Kako očistiti mobitel?

S obzirom na to da se na našim mobitelima nalazi velik broj bakterija, valja ih često čistiti. No, kako očistiti mobitel, a da ga ne oštetite?

Kako očistiti mobitel?

Naši su mobilni uređaji pravo leglo bakterija te ga trebamo redovno čistiti iako često na to zaboravljamo. A kako očistiti mobitel, a da to uradite pravilno? 


(FOTO: Pixabay) 

Kako očistiti mobitel?

Prije nego krenete čistiti mobitel obavezno ga isključite kako ne bi došlo do kratkog spoja. Najbolje ga očistite krpicom od mikrofibre umočenom u toplu sapunastu vodu. Predlaže se čišćenje stražnje i bočne strane uređaja krpicama za čišćenje i sapunom, dok maskicu treba oprati blagim sapunom ili deterdžentom za odjeću. 

Pri čišćenju nemojte koristiti tvrde krpe ili ručnike kako ne bi ogrebali i oštetili ekran. Ne savjetuje se pretjerano čišćenje utora za kartice ili USB utora jer su čipovi koji se tamo nalaze iznimno osjetljivi. 

Ako je vaš mobilni telefon osobito prljav ili nemate krpe od mikrovlakana, možete ga dezinficirati tako da napravite otopinu od oko 60% vode i 40% alkohola. Sada znate kako očistiti mobitel na pravilan način, a da ga uz to ne oštetite. 

Image