Oglasili su se i slavni 'Prijatelji'

Tužna vijest: Umro je legendarni Gunther iz 'Prijatelja'

Američki glumac James Michael Tyler koji se proslavio ulogom Gunthera u seriji 'Prijatelji', izgubio je bitku s rakom prostate

profimedia-0205682902.jpg
Foto: Profimedia

"Moj cilj ove godine bio je da doživim svoj 59. rođendan. I uspjelo mi je", rekao je u jednom od posljednjih intervjua James Michael Tyler, glumac omiljen zbog uloge Gunthera u seriji 'Prijatelji', koji je jučer u 59. godini života umro od raka prostate.

Glumac, kojem je u rujnu 2018. dijagnosticiran uznapredovali rak prostate, umro je u svom domu u Los Angelesu, a odmah nakon što je tužna vijest objavljena, oglasila se i njegova obitelj.

"Cijeli svijet ga je znao kao Gunthera, ali mi ga poznajemo kao sjajnoga glumca, glazbenika, voljenog supruga i čovjeka koji je posljednje mjesece života podredio podizanju svijesti o opasnosti raka", napisali su u izjavi, a njegov menadžer je dodao: "Michael je volio glazbu i obožavao zabavne i neplanirane avanture. Ako ste ga jednom upoznali, stekli ste prijatelja za cijeli život."

I mnnogi drugi kolege i suradnici, uključujući i slavne 'prijatelje', oprostili su se od glumca preko društvenih mreža.

'Prijatelji ne bi bili isti bez tebe'

Courteney Cox, Lisa Kudrow i Matt LeBlanc oprostili su se od starog kolege na Instagramu, a Jennifer Aniston podijelila je i video isječak u kojem se njezin lik Rachel oprašta od Gunthera u seriji.

Iako mu je rak prostate dijagnosticiran još 2018. godine, svejedno se je pojavio u 'reunionu' serije, a tada uopće nije spominjao da je bolestan. Tek kasnije je otkrio da boluje od raka te dodao da nije htio ranije spominjati bolest kako ne bi uništio atmosferu ponovnog okupljanja 'Prijatelja'.

Budući da je bio najpoznatiji po svojoj ulozi Gunthera, konobara u kafiću Central Perk koji je tijekom svih 10 sezona gajio neuzvraćenu ljubav prema Rachel - mnogi su ga prozvali 'sedmim 'prijateljem', jer James je također bio i gostujući glumac koji se najviše puta pojavio u seriji. Hvala mu za sve epizode u kojima nas je nas je nasmijavao do suza - 'Prijatelji' zaista ne bi bili isti bez njega!

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.