TUŽNA VIJEST

Umro je glumac Ryan O’Neal, pamtimo ga po ulozi u jednom od najtužnijih ljubavnih filmova

Američki glumac, vodeća holivudska zvijezda 1970-ih, preminuo je u 83. godini, a tužnu vijest objavio je njegov sin u emotivnoj poruci na društvenim mrežama

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Svijet je jučer obišla vijest da je umro holivudski glumac Ryan O’Neal koji će ostati upamćen po velikim ulogama. Ryan O’Neal veliku filmsku karijeru započeo je 70-ih godina u Hollywoodu kada je bio nominiran za Oscara za ulogu u filmu "Ljubavna priča", jednom od najtužnijih ljubavnih filmova svih vremena. Radio je s najvećim glumcima i redateljima tog doba, uključujući Petera Bogdanovicha u filmovima "Paper Moon" i "What's Up, Doc?" i Stanleyjem Kubrickom u filmu "Barry Lyndon". U kasnijim godinama glumio je i u poznatim televizijskiim serijama poput "Kosti" i "Očajne kućanice", no javnost je uvijek zanimao i njegov ljubavni život. Mediji su pratili njegov buran ljubavni život, kao i dugogodišnju vezu s glumicom Farrah Fawcett.

Kada je upoznao slavnu glumicu iza sebe je imao dva braka, a s Farrah Fawcett bio je u vezi 30 godina, dobili su i sina Redmonda. Par se razišao 1997., ali se ponovno ujedinio nekoliko godina kasnije. Ostao je uz Fawcett dok se borila s rakom od kojeg je umrla 2009., u dobi u 62. godine.

Image
Foto: Profimedia.hr

S prvom suprugom, Joannom Moore, dobio je dvoje djece, Griffina O'Neala i Tatum O'Neal. A sina Patricka dobio je u braku s Leigh Taylor-Young. "Moj otac, Ryan O’Neal, uvijek je bio moj heroj. On je holivudska legenda. Točka”, napisao je Patrick O’Neal nakon smrti svog oca.

Tužna ljubavna priča uz koju su plakali milijuni ljudi

Ryana O'Neala svijet će najviše pamtiti po ulozi u filmu "Ljubavna priča", za koju je bio nominiran za Oscara, iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Ljubavna drama, s Ali MacGraw u glavnoj ulozi, o mladom paru koji se zaljubi, vjenča i otkrije da ona umire od raka desetljećima je na popisima najljepših ljubavnih priča. Film uključuje nezaboravnu i često citiranu rečenicu: "Ljubav znači da nikada ne morate reći da vam je žao."

Film "Ljubavna priča" nije trebao biti kultni ljubavni film, no priča o nesretnoj ljubavi između bogatog studenta Olivera i Jenny bio je veliki kino hit. Dobio je čak sedam nominacija za Oscara, zaradio je više od 130 milijuna dolara diljem svijeta i postao jedan od najomiljenijih ljubavnih filmova.

Kemija između dvoje glavnih glumaca, MacGraw i O’Neal, i danas očarava gledatelje, ali i priča o braku iz prkosa. Ona je dijete iz radničke klase koje izbjegava sažaljive stereotipe; on je dijete iz privilegirane klase koje ne može prihvatiti stavove svog oca. Upravo zbog mladenačkog bunta i velikih emocija, film je i danas među najpopularnijim filmskim ljubavnim pričama, a svi ga i prepoznaju i po prekrasnoj glazbi koju je napisao Francis Lai.

Image
Za nježne duše

10 najtužnijih ljubavnih filmova uz koje uvijek možemo plakati