Zašto ne?

Zamisli da jelku ukrašavaš za svaki blagdan, a ne samo Božić. Nadia to radi!

Nadia Colucci obožava Božić, a veseli i šareni duh Božića odlučila je u svom domu zadržati tijekom cijele godine

profimedia-0206247551.jpg
Foto: Profimedia.hr

Puno ljudi obožava Božić i sve što donosi ovaj blagdan, a ovaj dio godine smatraju jednim od najsretnijih trenutaka u svojim životima. No, božićno vrijeme traje kratko i radost se vrlo brzo pretvori u tugu i prazninu. Tako se osjećala i Nadia Colucci iz San Diega iz Kalifornije.

Image
Baš su upečatljive

Ove godine hit su zelene božićne kuglice. Znamo gdje ih možeš pronaći

Njezina ljubav prema Božiću toliko je velika da je odlučila jelku zadržati cijelu godinu i ukrašavati za svaki blagdan koji stiže. Kako se ne bi morala oprostiti od božićnog ugođaja osmislila je Holi-Trees, način da božićno drvce ostavi kod kuće tijekom cijele godine, ali ga ukrašava različito prema svakom prazniku: Valentinovo, Noć vještica, dan sv. Patrika, Uskrs...

43-godišnja agentica za nekretnine izjavila je da je sve započelo kada je 2018. godine prvi put proslavila Božić u novom domu. Toliko joj se svidio da ga je odlučila zadržati u dnevnoj sobi i preurediti za Valentinovo. "Osjećala bih zadovoljstvo kada bih se nakon dugog radnog dana vratila u svoj dom i vidjela nešto lijepo i jedinstveno. Na neki način Božić nikad nije završio, samo je promijenio boje! Mislim da je to ono što je važno, božićni duh i njegovo značenje tijekom cijele godine - mir, ljubav i radost", izjavila je Nadia.

Mjesec dana kasnije došao je dan sv. Patrika, a zatim Uskrs, 4. srpanj, Dan zahvalnosti i ponovno Božić. No, imala je i posebne dekoracije za jelku godini u pandemiji - maske za lice, gumene rukavice i dezinfekcijske maramice. Sve fotografije objavljuje na Instagramu, blogu, a njezina Facebook stranica "Color Made Happy" privukla je više od 250 tisuća ljudi.

Colucci je dijete Talijana i prva generacija rođena u Americi, a Božić voli proslaviti raskošno, okružena lijepim bojama i dobrom hranom. "Božić je uvijek bio zabavno vrijeme za moju veliku obitelj. Uvijek mi je srce bilo ispunjeno ljubavlju i zajedništvom", izjavila je za Sandiegouniontribune. Potrebno joj je oko pola sata da ukrasi jelku od početka do kraja. Voli koristiti različite materijale za ukrašavanje, uključujući cvijeće, svjetla, vrpce, perle i ukrase. No, više voli kupovati jeftinije ukrase na Amazonu i u trgovinama specijaliziranim za hobije. Također uživa u elementima koji doprinose iznenađenju pa su njezina drvca okićena lepezama, šeširima i različitim likovima.

Kada je u pitanju ukrašavanje jelke, Nadia misli da je više bolje, a ovo su još neki njezini savjeti:

  • stavi sve ukrase ispred sebe prije ukrašavanja, tako ćeš znati s čime raspolažeš. To će ti omogućiti bolju vizualizaciju kada započinješ s kićenjem.
  • važna je slojevitost. Ovdje se radi o ukrasima kojih imaš najviše, ali oni ne bi trebali biti središnja tema, već pozadinski elementi koji stvaraju raskoš.
  • važno je odrediti boju i teksturu koje će biti osnovna dekoracija, a zatim dodavati druge elemente.
  • i zadnje, najvažnije. Nema pravila, važno je zabavljati se i izraziti svoje osjećaje i stil.