Kako destilirati vodu?

Destilacija vode ne garantira uklanjanje svih kemikalija iz nje jer i kemikalije isparavaju i ponovno kondenziraju zajedno s vodom. Saznajte kako destilirati vodu.

Kako destilirati vodu?

Destilacija vode ne garantira uklanjanje svih kemikalija iz nje, ali se takvim načinom pročišćavanja iz vode eliminiraju otopljeni minerali. Čista destilirana voda vrlo je agresivna i nepogodna za dugu primjenu, osim ako se ponovno u određenoj mjeri ne mineralizira. U nastavku saznajte kako destilirati vodu.

Image


(FOTO: Pixabay) 

Dakle, kako destilirati vodu? 

Napunite posudu od nehrđajućeg čelika od 3 do 5 litara s vodom. Postavite okruglu, staklenu posudu da pluta po površini, ali da ne dodiruje dno. Ako u posudi ima dovoljno vode ona će jednostavno plutati po površini vode. Zatim, okrenite poklopac posude i napunite je ledom. Voda koja isparava će kondenzirati pri dodiru s hladnim poklopcem koji stoji kao prepreka.

Uključite plamenik i zagrijte vodu do vrenja. Dok voda vrije, počet će isparavati i skupljati na poklopcu te će se opet vratiti u tekuće stanje i kapati natrag u posudu s vodom. Sklonite posudu s plemenika i maknite poklopac. Destilirana voda koja je kapala s poklopca bit će u staklenoj posudi. Ohladite destiliranu vodu prije nego štoje premjestite u boce.

Ovo je odgovor na pitanje kako destilirati vodu.