Loša energija

Bolje je bez njih: Stvari koje donose nesreću ako ih držimo u domu

Prema starim vjerovanjima, nekoliko je stvari koje privlače lošu energiju ako se drže kod kuće, stoga ih je dobro maknuti iz svoje blizine

profimedia-0101012112.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jesi li praznovjerna? Često smo duboko uvjereni da ne vjerujemo u neke stvari u koje su vjerovali naše bake i djedovi i da sada možemo racionalno objasniti mnoge pojave. Život u 21. stoljeću nema veze sa starim vjerovanjima ili lošom energijom koju nam prenose stvari oko nas, barem će većina nas tako tvrditi. No opet ćemo se štrecnuti ako se crna mačka prošeta ispred nas.

Svako podneblje ima svoja vjerovanja o tome što nam sve može donijeti nesreću u domu ili unijeti određenu lošu energiju. Često u svojim domovima držimo stvari o kojima nikada ne razmišljamo, jednostavno su tu godinama oko nas ili smo sentimentalno vezano za njih. No kada brišemo prašinu ili imamo veliko pospremanje bilo bi dobro malo zastati i pogledati okolo i vidjeti je li vrijeme da se riješimo određenih predmeta.

Image

Čak i ako ne vjerujemo da donose lošu energiju, možda će naš dom izgledati ljepše ako ih izbacimo. Koji predmeti imaju negativan predznak i zašto ih je dobro maknuti iz svog doma - saznaj u nastavku.

POGLEDAJ VIDEO: Upoznaj strojovotkinju Suzanu

Pokvareni satovi ili oni koji ne rade

Prema Feng shuiju, sve slomljene ili pokvarene stvari treba izbaciti iz svog doma. Ovakvi predmeti, bez obzira o čemu se radi, predstavljaju vanjski nered, ali i onaj u nama samima. A znamo da za takve stvari nema mjesta u životu. Prema ovoj tradiciji, svi predmeti koji mjere vrijeme, poput satova, uvijek trebaju biti u ispravnom stanju. Tako se izbjegava zaustavljanje u trenutku i lakše se krećemo prema napretku.

Image
Foto: Unsplash

Kaktusi

Ovo su možda loša vijest za ljubitelje biljaka, ali prema Fengu shuiju oštre biljke ili s bodljama privlače loše vibracije. A kaktusi imaju stvarno bodljikavu površinu pa ih trebalo izbjegavati. No ipak ima i dobrih vijesti odnosno iznimki. Omiljene ruže ne privlače negativnu energiju te su bez obzira na oštro trnje dobrodošle.

Image
Foto: Unsplash

Nepospremljen krevet

Iako nas nepospremljen krevet podsjeća na roditelje koji nas upozoravaju da se krevet treba pospremiti svako jutro, postoji i druga strana priče. Prema vjerovanju, ne radi se samo o roditeljskom hiru nego nepospremljen krevet ipak privlači negativnu energiju. No ovo je jako jednostavno i dovoljno je odvojiti tek nekoliko minuta kako bi krevet bio uredan, a energije u domu bolje.

Image
Foto: Unsplash

Otvoren kišobran u domu

Sigurno te već netko upozorio da nije dobro ostaviti otvoren kišobran u zatvorenom prostoru? No ovo nije nešto novo, čak su u starom Egiptu vjerovali da ovakve stvari nije dobro unositi u dom zbog nepoštovanja prema duhovima koji čuvaju dom. Strah od ljutnje duhova bio je puno veći pa su se stvari za čuvanje od vremenskih nepogoda ostavljale vani, piše Reader's Digest.

Image
Foto: Unsplash

Mrtve biljke

Ako želiš dom ispunjen pozitivnom energijom onda je važno izbaciti biljke koje su mrtve ili potpuno suhe. Mrtve stvari u domu donose mrtvu energiju. No i kada gledamo biljke kao dekor u našem domu, svi ćemo se složiti da nam mrtve biljke ionako neće uljepšati dom i učiniti ga privlačnijim.

Image
Foto: Unsplash

Kalendari koji ne vrijede

Čuvanje starih kalendara donosi istu negativnu energiju poput slomljenih ili pokvarenih satova. Feng shui upozorava da može umanjiti napredak u budućnosti. Radi se o načinu na koji se mjeri vrijeme pa ako ti negdje stoji stari kalendar vrijeme je da ga odbaciš u stari papir.

Image
Foto: Unsplash