4 stvari za koje možeš koristiti micelarnu vodu (osim za čišćenje šminke)

Osim čišćenja šminke i lica, micelarnu vodu možeš iskoristiti i za neke druge svakodnevne stvari

4 stvari za koje možeš koristiti micelarnu vodu (osim za čišćenje šminke)

Za mnoge žene, izum micelarne vode definitivno je promijenio beuaty svijet. Micelarna voda postala je sastavni dio većine kozmetičkih ormarića, zahvaljujući svojoj sposobnosti nježnog čišćenja šminke i kože u isto vrijeme

Ali jesi li znala da postoje još neki načini na koje možeš iskoristi ovaj proizvod? Tvoj najdraži odstranjivač šminke ima puno više koristi nego što misliš!


Čišćenje cipela od brušene kože

Iako su cipele od brušene kože među najpopularnijima, definitivno spadaju i kategoriju onih koje se najlakše prljaju i najteže čiste. Ako si imala ili imaš sličan problem sa svojim omiljenim brušenim cipelama, u pomoć ti dolazi micelarna voda!

Postupak je jednostavan: Samo nanesi malo micelarne vode na vaticu i prođi po mrljama na cipelama, a zatim ih ostavi da se posuše. Neki tvrde da ovaj trik može poslužiti i za čišćenje drugih stvari od brušene kože, poput torbica, trenirka i sličnih. Vrijedi probati. 

Popravljanje napuknutog pudera

Sve žene znaju kakva je muka kad puder u prahu slučajno padne na pod i razbije se na milijun komadića. Međutim, postoji način na koji moožeš popraviti napuknute pudere ili sjenila za oči, a rješenje uključuje micelarnu vodu. 

Jednostavno izlij nekoliko kapi micelarne na napuknuti puder i zagladi napuknuća prije nego ga pospremiš da se suši preko noći

Što se tiče sjenila za oči, mala količina micelarne vode pomiješana sa sjenilom za oči može pomoći povećati pigmentaciju i učiniti boju intenzivnijom. 


shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Uklanjanje lažnih trepavica

Micelarna voda može ti pomoći i ukloniti ljepljive lažne trepavice. Sve žene koje su ih imale znaju da ponekad zna biti teško (i bolno!) ukloniti ih, a ko želiš izbjeći te muke, dobro namoči vaticu s micelarnom vodom i zadrži je na trepavicama nekoliko trenutaka. To će pomoći opustiti trepavicu pa će praktički ispasti sama od sebe. 


shimmer fallback

(Foto: Pexels)

Čišćenje četkica za nanošenje šminke

Kao što briljantno čisti šminku s lica, micelarna voda briljantno čisti i prljave i istrošene četkice za nanošenje šminke

Jednostavno namoči četkice u pola šalice micelarne vode, promiješaj ih malo u vodi i zatim prosuši s ručnikom te ih ostavi da se prirodno osuše do kraja. Ako ovaj tretman ppružiš četkicama svaka dva tjedna, bit  će ti itekako zahvalne. 


shimmer fallback

(Foto: Pexels)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.