10 trikova kako da ti odjeća izgleda kao nova i da ti savršeno pristaje

Što manje nove odjeće kupuješ, manje zagađuješ okoliš, a pritom i štediš

10 trikova kako da ti odjeća izgleda kao nova i da ti savršeno pristaje


Kako vratiti oblik iznošenom šeširu ili šilterici, odjeći boju, učvrstiti gumbe da ne otpadaju? Pronašli smo za tebe odgovore te otkrili još nekoliko sjajnih trikova koji će ti pomoći da odjeći i obući produžiš vijek trajanja te da ona izgleda kao nova i nakon nekoliko godina.

Image

Kakva vam odjeća najbolje stoji prema obliku tijela?


Led u sušilici

Ako koristiš sušilicu rublja, stavi u nju nekoliko kockica leda. Led će se otopiti i pretvoriti u aru te spriječiti da se odjeća jako izgužva. Ist činak imat će i jedna mokra čarapa s ostalom odjećom u sušilici.

Zakopčaj gumbe i patente  

Neka ti ne bude teško zakopčati odjeću prije, no što je staviš u perilicu. Tako ćeš izbjeći da patent ošteti tkanine dok se odjeća u pranju tare jedna o drugu te smanjiti rizik da pogubiš gumbe. vim valjkom za čišćnje odjeće. Roba će ti izgledati kao nova.


(FOTO: Pixabay)

Upali štednjak 

Kako bi svjoj šilterici vratila prvotni oblik iosvježila je, uzmi manji lonac, toliki da ga možeš poklopiti kapom. U njega ulij vodu i pusti da proključa pa poklopi šiltericom. Para će učinitisvoje. Dezinficirati  kapu i vratiti je u prvotni oblik. 

Upotrijebi žilet

Osim za depilaciju, žilet će ti dobro poslužiti za skidanje mucica s odjeće. Pažljivo ih "izbrij", pazeći da ne napraviš rupu na majici. Potom ih pokupi samoljepljivom trakom.

Sol će vratiti boju

U perilicu rublja zajedno s odjećom uspi pola šalice soli. Najbolje bi bilo one sitne.  Osim što će osvježiti staru odjeću, spriječit će da nova odjeća pusti boju.

Plavo je bijelo

Bijela odjeća s vremenom požuti ili posivi. Kako bi joj vratila prvotnu bjelinu, upotrijebi plavuboju, odnosno plavilo za odjeću. Riječ je triku koji su koristile naše bake. Naime, pamuk u bti nije čisto bijel već ima u sebi maloplave zbog koje ostavlja dojam bjeline. S vremenom se ta plava ispere, istroši o biejla odjeća požuti ili posivi. Kako bi joj vratila bjelinu, ustvari joj moraš vratiti plavu boju. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixbay)

Dentalni konac

Još jedan trik koji će spriječiti da gumbi otpadnu s košulja je dentalni konac. Umjesto običnim koncem, zašij ih onim za zube.

Soda bikarbona za cipele

Neugodnih mirisa iz obuće riješi se pomoću sode bikarbone. U svaku cipelu uspi žličicu sode bikarbone, odnosno onoliko koliko ti treba da pokriješ unutrašnjost cipele.

Glačalo za kosu za ovratnike

Ako čak i nakon glačanja tvoj ovratnik ne izgleda savršeno posluži se ovim fatnastičnim trikom - ispeglaj ga glačalom za kosu. Ovo je ujedno i dobra metoda, ako si u žurbi... Samo pazi da ne pregoriš tkaninu.

Pokisni u kožnoj jakni

Ako si kupila novu kožnu jaknu, prošetaj je na kiši. Mokra će se prilagoditi tvome tijelu i savršeno ti pristajati kada se osuši.


Image
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.