Upute za pranje rublja koje bi mogle unijeti novost u vaše rituale pranja

Pročitajte ove upute za pranje rublja jer morate znati da su pranje i dezinficiranje rublja dvije vrlo različite stvari

Upute za pranje rublja koje bi mogle unijeti novost u vaše rituale pranja

Prije nego kažemo kako dezinficirati rublje, donosimo neke osnovne upute za pranje rublja koje svatko treba znati

Znate li da već i sama perilica rublja u prosjeku sadrži više od 100 milijuna bakterija, uključujući E. Coli, stoga je najopasnije prati donje rublje na niskim temperaturama.

ImageJedini način za riješiti se bakterija, virusa i grinja je pranje rublja na temperaturama višim od 40 Celzijevih stupnjeva i u kombinaciji s deterdžentom koji sadrži bjelilo. 
Ako rublje ipak perete na nižim temperaturama svakako razmislite o tome kako dezinficirati rublje  i upotrijebite dezinfekcijsko sredstvo uz deterdžent.

Alkoholni ocat je odlično sredstvo koje će vam uvijek pomoći u pranju rublja, osvježiti ga i dezinficirati istovremeno, a uštedjet ćete na kupovini omekšivača koji nisu ni zdravi za tijelo.
Svaki put kada ga ulijete u dozu za omekšivač, alkoholni ocat će dezinficirati vaše rublje a ono će ujedno imati lijepi svježi miris bez potrebe da uopće koristite omekšivač.
Alkoholni ocat, limun i soda bikarbona su osnovne stvari koje sadrže sve upute za pranje rublja te od kojih sve i počinje.


Ako ne znate kako se riješiti neugodnih mirisa iz perilice rublja pročitali smo za vas i upute za pranje rublja koje govore upravo o tim neugodnim mirisima te savjetuju da ih se riješimo uz pomoć prirodnih sredstava kao što je limun i alkoholni ocat. Limun je poznat po svojem protugljivičnom djelovanju, a ujedno će dezinficirati vašu odjeću.
Naravno, postoje sredstva kojima se može dezinficirati rublje koje se ne smije prati na visokim temperaturama, ali takva sredstva možete napraviti i sami.

Sredstvo za dezinficiranje rublja možete napraviti sami, a potrebno vam je:
- Destilirana voda
- izopropilni alkohol (70%)
- mala bočica s raspršivačem

Bočicu možete spremiti i upotrijebiti kad god poželite, a najbolje poprskati njime robu koju ste stavili na sušenje.
Na vama je da probate ove upute za pranje rublja, a naša je dužnost da vam ih prenesemo jer volimo brinuti o našem zdravlju, ali i ekologiji.