Kako izmjeriti temperaturu u hladnjaku?

Američka agencija za hranu i lijekove preporučuje da temperatura u hladnjaku bude ispod 4,5 stupnjeva Celzijevih. A kako izmjeriti temperaturu u hladnjaku kada u njemu to ne piše?

Kako izmjeriti temperaturu u hladnjaku?

Hladnjak na pravoj temperaturi hladi hranu na savršenu temperaturu kako bi usporio rast štetnih bakterija. A kako izmjeriti temperaturu u hladnjaku kada u njemu to ne piše? 

Image


(FOTO: Pixabay) 

Američka agencija za hranu i lijekove preporučuje da temperatura u hladnjaku bude ispod 4,5 stupnjeva Celzijevih, no idealna temperatura je niža. Poželjno bi bilo držati hladnjak na temperaturi od 1,7 do 3,3 stupnjeva Celzijevih. 

Kako izmjeriti temperaturu u hladnjaku?

Ako već hladnjak nema precizno mjerenje temperature, kupite običan termometar i ostavite ga u hladnjaku 20 minuta. Onda ćete znati kolika je temperatura u vašem hladnjaku. Važno je znati da pojedini hladnjaci različito hlade unatoč vrijednostima koje prikazuju na svojim kontrolnim prekidačima pa raspon, ako ste namjestili na 2,5 stupnjeva može varirati od 1,5 do gotovo 5 stupnjeva.

Dakle, neki hladnjaci uopće ne prikazuju temperaturu i bez termometra ne znate o koliko je stupnjeva zapravo riječ. A sada znate kako izmjeriti temperaturu u hladnjaku.