Napravi sama ekstrakt (i prah) od vanilije

Ekstrakt od vanilije iz domaće radinosti biti će puno bogatijeg i intenzivnijeg okusa

Napravi sama ekstrakt (i prah) od vanilije

Kako se radi prah od vanilije?

Vanilija u prahu je čista, nepromijenjena mahuna vanilije - sušenja i samljevena. Snažniji je i jači od ekstrakta vanilije i daje bogat i intenzivan okus vanilije.

Ovo je puno bolja opcija za osobe koje ne žele koristiti alkohol zbog alergije ili nekih drugih razloga (primjerice kod ekstrakta - kako alkohol nosi aromu dio okusa može nestati prilikom kuhanja jer alkohol isparava).

Kako napraviti prah od vanilije? Najprije treba osušiti mahune vanilije. Postoji nekoliko načina: Najbolja opcija je ova sušenja prirodno na zraku ili na 70 stupnjeva - jer vanilija lako izgori.

Nakon toga sve što treba napraviti je samljeti ih u sitno u mlincu za kavu ili začine. I to je to!

Kako je prah vanilije koncentriraniji, polovica žličice praha vanilije koristi se umjesto 1 žličice ekstrakta vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Ostaviti ih vani nekoliko tjedana
  • Sušiti ih u pećnici na 70 stupnjeva oko sat vremena
  • Sušiti ih u pećnici na 175 stupnjeva oko 5 minuta
  • Staviti ih u mikrovalnu 20-30 sekundi (trebale bi se napuhni i postati hrskave)
Image


Foto: foodtasia.com

3/3