Slijepi zlatni retriver i njegov pas vodič rastopili su nam srce

Prekrasna priča o prijateljstvu koje ne poznaje granice!

Slijepi zlatni retriver i njegov pas vodič rastopili su nam srce

Teške situacije u životu ne samo da nas testiraju, već nam i otkrivaju tko su naši pravi prijatelji. Kada je Jake, dvogodišnji zlatni retriver, izgubio svoj vid, njegova pseća prijateljica i cimerica Addie pomogla mu je da se privikne na svoj novi život.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Addie se iznova i iznova dokazivala kao vjerni vodič i pratilac, apsolutno vrijedna da ju se nazove istinskom prijateljicom.  


"Nabavili smo Jakea kada je naša prethodna zlatna retriverica Molly uginula, a Addie je došla k nama nakon što je zlatni retriver Wrigley uginuo. Jake je bio jako tužan kad je ostao bez svog prijatelja i znali smo da mu treba novi", rekla je njihova vlasnica Kim za portal Bored Panda.

Ona je ispričala kako Jake slijedi Addiein miris i zvuk, a nakon prvotne operacije, Addie je nosila malo zvonce na svojoj ogrlici dok se Jake nije naviknuo sam ju pratiti. 


Jakeovi problemi pojavili su se kada je navršio dvije godine. "Primijetili smo da ima problema s očima i nakon nekog vremena otkrili da više ne proizvodi suze. Tijekom sljedećih mjeseci, njegoove vid u potpunosti se pogoršao, unatoč pokušajima liječenja", govori Kim, koja se zajedno sa suprugom našla pred teškom odlukom - odstraniti Jakeove oči ili ga uspavati


"Obje opcije bile su okrutne, posebno za psa koji je već prošao kroz mnogo toga. Međutim, pronašli smo iskustva mnogih vlasnika slijepih pasa, koji su nas ohrabrili i rekli nam koliko su psi otporni i kako su njihovi psi nastaviili živjeti sretan i normalan život unatoč gubitku vida."

Veterinar im je također rekao kako je psima vid zapravo treći osjet po važnosti, iza sluha i njuha


Kim i Joe odličili su odstraniti Jakeove oči, a čiim se Jake probudio nakon operacije, posečo je mahati svojim repom i na taj način im poručio kako su njegovi mjeseci patnje gotovi!


"Jako smo sretni što smo donijeli odluku koju smo donijeli i toliko zahvalni što nas je toliko ljudi potaknulo da to učiniimo. Jake nas svaki dan podsjeća da život ima nevjerojatnu svrhu i vrijednost unatoč svim preprekama i izazovima."


Pročitaj još:

Image

Sa slijepim psom prošao veličanstveno putovanje kako bi joj vratio samopouzdanje