Crveni nosovi

Statua Noslonac dodijelit će se svima koji već 10 godina podržavaju klaunovedoktore

Noslonac će se dodijeliti onima koji su pomogli izgraditi organizaciju koja je u prvih 10 godina svog djelovanja donijela osmijeh na više od 164.656 lica djece i starijih

Klaunovidoktori

Cijela ova 2020.godina protekla je u obilježavanju jubilarnog rođendana pod geslom “Već deset godina #noslonac”. Samo ime noslonac, divnu igru riječi, osmislila je marketinška agencija „Švicarska“. Značenje riječi noslonac sažima samu bit djelovanja CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora, a to je da su time što donose smijeh te oslonac u najtežim trenucima djeci, bolesnima i nemoćnima.

Veliko slavlje započelo je u veljači, konferencijom za medije u KBC Rebru, na mjestu gdje su prvi puta klaunovske cipele kročile na hodnik bolnice. Iznenadna pandemija koja je zahvatila cijeli svijet samo je promijenila rođendanske planove. Misija je i dalje ostala ista kao i svih ovih deset godina – donijeti osmijeh i radost najpotrebnijima. Sve aktivnosti prebačene su online, na društvene mreže te koliko je epidemiloška situacija dopuštala lagano se približiti korisnicima, djeci i starijima. Početkom rujna bila je organizirana i održana prva online panel-diskusija „Umjetnost klauna povezuje kulturu, zdravlje, znanost…“ koja je okupila brojne stručnjake. Za sami kraj godine pripremljeno je posebno iznenađenje, a to je dodjela statua Noslonca kao zahvala svima onima koji su pomogli izgraditi organizaciju u ovih deset godina.

shimmer fallback

S umjetnikom, slikarom, scenografom, dizajnerom i glazbenikom Ivice Propadala s kojim CRVENI NOSOVI već dugi niz godina, od samog početka svog djelovanja, sa zadovoljstvom surađuju. Za statuetu Noslonac mogli bi se reći da je kruna njihove zajedničke suradnje. Kao što je i prva suradnja CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora i Ivice Propadala počela naizgled slučajno, dijeljenjem zajedničkih prostorija tako je jednim jednako slučajnim susretom Propadala i, tada, izvršne direktorice CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora Mladenke Majerić, nastala ideja za kristalnu statuetu Noslonca.

Želja je bila da kristalna statueta, Noslonac, doista bude simbol temeljne poruke misije CRVENIH NOSOVA, a to je da se na klaunovedoktore može osloniti u najtežim životnim trenucima kao i da se klaunovidoktori oslanjanju na donatore i sve one koji žele graditi bolji svijet, pun smijeha i životne radosti, pa makar to bilo i u nekoliko kvadrata bolničke sobe.

Ivici Propadalu nije bilo teško naći inspiraciju u misiji koju CRVENI NOSOVI provode, a to je donijeti osmijeh i životnu radost bolesnima i nemoćnima. Naime, klaun mu je, kao i svakom umjetniku, barem u nekom segmentu djelovanja, bio inspiracija, pa tako i sam naziv, Noslonac.

Tako će originalna kristalna statueta Noslonac kao spoj dva prepoznatljiva brenda u Hrvatskoj, umjetnika Ivice Propadala, te snažne misije udruge predstavljati emotivnu i društvenu vrijednost i biti dodijeljena onima koji su pomogli izgraditi organizaciju koja je u prvih 10 godina svog djelovanja donijela osmijeh na više od 164.656 lica djece i starijih. Do 30.prosinca bit će dostavljene na pragove, pritom poštujući sve epidemiološke mjere, mnogim osloncima u ovih deset godina djelovanja.

Desetominutni kratki dokumentarnom filmu „CRVENI NOS“ koji prolazi kroz emocije isprepletene tugom i smijehom. CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, otvorili su dušu i otkrili najljepše trenutke svojih vizita, pogledajte na YT kanalu:

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.